UTA Arad

Balint vorbește despre probleme interne la UTA, dar lasă lucrurile în aer: „Acum s-au adunat prea multe, sunt dezamăgit!”





UTA a pierdut al doilea meci pe teren propriu al sezonului de maniera precedentului. Ca și împotrica campioanei CFR Cluj, arădenii au atacat mai mult, și-au creat ocazii importante, dar au terminat fără gol marcat și fără puncte în clasament. Contra Chindiei, situațiile de poartă au fost, parcă și mai numeroase, dar și mai clare, reluarea din doar 3 metri peste a lui Hora candidând la ratarea campionatului.

„Sunt probleme interne, care nu ar trebui să existe dacă vrem să ne propunem play-off-ul”

La final, Laszlo Balint s-a declarat dezamăgit pe linie, atât de elevii săi, cât și de conducerea clubului, vorbind pentru prima oară de când a preluat-o pe UTA de probleme aundate. „Pentru mine personal e un moment greu, rămâne să vedem dacă săptămâna asta putem trece peste toate problemele de la echipă, la club, să ne adunăm să mergem la Mioveni la o deplasare dificilă, contra unei echipe în criză de puncte, o echipă ce știe să fie pragmatică, ca și Chindia de azi. Urmează zile importante pentru mine și club, legat de ceea ce ne propunem. Ăsta trebuie să fie un semnal clar pentru toți din club, să ne asumăm, să vedem în ce direcție ne îndrepătm. Sunt probleme interne, eu sunt aici pentru că sunt antrenorul echipei și responsabil principal pentru rezultat. Așa se întâmplă în general, în capul antrenorului se sparg toate. Nu vreau să intru în detalii, dacă vreți detalii pentru acest aspect, nu eu sunt în măsură să vă răspund. Sunt probleme interne, probleme care în mod normal nu ar trebui să existe dacă vrem să ne propunem play-off-ul. Pentru mine e semn de întrebare, eu cred că sportiv suntem în grafic. Mai avem 16 meciuri de disputat până la final, avem șanse importante să obținem play-off-ul, dar aceste ocazii rarisime ratate nu vin din lipsă de valoare. Nu sunt alte cauze decât cauze mentale, lipsă de concentrare, tratare superficială, la fel și pe fază defensivă”, a spus antrenorul UTA-ei la finalul disputei cu târgoviștenii.

„Play-offul a fost stabilit în Slovenia după o discuție cu băieții”

Apoi, Balint a ținut să precizeze că prezența echipei arădene în Top 6 e legată mai mult de o ambiție a vestiarului și nu de un obiectiv impus de conducere. „Eu sper ca lucrurile să se rezolve, am spus-o și la început, e un moment în care toată lumea din club trebuie să decidă pe ce drum merge. Trebuie să fie înțeles de toți un lucru. Prezența în play-off nu a fost stabilită de conducere, nu am în contract asta. Play-offul a fost stabilit în Slovenia (n.a. în stagiul de pregătire efectuat de UTA în această vară) când am vorbit cu jucătorii și toți au zis că avem valoare să ne batem la play-off. Traseul nostru de până acum arată asta, suntem acolo, suntem în grafic. Am avut și sincope, azi e cea mai dureroasă. Să nu se înțeleagă că eu transfer responsabilitatea la jucători, responsabilitatea pentru acest eșec e sută la sută a lui Balint. Vina e doar a mea, sunt aici și le transmit fanilor că eu sunt principalul responsabil. Nu lipsa suporterilor, nu lipsa de concentrare, doar eu”,a mai afirmat „principalul” arădenilor.

