UTA Arad

Dincolo de salariul pe septembrie, Balint pare să fi fost nemulțumit de maniera în care jucătorii și-au luat banii pe august!





După eșecul UTA-ei cu Chindia Târgoviște (0-2), Laszlo Balint și-a centrat discursul în jurul unor așa-zise probleme interne existente la club. Doar că antrenorul arădenilor nu a spus lucrurilor pe nume, lăsând loc de interpretări. Evident, pistele duceau spre bani, respectiv restanțe, doar că întârzierea de 6 zile a salariului pe luna septembrie nu putea fi principala cauză a dezamăgirilor lui Balint.

Și, într-adevăr, motivul ar fi fost altul, respectiv achitarea eșalonată a penultimului salariu restant. Fiindcă UTA ca și restul grupărilor de Liga 1 mai trebuie să aștepte până în 15 noiembrie după a doua tranșă din banii din drepturile TV, conducerea a trebuit să găsească alte surse și pentru plata retribuției pe luna august. Iar „oficialii” clubului au identificat aceste fonduri, redirecționându-le, așa cum au venit, spre jucători. Prin urmare, nu toți fotbaliștii și-au luat banii în aceeași zi, ci de joi încoace, unii dintre ei fiind plătiți chiar în ziua meciului cu Chindia. Această modalitate de plată nu a fost pe placul antrenorului, deși tot el insistase ca pentru liniștea elevilor săi să fie achitat salariul pe luna august cât mai repede posibil.

În fine, teoria stă în picioare dacă ținem cont de declarațiile lui Laszlo Balint privind concentrarea jucătorilor săi. „Aceste ocazii rarisime ratate nu vin din lipsă de valoare, nu au alte cauze decât cauze mentale. Lipsă de concentrare, tratare superficială, la fel și pe fază defensivă. Pentru mine e inexplicabil ca Florea să câștige atâtea dueluri cu fundașii centrali, să luăm gol din aruncare de margine, astfel de lucruri nu pot să existe la play-off. Astea vin doar mental, cum sunt conectați jucătorii la meci, iar aici eu îmi asum că nu i-am capacitat, că nu i-am făcut să înțeleagă așa cum trebuie importanța meciului și cum să eficientizăm la maximum totul”, spunea după  meci tehnicianul, dând de înțeles că jucătorii săi au fost puțin bulversați de achitarea eșalonată a penultimului salariu restant.

Evident, față de problemele cu adevărat mari cu care se confruntă o parte dintre contracandidatele UTA-ei în Liga 1, Dinamo sau Clinceni fiind cele mai bune exemple în acest sens, cu restanțe enorme salariale pentru jucătorii lor, la Arad vorbim mai degrabă de o furtună într-un pahar cu apă. Tocmai de aceea, din informațiile noastre, astăzi nu a avut loc nicio întâlnire între stafful tehnic și conducerea clubului, căci, până la urmă, nu sunt alte lucruri de clarificat. Primele de joc sunt la zi, iar salariul pe luna septembrie va fi luat imediat ce banii din drepturile TV intră în conturile clubului, cel mult peste două săptămâni.









32 comentarii

  1. Are dreptate si Balint ce impresie faci noilor transferați daca tu din prima sau a doua lună de cand au semnat nu ii plătești la timp.
    E ciudată această situatie in conditiile in care doar din vanzarea de abonamente si bilete achitai 2 luni de salariu. Probabil au fost restanțe din urma la jucatorii care au reziliat sa nu fim depunctați pe la comisii.

    0
    0
    1. La prima asa sousa intarziere deja pui vina pe bani? Jalnic
      Pai uitativa la ce masini au jucatorii. Credeti ca stateau in cele sa zicem 1 luna intarzieri? Hai ma…..de aceea a dat Horica peste iar la clinceni tot cu acelasi restante o bagato. Dar sa vazut ca nu sau bucurat. Pai sa se duca cu totii daca asa de rau e la UTA ….SA VEDEM …LA ALTE CLUBURI DIN LIGA 1 VOR FI 6 ZILE……RESTANTE….SUNT PENIBILI CU TOTII …MERCENARI
      Dar CAND EI JOACA SLAB NOI NU AR TREBUI SA SPUNEM CEVA? CAND JOACA IN DORU LELI NOI STAM SI CANTAM NU NE FACEM NUMA.

