Frontiera Curtici - arhivă liga 3Progresul Pecica

Pecica și Curtici caută constanța în rezultate! Onișor: „Vrem să legăm victoriile, atacanții vor marca” v.s. Puta: „Atenți și inspirați!”





Dacă Cermeiul ar primi, așa cum ar fi normal, punctele de Periam, Progresul Pecica și Frontiera Curtici ar fi cele mai slab clasate divizionare terțe arădene la finalul turului, cu 10, respectiv 6 puncte. Ambele au avut destule dificultăți legate în special de accidentări în primele 9 runde, însă și procesul de integrare a juniorilor a fost, parcă, ceva mai greoi decât la celelalte formații din județul nostru. Apoi, ambele au apelat în special la UTA pentru fotbaliștii Under, majoritatea dintre ei aflați la prima experiență în Liga 3-a.

Onișor: „Atacanții noștri vor marca de această dată, Capătă vine după o dublă”

Atâta timp cât nu a avut probleme medicale, Samuel Onișor (18 ani) a fost variantă de titular pentru Sorin Bălu la Pecica. I-a și răsplătit încrederea tehnicianului său printr-un gol la Chișineu Criș, în prima victorie stagională a Progresului. „Am vrut să fac pasul la seniori cât mai repede, este diferență mare de nivel și pot crește mai repede. Nu am început prea bine la Pecica, a durat un pic până m-am acomodat, dar acum sunt perfect integrat în echipă. Dacă se apelează la mine, îmi fac datoria, depinde și de schema tactică pe care o vor folosi domnii antrenori. Sâmbătă, sper să mă întâlnesc cu prietenul și fostul meu coleg de la juniorii UTA-ei, Emanuel Puta. E un jucător bun, urcă foarte mult, aduce centrări și are o agresivitate pozitivă în joc. Din păcate, e pregătim tot fără antrenorul principal, aflat încă în recuperare după problemele medicale, dar am primit indicațiile necesare prin intermediul secundului Laurențiu Telescu”, spune tânărul mijlocaș de bandă.

La meciul din tur, încheiat nedecis 0-0, Onișor a fost „uitat” pe bancă, dar: „ Îmi amintesc că în tur am fi meritat victoria la Curtici. Am avut ghinion la finalizare, dar acum ne dorim să legăm victoriile, să ieșim din zona mișcătoare, vrem cele trei puncte. Față de meciul din tur, cred că acum jocul va fi mai deschis. Atunci noi eram echipă nouă, dar acum nu cred sa nu marcăm prin atacanții noștri care sunt în creștere de formă. Alex Capătă vine după o dublă și mai este și Marko Enciu, care își dorește și el foarte mult să marcheze. Punctele forte ale Curticiului sunt linia defensivă cu jucători foarte experimentați, cu plasament bun, iar în atac nu trebuie să-l lăsăm pe Bogdan Burlă să șuteze, are execuții foarte bune. Până în vară sper să avem o evoluție cât mai bună, ne-am dori să fim în zona play-off-ului. Personal, la finalul acestui sezon, mi-aș dori ca, pe baza evoluțiilor mele, să primesc oferte și să continui tot la seniori”.

Puta: „Ne-am deblocat după Periam, suntem pe un trend bun”

Emanuel Puta a prins mult mai multe minute în Liga 3-a decât colegul său de generație de la Pecica. Mai mereu titular pe banda stângă a defensivei curticene, Puta a fost unul dintre cei mai constanți fotbaliști sub vârstă aflați sub comanda lui Radu Anca. „A fost important să trec de la juniori la seniori, pot crește mai repede. Sigur că a fost greu la început ,dar acum sunt parte a unui grup bun, am ce învăța de la toți colegii experimentați și sunt destui. Domnul antrenor Radu Anca îmi dă încredere, îi mulțumesc pentru că îmi dă minute, sper ca să joc bine și din vară, de ce nu, să mai fac un pas în față. Ar fi frumos să mă văd cu cât mai mulți dintre colegii mei de la UTA în meciul cu Pecica. Îi urez baftă prietenului Sami Onișor, am crescut împreună la juniori, este un băiat serios, își face treaba bine și poate ne vom intersecta pe teren. Nu avem ambiții, suntem prieteni în afara terenului și cu el și cu Tambor, dar adversari pe teren”, spune Manu Puta.

Ambele formații ajung la derby-ul de sâmbătă, de la ora 15, de la Graniță după rezultate pozitive: Curticiul, după 1-1 la Dumbrăvița, iar Pecica după 2-1 cu Pobeda Star Bișnov. „Personal, m-am simțit foarte bine după victoria cu Periam, toată echipa s-a deblocat și suntem pe un trend bun. Și acum o săptămână am fost aproape de victorie la Dumbrăvița și sper să continuăm tot așa până la finalul anului. Mergem la Pecica, vrem victoria. Am pregătit bine tactic acest joc și, dacă suntem atenți, putem să luăm cele trei puncte. Suntem un mix de jucători cu experiență cu juniori care avem un plus de energie. Sperăm să fim inspirați, să ne facem jocul și să scoatem un rezultat pozitiv”, mai susține tânărul fundaș lateral al Frontierei.

Din punct de vedere a absențelor, Pecica stă mai bine, atâta timp cât nu poate conta decât pe Telescu (suspendat). Dincolo, Anca are patru jucători lipsă: Alin Pavel, Alin Mihai, Prică și Avrămuțiu, toți accidentați, iar Calvin este incert.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Țugulescu, Wild, Podină – Ștefan, Oancea, Arsene, Onișor – Răchită – Enciu, Capătă.

Curtici: Mucha – Puta, Calvin, Gligor, Vereș – Huțanu, N. Varga, Burlă, Andrieș – Brândușe, Lolea.

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare), Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj)

Observatori: Zaharia Ciev, Gheorghe Ilici (ambii din Timişoara).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button