Nu pleacă de la UTA: „Sunt genul de om care luptă mereu, am capacitatea de a motiva echipa”

Întrebat decă se gândește să plece de la UTA în cazul în care problemele despre care vorbește nu se vor rezolva, Balint a adăugat: „Eu nu renunț, sunt genul de om care luptă mereu. Eu nu mă gândesc să plec, nu am renunțat nici la 0-6 cu Astra, mă simt capabil să îi capacitez pe jucători. O să lucrez la asta de acum seara, căci sunt zile puține până la meciul de la Mioveni. Cred că am capacitatea și abilitatea de a motiva echipa, am demonstrat de-a lungul mandatului meu la UTA că pot să fac echipa să reacționeze, să o aduc în starea mentală necesară de a câștiga. Au fost și momente în care au fost probleme, dar acum s-au adunat prea multe. Nu sunt supărat, sunt dezamăgit, dar eu sunt un tip pozitiv și optimist și am un motto după care mă ghidez în viață. Într-un fel sau altul, totul va fi bine”.

Marile probleme, 6 zile de întârziere a ultimului salariu?

Fiindcă Laszlo Balint nu a dorit să spună la ce probleme se referă, o să presupunem noi că antrenorul utist se referă la cele 6 zile de întârziere a ultimului salariu. Precedentul a fost plătit în întregime la finalul săptămânii trecute, iar cel restant din data de 25 octombrie urmează să fie achitat din tranșa drepturilor TV ce e așteptată să intre în conturile clubului până în data de 15 noiembrie. Totodată, din informațiile noastre, primele sunt achitate și ele la zi. Sau dacă Balint ar dori prime mai mari pentru jucătorii săi în cazul în care ajung în play-off, poate că ar trebui să-și amintească că tot el a vorbit deseori despre un buget care nu poate fi întins…căci se rupe. Și așa, prin fotbaliștii sosiți recent, Constantin Dima și Tomas Wagner, bugetul de salarii stabilit inițial a fost depășit. Dacă sunt și alte probleme deosebite, ne scapă în acest moment, dar – oricum- Balint a avut șansa să vorbească despre ele dacă tot a deschis subiectul. În tribuna oficială a arenei din „Francisc Neuman” a luat loc în această seară și Bogdan Apostu, care l-ar putea reprezenta pe Roger în negocierile de reînnoire a contractului cu UTA care expiră chiar în această iarnă.

25 comentarii

  1. Sa nu dea Domnul câte,, Filiași ” poți duce! Meciuri în care ar trebui sa dai afara câte doi. Noroc ca nu sunt multe, altfel rămânem cu nea Ifrim. 7 zile de odihna cu 90 de minute în hibernare. Când mănânci bătaie onorabil, e de vina cineva. Când ești umilit nu e de vina nimeni. Ăștia sunt. Ei spun mereu la sfârșit tragem linie și vedem unde suntem. Noi mai entuziaști tragem linia înainte și vedem cai verzi pe pereți. Culmea caii apăruseră, dar nu sunt verzi. Și promisiunea echipei era mai mult pe sub masa. O contraperformanta e și nu e. Nu e pentru ca sunt puncte de relativa stabilitate, dar ar fi pentru ca echipa e matura, tinerii aproape au dispărut.. La sfârșit jucătorii arădeni strângeau mana adversarilor, semn ca stau bine cu banii.!!

    0
    0
  2. Problème interne ? Adică Meszar,Voinea și cei care mai sunt pe acolo ar avea și ei câte ceva de spus dar nu e momentul ? Păi atunci clubul ar trebui să se numească ,,Apostu SRL” să știm de o treabă.

    0
    0
    1. Nu te lua de marele impresar ca iti vor sari in cap marii sustinatori a lui Alah Apostu. Vezi doamne cate a facut el pt Uta. A facut pe smecherie.

      0
      0
  3. Iar sunt toti de vina numai tu nu esti de vina cu nimic Giusy vietii. Doamne cat m-as bucura sa scape Uta de tn si de impresarul mincinos. Da stiu iar veti sari cu mesaje care mai de care pro marele antrenor. Dar e subtire rau frate rau de tot.

    0
    0
    1. Oricat de subtire ar fi dar oare imi poti spune cand a mai fost UTA PE LOCUL 6 IN LIGA 1 IN ULTIMII 30 DE ANI?

