Fotbal juniori

ACB Ineu i-a făcut un favor UTA-ei în Liga Elitelor U16, dar a fost spulberată de Atletico la U15! „Republicanii” U17 termină cu punctaj maxim!





La finalul acestei săptămâni, juniorii celor de la ACB Ineu au disputat două partide în Liga Elitelor și alte două în campionatul republicanilor. Nimic nou din partea trupei lui Dinu Maghici și Marcel Ponta la Under 17, care a luat maximum de puncte în campionatul regulat.

Liga Elitelor U15: ACB Ineu – Atletico 0-8

Ca și în precedentul derby arădean, cu UTA, Atletico a dat 8 pe „Centralul” din Ineu.  Asta nu înseamnă că antrenorii Adrian Petruț și Vivi Erdei au fost pe deplin mulțumiți, pretențiile de la elevii lor fiind și mai mari. Oricum, cele două echipe au jucat 40 de minute în plus, amicale, după cele 70 contând pentru etapa a treia a Ligii Elitelor U15 (seria a 12-a). Câmpan 3, Stanciu 3 și Felea 2 au fost marcatorii „galben-negrilor” în Țara Zărandului.

Formații:

Ineu U15: Bătrâna – Pop, Farago, Mercea, Trînc, Mureșan, Guti, Hanis, Miculaiciuc, Ioniac, Gal. Au mai jucat: Trif, Faur, Helciug, Gajdos, Meseșan. Antrenor: Teo Mihuț.

Atletico U15: Roșu – Groza, V. Pop,  Marinescu, Ștef – M. Salka, M. Rusu – R. Stanciu, Indreica, Câmpan – Calotă. Au mai jucat: D. Șiclovan, Tăutan, Neagu, Felea, Craini.

Liga Elitelor U16: Viitorul Cluj – ACB Ineu 1-1

Ineuanii le-au făcut un mare serviciu colegilor de la UTA, din seria 4-a a Ligii Elitelor U16. Băieții antrenați de Marcel Ponta și Flavius Pavel au impus remiza pe Someș, 1-1, în disputa cu Viitorul Cluj. Singura reușită a zărăndanilor a venit de la Ene, în minutul 36, care l-a lobat pe portarul advers de la 16 metri după pasa lui Nica. „Am început mai slab, probabil și din cauza drumului până la Cluj și al terenului sintetic, dar pe final de repriză am legat câteva situații și am dat și golul. Repriza a doua am început-o bine, am avut patru ocazii mari de gol, din care două de singur cu portarul, dar după o oră de joc am fost egalați după o bâlbâială în careul nostru. Rămâne să jucăm în play-out, dar ne bucurăm că UTA va fi în play-off cu micul nostru ajutor de azi”, a menționat Marcel Ponta.

ACB Ineu U16: Coman – Toader, Ofrim, Burlea, Nica – Mogoș – Flonta, Szoke, Sas, Mâneran – Ene. Au mai intrat: Varga, Feier, Sabău, Ciugu.

Campionatul Național U19: CSS Caransebeș – ACB Ineu  2-1

În campionatul „republicanilor” mari, Ineul termină sezonul regulat cu un eșec, 1-2 la Caransebeș. Gazdele conduceau cu 2-0 încă din prima repriză, golul de onoare al „alb-albaștrilor” purtând semnătura lui Moldovan, după o execuție personală de la 20 de metri. „Am jucat foarte slab, fără ambiție, fără nimic, dar nu ne așteptam să pierdem. Eram deja calificați în play-off și probabil aceasta este cauza prestației din ultima etapă a turului. Am avut situații, dar ocazii mari nu am reușit să producem. Am jucat și pe un teren mai rău care nu ne-a permis să ne desfășurăm cum am fi vrut”, spune Marcel Ponta, cel care a stat pe banca Ineului, în absența antrenorilor Cristi Sculici și Teo Mihuț, care au avut meci oficial în Liga 4-a, la Felnac.

ACB Ineu U19: Tulcan – Codrea, Șerb, Giacon, Nica – A. Covaciu – Hada, Rucăreanu, Petrehele, Zamă – Moldovan. Au mai intrat: Szoke, Toader, Ștefan.

Campionatul Național U17: CSS Caransebeș – ACB Ineu 2-8

În schimb, ACB Ineu U17 nu se joacă și bifează și cea de-a 11-a victorie din tot atâtea partide în seria a 7-a a republicanilor. Mai mult, zărăndanii au făcut și scor: 8-2 (2-1), după reușitele semnate Pocioian 2, Gomboș, Mitran  și Bănățeanu. 33 de puncte și golaveraj 75-8 e palmaresul Ineului în sezonul regular. „În prima repriză am jucat mai slab, dar la pauză i-am motivat pe băieți și am reușit să întoarcem meciul după ce am ieșit de la cabine. Am reușit să marcăm din faze frumoase, Pocioian șut de la distanță și Gomboș cu capul după un corner. După pauză, Pocioian a recidivat din acțiune, urmat de un gol de generic al lui Bănățeanu, șut din lateral la vinclul de la colțul lung. Mitran a marcat și el două goluri din acțiune. Jocul nu a fost foarte bun, dar e bine că am marcat destule goluri și am câștigat. Urmează play-off-ul, așteptăm programarea, poate că va fi și Cupa României”, ne-a relatat Marcel Ponta.

ACB Ineu U17: Ticiu – Cioară, Pop, Balasz, Megulete – Gomboș – Bănățeanu, Bulboacă, Pocioian, Cotoi – Mitran. Au mai intrat: Sas, Ene, Flonta









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button