UTA Arad

Balint susține că nu există oferte scrise pe adresa lui Miculescu și ar dori să-l „betoneze” pe Roger: „Eu pot face doar sugestii”





După succesul cu Academica Clinceni, Bogdan Apostu a redeschis subiectul transferului lui David Miculescu la FCSB sau mai degrabă impresarul a vorbit despre „sirene” externe pentru golgheterul UTA-ei.  „Pentru Miculescu a fost ofertă de la FCSB, dar a fost refuzată din rațiuni financiare. UTA nu-l va lăsa pe un milion de euro! Știu sigur. UTA în momentul ăsta îşi creează anvergura necesară să vândă direct în străinătate”, a declarat Apostu, potrivit TV TelekomSport.

„Miculescu mai are multe de demonstrat la UTA”

La conferință de presă dinainte disputei de luni cu Chindia Târgoviște, Laszlo Balint a atins și el subiectul unui potențial transfer al decarului arădenilor. „Din ce știu eu, nu există acum nimic concret pe adresa lui Miculescu, nu avem o ofertă concretă de niciunde, nici din țară, nici din străinătate. Sigur e firesc să existe interes pentru un jucător ca el, un jucător tânăr convocat regulat la naționala U-21 a României, un fotbalist de atac cu cifre în acest sezon. Astfel e normal să fie curat și să existe interes pentru el de la echipe importante, sper eu. Dar am spus-o mereu, David Miculescu mai are multe de făcut și de demonstrat la UTA, un club ce i-a dat mult și consider că și el mai are multe de oferit acestui club“.

„Ce bine ar fi pentru UTA și fotbalul românesc să avem ofertă de la Dortmund pentru Miculescu”

Mergând mai departe pe acest subiect, antrenorul UTA-ei a discutat și despre zvonurile care au circulat în ceea ce privește un potențial interes al celor de la Borrusia Dortmund pentru jucătorul utist. „Ce bine ar fi să avem o ofertă de la Borussia pentru Miculescu! De fapt cred că ar fi un lucru fantastic pentru întreg fotbalul românesc, nu doar pentru noi. Însă, o repet, David trebuie să fie acum cu gândul la meciul cu Chindia de luni, el se află într-un moment bun, dar trebuie să profite de asta și să muncească mai mult pentru a progresa. Trebuie să își ridice nivelul și pentru binele său, să evolueze la un nivel care să trezească interesul cluburilor mari din Europa iar atunci aceste supoziții pot căpăta contur”, a adăugat „principalul” arădenilor. 

„Nici pentru Roger nu au sosit oferte, dar se demonstrează că la UTA se muncește bine”

Un alt jucător despre care s-a discutat în ultimele zile că ar fi pe picior de plecare de la UTA este Roger Junior. Fotbalistul brazilian care are două goluri și o pasă decisivă în acest sezon a intrat în radarul celor de la CFR Cluj, spunându-se că Dan Petrescu este cel care insistă pentru transferul jucătorului care poate evolua atât în ambele benzi, cât și în spatele vârfului de atac ca și număr zece. „Mă bucură faptul că există jucători care trezesc interesul cluburilor importante din România, acestea este un semnal că se muncește bine la Arad și sunt jucători care progresează. Îmi aduc aminte că atunci când Roger a venit în România au fost voci care au spus că aducem la echipă anonimi. Uite că timpul demonstrează că nici Roger, nici Ubbink, nici Batha nu sunt jucători anonimi. Consider că asta înseamnă că, din multe puncte de vedere, aici se lucrează bine, iar faptul că sunt jucători curtați înseamnă un semn în plus în direcția muncii bune din toate punctele de vedere care se desfășoara la UTA. Trebuie, însă, să spun că nu este nimic concret nici la Roger, totul e speculație și zvon. Pe adresa clubului nu a venit nimic scris. Dacă se va întâmpla asta atunci împreună cu conducerea clubului se va lua o decizie care să fie bună și pentru jucători dar și pentru club. Deocamdată concentrarea noastră rămâne pe ce avem de făcut săptămână de săptămână, a declarat Laszlo Balint.

„Trebuie ca jucătorii care în vară termină contractele să semneze prelungirea contractelor”

Dacă David Miculescu mai are contract cu clubul arădean până în 2023 și astfel poziția în eventuale negocieri pornește dintr-o poziție de forță, nu același lucru se poate spune în ceea ce îl privește pe Roger. Brazilianul venit de la Riga în urmă cu aproape un an de zile mai are contract doar până în vara anului viitor, iar asta înseamnă că de la 1 ianuarie 2022 orice club poate demara discuții direct cu jucătorul, punându-o pe UTA într-o poziție dificilă. „Va trebuie să existe o discuție cu conducerea clubului, să vedem care este strategia sportivă dorită și să vedem ce pași concreți și coerenți se pot opera în această privință. E foarte important să decidă clubul în ce direcție dorește să continue, sigur eu îmi doresc să fie o direcție spre evoluție. Iar pentru acest lucru trebuie ca jucătorii care în vară termină contractele să semneze prelungirea contractelor. Dar eu pot doar să fac sugestii către conducere, ei trebuie să analizeze aceste propuneri și să ia în considerare toate aspectele, din care cel mai important e cel financiar. Însă până atunci noi trebuie să rămânem concentrați pe ce avem acum, mai avem multe meciuri dificile până la pauza din decembrie. Atunci vom avea o scurtă perioadă de pregătit echipa, de completat lotul dacă va fi nevoie și vom vedea exact despre ce e vorba privind structura lotului“, a încheiat Balint.