      0
      0
  4. Balint, cu tot respectul dar m-a alarmat declarația de la sfîrșitul săptămînii trecute in care ai insistat mult în a lauda apărarea beton-armat a Chindiei, chiar ai spus că poate e cea mai armată, cum că e greu să le dai gol, etc. În loc să studiezi cum au reușit alte echipe s-o desfacă – pt că au și meciuri pierdute – și să le insufli încredere a lor tăi că pot să le-o bage-n ață și ăstora… ei s-au inhibat în așa hal că s-au speriat pînă și cu poarta goală la 2 metri de ea… Nasoale, foarte nasoale ratări. Iar acum scoți la iveală treburi interne? Nu m-am așteptat la asta de la profesionismul ce l-ai arătat pînă acum. Ăsta e un semn mare de slăbiciune din partea ta, care arată că începi să te clatini. Nu da cu piciorul in tot ce-ai realizat pînă acum. Iar rufele murdare nu le scoate (tu) la vedere. Tu ești antrenorul. Antrenează!

    0
    0
  5. La conferinta de presa, el a declarat ca, isi i-a toata vina pt. acest esec cu Chindia.Bine ca, el isi apara elevii dar sa fim seriosi, nu este Balint de vina ca, jucatorii rateaza din situatii excelente de a inscrie de la 1-2 de poarta !!! Acuma Balint trebuie sa ii motiveze mental pe jucatori dupa acest joc sa ii pregateasca pt, urmatorul meci la fel de greu cu Mioveni. Jucatorii trebuie sa inteleaga ca, nu este totul pierdut, mai sunt multe meciuri in joc si sa traga invataminte din aceasta infrangere dureroasa si nedreapta.FORTA UTA Arad, HAI BAIETII, capul sus, adunati-va si ve-ti reusi impreuna uniti !!!

    0
    0
  6. Clubul UTA e reprezentat de 3 oameni:
    L. Balint, antrenor caruia UTA i-a „rămas mică” dar are avantajul ca e singurul care vorbeste in mod oficial de UTA . Meritele in formarea acestei echipe nu i se pot sterge insa in conditiile pe care le-a avut el cu siguranta si alti antrenori ar fi reusit.
    Al. Meszar director DJST Arad căruia îi convine că se spune in presa centrala ca ar fi patronul echipei. E vazut de unii ca parintele UTA-ei desi doar F. Neuman poate fi denumit asa. Nici lui nu i se pot lua din meritele formării acestei echipe insa e usor sa conduci pe banii altora.
    Iar al treilea personaj care ne reprezinta ( tot intr-un mod neoficial ) e B. Apostu care probabil are cele mai mari merite in ascensiunea acestei echipe insa caruia la fel ca si lui Balint i sa urcat la cap.
    Restul din asa zisa conducere sunt invizibili…
    O echipa finantata din bani publici de atatia amar de ani, ani in care sau ratat atatea promovari si au fost schimbati o gramada de antrenori si sute de jucatori ar avea nevoie de mult mai multa transparenta si de o deschidere mult mai mare fata de suporteri, care pana la urma ei sunt „patronii” acestei echipe.
    Daca intr-adevar nu sunt probleme financiare la echipa si Balint face valuri fara rost , pentru restante de cateva zile, „conducerea” ar trebuie sa ia o decizie radicala in privinta antrenorului.
    Dar nu se va intampla nimic se va merge mai departe in acelasi mod lipsit de transparenta iar problemele se vor rezolva intre cei 3 fara ca noi sa aflam ceva..pentru ca e mai bine sa nu cunoastem realitatea, sa visam si sa îi ajutăm cât mai mult, cumparand abonamente, bilete si sa îi sustinem neconditionat …iar când se va sparge „buba” tot noi va trebui sa suferim vreo 15 ani prin ligile inferioare asa cum suntem obisnuiti.

