Arhivă articole

Respinge Crișul atacul „sămădăilor” în startul returului Ligii a 3-a? Siminic: „Suntem pregătiți de orice” v.s. Piț: „Favoriți ei, dar avem armele noastre!”


Returul Ligii a 3-a începe cu două derby-uri arădene cu implicații la ambii poli ai clasamentului. Sâmbătă, la Chișineu Criș (ora 15), echipa lui Adrian Abrudean vrea să-și continue parcursul pozitiv ce a dus-o pe primul loc în clasament, alături de formația din Ghiroda, iar un meci cu Cermeiul este o provocare importantă. Vecinii din Țara Sămădăilor au ambiția să-și ia revanșa după eșecul din vară, conturat în ultimele 8 minute, după „dubla” lui Nicu Modan, ce a anulat reușita lui Țurcanu.

Siminic:Cred că am demonstrat că merităm să fim acolo sus”

Ajuns la 35 de ani, Gabriel Siminic e unul dintre punctele fixe ale Crișului, jucător care, alături de Nistor, oferă experiență și echilibru unei linii de fund foarte tinere: Roșca (18 ani), Haloș (20 de ani) și Sabău (21 de ani). „Am crezut în noi până în ultimul minut al meciului tur și am fost răsplătiți. Poate, ca și joc, nu am fi meritat toate punctele, dar am dovedit caracter reușind să întoarcem un meci în care am luat gol prin minutul 75. De fapt, punctul nostru forte este acest spirit de echipă, de grup, ce ne-a adus și ne va mai aduce și alte satisfacții, nu ne dăm niciodată bătuți. Cred că am demonstrat că merităm să fim acolo sus, în clasament, ne propunem să rămânem acolo, dar fără a ne face calcule, ci luând fiecare meci în parte. La rând urmează Cermeiul, o echipă bună, cu jucători talentați, dar și de experiență, cu siguranță ne vor pune probleme. Dar, suntem obișnuiți și pregătiți să înfruntăm orice și, în cele din urmă, să ne impunem jocul și să câștigăm. Avem moral bun, încredere în noi și nicio problemă de lot, inclusiv testele COVID au ieșit toate negative”, ne-a mărturisit Siminic, fotbalist care a jucat în cariera sa pentru ambele mari rivale din vestul țării, Poli și UTA.

Piț: „Concentrarea face de cele mai multe ori diferența în această serie”

Într-un lot cu o medie de vârstă scăzută precum cel al Cermeiului, prezența lui Adrian Piț este mai mult decât binevenită. Mijlocașul de 38 de ani e un exemplu pentru mai tinerii elevi ai lui Flavius Moisă, deși acesta trebuie să-și aleagă bine cuvintele și felul cum să-i ia. „Îmi doresc să-mi ajut colegii mai tineri, sunt copii buni, talentați, dar nici nu aș vrea să-i supăr sau să-i descurajez dacă spun, câteodată, lucrurilor pe nume. Știu cum e că și eu am fost în locul lor și credeam că am lumea la picioare…Dacă aș fi avut acum 20 de ani mintea de acum…”, spune cu ceva regret fostul fotbalist al celor de la UTA, AS Roma, Bellinzona, Triestina, Pisa, Universitatea Cluj sau Khazar Lankaran.

Scoțând din calcul meciul de la Periam, care nici la această oră nu are o soluție din partea FRF, Cermeiul nu a mai cunoscut gustul succesului de patru runde. „Facem greșeli personale și chiar colective prea mari pentru a emite pretenții la rezultatele pe care ni le dorim. La Ghiroda am luat două goluri la indigo, din faze fixe, iar concentrarea face de cele mai multe diferența în această serie în care echipele sunt foarte apropiate valoric. Poate ne dă puțin peste cap și soluția pe care o așteptăm în cazul meciului de la Periam, unul clar din punctul nostru de vedere atâta timp cât Ambulanța nu a fost la teren pentru a începe meciul. Avem sau nu 11 puncte, pe ce loc sunte noi de fapt acum? În fine, nu e o scuză acest lucru, oricum trebuie să jucăm fotbal meci de meci și să încercăm să scoatem mereu maximum. Asta vrem să facem și la Chișineu Criș, în fața unei echipe foarte organizate, cu un antrenor care ar merita să facă pasul mai sus. Același lucru cred și despre Nicu Modan sau Ionuț Tănase, ar fi păcat să nu activeze măcar în Liga 2-a, mai ales că încă sunt încă jucători destul de tineri. În general, Crișul e una dintre echipele bune ale județului nostru, e fevorită sâmbătă, dar asta nu înseamnă că nu putem să o învingem cu armele noastre”, mai susține Piț, care a activat la Chișineu Criș atât în Liga 4-a, cât și în eșalonul terț.

Formații probabile:

Crișul: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, D. Mâneran – Teședan, Modan.

Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – Salka, Lazăr – Vlad, S. Popa, Piț – R. Popa.

Arbitri: Leopold Herczeg – Cristian Bumb (ambii din Băcia – Hunedoara),  Răzvan Toader (Oţelu Roşu – Caraş Severin)

Observatori: Iulian Spătaru Iulian (Timişoara), Ion Lupșa (Caransebeş)

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.