6 comentarii

  1. Oferte scrise apar greu în epoca de restrângeri financiare și trai responsabil în cluburi. Mai ales la tineri. Pot fi viitorul diamant, dar și piatra de moara la contract. Îndoiala vine din evoluțiile lor fluctuante. Chiar David trebuie sa dubleze atenția la constanta. Iată Hagi junior. Când adulat , când,, spânzurat „. Cu Roger e mai ușor. Cerințe sunt schițate , și cu trecerea timpului, tusele vor fi mai accentuate. Aici clubul decide, având de optat între sume și procente la revanzare. Dacă tot nu poți opri plecarea, optezi pentru bani și minim de performanta. În fond cei veniți sunt de plecare după ajutor reciproc. Chiar dacă s-ar insura în Arad, ar lua și arădeanca, 2 ani în Dubai !!

    0
    0
  2. Eu am auzit chiar azi de cineva care il stie pe Miculescu ca din vara v-a merge la FCSB (800000 euro ar fi suma)

    0
    0
  3. Oferte si tatonari exista mereu..Unele voalate,impresii teoretice vin inaintea unor meciuri directe,de a destabiliza…Doar sa fie…Nu trebuie bagate in seama…Fac parte din stratageme,de pe sub masa,lovituri la tibie…
    Este declarativ ca pentru majoritatea jucatorilor,UTA se considera a fi o trambulina de vanzare,ok,acceptat…Pai sa nu fie chiar asa….
    Nu ar fi tocmai simplu sa pierzi pe un Miculescu,Roger jr…dar daca totusi..atunci sa fie pe bani multi…Nu stiu care,pe care a ajutat mai mult???
    Cascaval si miere au absolut toti,la zi…dar sa si lase ceva in urma lor…

    0
    0
  4. Absolut de acord ca in fotbalul Romanesc si cel European, cluburile n-ar trebui sa piarda asa de usor jucatori de valoare, fie ei seniori sau juniori fara o compensatie substantiala. Ca sa dau din nou un exemplu din hockey-ul Nord American (NHL) jucatorilor si agentilor lor,aflati la sfirsit de contract, li se acorda o perioada limitata de timp, DUPA INCHEIEREA CAMPIONATULUI, de a renegocia prelungirea contractului cu echipa de care apartin. In toata aceasta perioada de timp, agentul jucatorului, nu are voie sa DISCUTE, NEGOCIEZE, SAU CHIAR SA FIE SA FIE CONTACTAT TELEFONIC SAU IN PERSOANA SAU PRIN INTERMEDIARI cu oferte de la echipe interesate in a achiziona serviciile jucatorului respectiv, dupa expirarea contractului acestuia cu echipa de care apartine. Regulamentul prevede sanctiuni pecuniare si de alta natura insurmontabile pentru cluburile care incalca regulamentul in vigoare. La fiecare 1 Iulie, al fiecarui an jucatorii si agentii care ii reprezinta si care nu au ajuns pina la aceasta data la un numitor comun in negocierile privind reinnoiriea contractului cu conducerea echipei de care jucatorul a apartinut in sezonul precedent, devin LIBERI DE CONTRACT si pot primii, astepta propuneri de contract de la orice alt club. Juniorii echipelor NHL sint si mai protejati fiindca clubul de care apartin au optiunea de a alege sa plateasca juniorului cel mai bun salariu oferit acestuia de orice alt club interesat de serviciile sale si sa retina serviciile acestuia pina la virsta la care acest junior devine „free agent”, cu alte cuvinte sa fi evoluat la UTA pentru ultimele 7 sezoane complecte, sau a implinit virsta de 27 ani, la 30 Iunie, cu o zi inainte de 1Iulie cind poate accepta oferte de la terti. Evident legislatia in aceasta privinta, la noi in tara, este minunata, dar lipseste cu desavirsire !

    0
    0
  5. Domnul Meszar, Domnul Balint stiu foarte bine in ce buget sa se incadreze, dar sa nu fie in detrimentul clubului.Eu cred ca sunt anumite finantari, legale , dar nu sunt percepute ca sponsorizari, cu afisari pe echipament, care pot sa convinga anumiti jucatori de baza ai UT-ei sa ramana la echipa.Si aici ma referla un schelet format din doi portari de valoare, 3 fundasi laterali, 3 fundasi centrali, 3 mijlocasi la inchidere, 3 mijlocasi de constructie, 4 atacanti, este drept de profiluri diferite, plus rezervele de rigoare si cu calitati care sa dea un plus echipei in situatii de criza.Sa nu ii scapam in mercato pe oamenii de baza, pentru ca atunci toboganul este lung si greu.(vezi cum ne-am chinuit in play-outul trecut cu infrangeri de la Chindia, Hermanstadt, Iasi,acasa plus Arges 1-4 in deplasare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button