    0
    0
    1. Ai dreptate.De luni de zile comentez pe acest sit si atrag atentia ca UTA nu are conducere,doar una formala,printr-o organigrama nerealista si ca in spatele „conducerii” din organigrama,altii trag sforile si isi aroga merite.Comentam despre implicarea indirecta a unor personaje efemere,in conducerea acestui club,despre totala lipsa de transparenta,la nivelul deciziilor majore,despre unele prejudicii contractuale,ale clubului UTA,in raport cu terte cluburi(vezi cazul Man), despre totala lipsa de comunicare in raport cu media(lipsa unui bun comunicator,cu anvergura si cu deschidere la FRF si LPF,despre faptul ca unele societati comerciale aradene,sponsorizeaza alte cluburi (Dinamo,Steaua,Sepsi),despre lipsa din conducerea clubului, a unor fosti jucatori emblematici pentru UTA(macar sub forma unui Consiliu director),despre faptul ca baronul Francisc Neuman,se rasuceste in mormant,cand presa il numeste pe domnul Meszar „parintele proiectului UTA”(un lucru jenant,in primul rand pentru domnul Meszar,de care domnia sa ar fi trebuit sa se detaseze),precum si despre alte probleme,de la nivelul conducerii clubului.Ca sa nu mai vorbim de lipsa unui PATRON(nu finantator,care doar imprumuta bani,ca ulterior sa-i retraga),despre bugetul clubului ,care ar trebui sa fie absolut transparent,sau despre lipsa totala a unor conferinte de presa,macar lunare,in care sa fie explicate pe larg,strategiile clubului,pe termen scurt,mediu si lung.Acum este aruncat in fata,domnul Balint,care ar fi un bun comunicator,daca domnia sa ar sti in mod exact,ce sfori se trag in spatele dumnealui.Pe de alta parte,domnul Balint,este antrenorul echipei si aparitia dumnealui,ar trebui sa fie,doar inainte si dupa meci.In rest,ar trebui, sa apara acel comunicator de anvergura de care vorbeam,ceva mai sus.

      0
      0
  7. Mare mizerie a făcut Balint astăzi!
    Antrenor sa își atace conducerea… asta pentru ca au prins aripi, simte galeria lângă el, știe ca jucătorii sunt toți controlați de Apostu și are toate cărțile in mâna.
    Dacă tot deschizi subiectul, fi bărbat si zi pana la capat ca au întârziat câteva zile salariile, de parca asta e ceva nemaiauzit in România!
    Si conducerea clubului e panarama, te expui și rămâi la mâna unui impresar și a antrenorului, nu s-a mai văzut asa ceva…
    Și ambele tabere își văd strict interesul….atât.

    Toată lumea merge pe burta, mai trece un sezon, mai se toaca niște bani… conducerea vrea “conservare”, Balint vrea rezultate care sa îl facă remarcat.

    Toată lumea uita doua lucruri esențiale – Balint se încearcă degeaba, libertatea de la Arad nu o sa o aibă nicăieri! A adus toți jucătorii, nu da socoteala nimănui, nimeni nu se bagă la echipa…
    Și câte alte ițe complicate….

    0
    0
  8. Dar mai încetați cu aberația cu UTA finanțată din bani publici!!!
    Citiți și voi bugetul, ca e public, sa vedeți ca “banii arădenilor” au fost 13% din total buget!
    Restul sunt bani privați!!!! Aaa, pe care conducerea ii toaca fără explicații, asta e perfect afectată.
    Dar UTA NU E FINANȚATĂ DECÂT 13% din bani publici

    0
    0
    1. Cum ii toaca fara explicatii? tu cam cat ai socotit ca sunt salariile si cat fura conducerea asta pe care o condamni tu? Chiar nu sunt rau, vreau sa stiu si eu ce stii tu, ca asa din povesti stim toti sa vorbim

      0
      0
  9. Cu toții am fost nervoși la cald se spun multe vrute si nevrute.
    UTA nu stă nici in Balint nici in Roger nici in Mezar nici in Apostu.
    Dar sa nu uitam ca ei ne-au scos din mlaștina ligii a doua.
    Si Balint era nervos iar asta demonstrează ca pune suflet ca uneori ii iasă alteori nu asa e fotbalul pana la urmă nu joacă Balint.
    In seceta de performanță din ultimii 50 ani doar Balint a reușit sa trezească cu adevarat speranța in noi ca UTA poate redeveni ce a fost.
    Poate unii jucatorii sunt prea stresați și-au impus un obiectiv playoff-ul iar acum au teamă de eșec.
    De aceea la UTA rar se vad execuții de efect au teamă sa nu dea greș, ar trebui mai multă libertate in teren pt jucători.

    0
    0
    1. Teoretic asa ar fi…doar ca UTA sta doar in mainile domnului Meszar…Dansul a recreat-o,a urcat si a coborat dupa posibilitatile respectivului moment…Am innotat in mocirle,exilari pe la Siria unde am mancat canicule si friguri..s-au incercat diverse variante…ELEFANTII s-au definit prin expresie…De fapt cimitir de elefanti…la o alta speranta,cu Mihalcea…Asa mi-a venit brusc aceasta denumire,pe atunci si vad ca preluata la scara mare….
      Acum,nu mai este vorba de asa ceva…Personal,prefer sa se joace chiar foarte slab dar pe castigarea a cate 3 puncte…
      Stiam ca fiecare punct pierdut sau gol in plus(minus) ne va duce la chinuri…In loc sa luam pastile de rau de inaltime in clasament,vom lua calmante….
      Trebuie sa se termine asa ceva…Blana si clisa pe masa!Trebuie sa se termine experientele si vendetele personale,indiferent din ce cauza!!!
      Gata cu schimbarea osaturii,Medjimorec,Benga,Varabykas,Shlyakov,rotatii fundasi laterali,ca nu se regasesc nicicum…Asa ceva se face la mijlocasi,atacanti,schimbari benzi…Nicidecum in aparare…Si nici intr-un caz cu Sandoi care nici nu vrea sa iasa din teren propriu,dar cand te prinde relaxat,te-a tintit fix intre ochi,in mijlocul fruntii!Doua ocazii..doua goluri…
      Mare pacat si regrete!!!
      PS:inca astept o declaratie al lui Mister,cum Dumnezeu,a facut schimbari abia in minutul 85???Ca sa ce?Atentie foarte mare Mister!Unii jucatori accepta si tac dar rumega in gandurile lor….Nu tine expunerea cum ca daca ii treci pe banca nu sunt suparati?…Asta este o prostie crasa de gandire…
      Inchei….din ce cauza si cu ce idiotenie,sare iar si din nou Panzaru si din nou ia galben???Omul acesta,ce reprezinta?Scandalagiu?Sau ce?Cu ce este responsabil in organigrama?Cu desene,mape,schite???
      In viata vietii mele,nu am vazut un asa numit secund,sa sara de pe banca,peste antrenorul principal,ca recidiva???Enervezi arbitrii,jucatorii..Trebuie bagat in sedinta,cel putin intre 4 ochi si o discutie pe acest subiect…Daca este coleric,sa se descarce pe altundeva…Nu face bine echipei!E nevoie de liniste si constanta….Nu trebuie iritati jucatorii in timpul meciului si exact asta face Alin Panzaru,irita si incita…Este un factor de nervi,o bomba cu ceas..Nu avem nevoie de colerici!Aha….a depasit UTA bugetul?Iata primul personaj care trebuie scos din schema…Ori avem antrenor Pro,ori nu mai avem!!!

      0
      0
      1. Domnule Giro,cred ca trebuie sa va reamintesc,ca domnul Meszar,n-ar fi realizat absolut nimic,la nivelul clubului UTA,daca nu exista acea prietenie Meszar-Falca. Pentru ca in ligile inferioare,UTA a trait din banii Primariei Arad.Cred ca,ar trebui sa ne delimitam de expresia „parintele proiectului UTA'(atasata domnului Meszar),pentru ca,se rasuceste baronul Francisc Neuman in mormant.Deoarece, doar baronului Neuman ii poate fi atribuit un astfel de apelativ.Doar excelenta sa va ramane viu,in memoria aradenilor. In rest, Panici,Florea,Blagau,Grozav, Pop,Meszar si mai nou Brochowski,asta ca sa enumar doar cativa dintre fostii presedinti ai clubului,sunt doar personaje pasagere,cu plusuri si minusuri fiecare.

        0
        0
  10. Daca ar fi fost sa scriu imediat dupa meci,as fi tunat si fulgerat..Doar ca,dupa nenumarate revizionari si ganduri,nu sunt deloc suparat pe jucatori,totusi nu il includ aici pe Mister Balint,cu regrete…Cum gandeste,cum alcatuieste,nu ma voi exprima dar cu toate ca iar si din nou a gresit abordarea(posibil ca nici jucatorii nu il asculta..sau prea mult il asculta)….Indiferent de „daca si cu parca”,una este sigura!!!!!Balint nu poate sa-i invete sa bage mingea in plasa si contrar nervilor mei, din timpul meciului,totusi echipa a fost mereu pe marcare..pacat de indolenta sau lipsa inspiratiei decizionale….Ratarea lui Hora face deja inconjorul mapamondului..Asa ceva????Nu 4 metri sau 2 ….era 1 metru cu poarta libera!!!!e/
    La o adica,i se poate intampla oricui…In schimb,imi pare foarte rau de accidentarea lui Hora si ii doresc insanatosire si revenire grabnica,indiferent ca il simpatizez sau nu,pentru ca NEGATIV…Chiar ma gandesc ca accidentarea sa,a cam dat peste cap planurile….
    Am vazut alte jocuri foarte slabe prestate,inclusiv ultimul cu Clinceniul,penultimul cu Minamo dar care au adus niste punct(e)..
    Nu prea inteleg inspre cine „bate” Balint,cu probleme adunate??…din moment ce UTA este probabil printre putinele cluburi cu conditii mai mult decat decente???
    6 zile salarii intarziate???Minim jumatate dintre participantele din Liga I-i sunt restante3-6 luni…nu 6 zile!!!Cine ii opreste oare sa-si incaseze primele de joc la zi?Castiga meciul,vine prima instantaneu!
    Daca exista totusi un focar de nemultumiri,trebuie sa-si spele rufele in familie si sa le rezolve tot in vestiar…Ca sa nu fim nevoiti sa luam de buna,din ce cauza e fost exilat Tomozei,fata de Vukcevici care din 10 centrari,nimereste de 20 ori primul adversar sau anapoda???
    Cu toata sictirirea si frustrarea comentatorilor,apararea UTA-ei era laudata,ca nu se intorc cu spatele la un eventual sut…Ok..Pai sa revedem fazele…Benga s-a intors instantaneu cu spatele..Gol…Acelasi arbitru care i-a dat rosu lui Batha la Minamo,raman la ideea ca pe buna dreptate,ar fi insemnat ca lui Benga ar fi trebuit sa-i dea „negru”….
    Lasa….mai dormim o noapte,mai citim declaratii,le rumegam la rece si ulterior ajungem la concluzia ca Play-Off-ul este doar asa,de fatada…stabilit prin cantonamente,ca dorinta echivoca,teoretica si nu ar fi nici o pierdere mare…Serios?
    In afara de tandemul Balint-Apostu,oare care au atata sustinere si mana libera?Chiar si Iftimie a mers pe mana lui Croitoru,aproape neconditionat..si totusi mai rabufneste..In rest..unde????
    Pacat!Mare pacat!

    0
    0
  11. Diferenta…portari,Chindia portar bunicel spre bun,UTA portar care nu e capabil sa faca diferenta…..primul sut pe cadrul portii mai sanatos cum o luam, şi nu de ieri de azi…zic si eu…

    0
    0
  12. Pt 6 zile restante este atata scandal. Da ce sa zica alte cluburi…acolo leo fi mai bine jucatorilor. .? Adica se joaca cum se joaca adica fara spectatori…. Firmele nu se inghiesuie sa sponzorizeze nici unde deoarece sunt vremuri din ce in ce mai tulburi, pana acum ai avut salariile la zi iar aducerea celor doi jucatori spune ca totusi avem un echilibru. Far asta cu restantele de 6 zile este o scuza penibila …da sa plece toti jucatorii daca pt 6 zile nu mai vorsa joace

    0
    0
  13. Daca tot a deschis gura trebuia sa spuna si care sunt acele probleme, daca nu zice nimic mai bine tacea dracului. Cea mai neinspirata declaratie de cand este la UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button