      0
      0
    2. Se zvoneste ca cica Erico ar dori mai multi bani …..plus banderola…..
      Adica acesti fotbalisti impreuna cu Balint au inceput santajul…VRETI PLAYOFF….scoateti banul….maritine salariul…
      C-AM ASTA FACE MISTER BALINT….
      RUSINE SA VA FIE

      0
      0
  2. Dl Balint cunoaște realitățile fotbalului românesc, majoritatea echipelor din liga 1 trăiesc din drepturi tv, nu este normal ca angajații aici ma refer inclusiv la fotbaliști sa nu primească banii la timp, dar UTA este o excepție pozitivă fiind destul de stabilă financiar și nu poți da vina pe aceasta restanta când sti ca oamenii sunt plătiți și nu duși cu zăhărelul! Asta este părerea mea, in cazul in care nu sunt altele cauzele! Echipa a jucat bine chiar foarte bine pana la golul primit, cred ca ceeace s-a întâmplat după primirea golului a fost introducerea in subconștientul jucătorilor faptul ca nu le putem da gol ca este o echipa greu de desfăcut , pentru ca nu am mai jucat nimic !

    0
    0
  3. asta nu ii un motiv sa nu uitam ca a venit iasiul campionatul trecut neplatiti de jumatate de an si neau batut sant o gramada de echipe ce nu platesc la zi poate chiar toate sa nu uitam ca si cfr cluj au restante

    0
    0
  4. Discuția cu banii cred că nu este interpretată corect sau cel puțin eu cred că jucătorii cer să fie plătite primele la nivelul playoff, adică ești în primele 6 echipe îți iei prima mai mare, clubul nu a spus public sau poate nu am observat eu că vrea neapărat playoff,deci undeva din declarațiile date aseară de Balint se poate observa cum acesta pune presiune pe conducere să își asume și ea obiectivul și în consecință sa plătească,pe alocuri mi se mare normal,vrei performanțe, plătești însă sa spui sau sa dai de înțeles că ar fii restanțe financiare când acest club a făcut bani din abonamente, bilete, articole sportive și nu sunt bani,era sa uit, bilete la preț de liga campionilor as dorii sa întreb conducerea clubului de ce se spune că nu sunt bani?????

    0
    0
    1. Cosmin P : Exact aici este cheia problemei actuale de la UTA. In momentul actual UTA are un lot de mercenari de pretutindeni, nici macar un fotbalist aradean pe banca de rezerve ,nu putem vorbi despre daruire si devotament fata de club, singura lor deviza este BANUL . ( domnul Meszar ne propunea cu cativa ani in urma un proiect : ” Cu aradeni pentru aradeni ” dovada fiind faptul ca cel putin 4 jucatori aradeni joaca in prima liga dar la alte echipe – Hlistei si Stahl la Rapid, Adrian Petre si Purece la Farul, dar in timp si-a schimbat complet ceea ce a promis aradenilor ) Doar ca jucatorii au actionat precum niste amatori, total neprofesionist. Ii invingeai pe Chindia cu 2-0 si apoi chemai conducatorii la discutii. Asa ca prost sfatuiti de liderii din vestiar ( posibil Hora care din cauza ratarii campionatului este „accidentat” ) ei s-au facut de rahat in fata intregii tari ,desconsiderand meseria lor de jucator profesionist de fotbal. Nu cunosc amanunte despre sistemul de premiere de la UTA ( ex. locul din clasament, ) dar de aici consider ca a rezultat acest meci total auirea. Realizati ceva si apoi cereti ceea ce considerati ca vi se cuvine mercenarilor. Doar ca voi ati preferat sa va umpleti de kkt , de se minunau comentatorii Tv, chiar si Sandoi recunoscand ca daca ar fi fost 5-0 pentru UTA , era conform realitatii din teren. RUSINE !!! Mister Meszar mare atentie la echipele de juniori pentru ca acolo este viitorul UT-ei, nicidecum in mercenari.

      0
      0
  5. …și mai e ceva dl Balint chiar a trebuit să plângeți aseară la interviuri de aceste probleme interne ,chiar ați întrat sau ați vrut
    să faceți gargară tipic bucureșteană pt a face valuri, dl BALINT NU AȘA v-am VĂZUT PÂNĂ IERI….OARE CELELALTE ECHIPE SINT LA ZI, PÂNĂ SI BARCELONA ARE DATORII ȘI FOARTE MARI….CHIAR NU AȚI PUTUT JUCA PT 6 ZILE ,NOI FACEM EFORTURI SĂ FACEM ABONAMENTE….ȘTIȚI CITE CLUBURI AU MAI MULTE ABONAMENTE…CÂTE ECHIPE AU MAI MULȚI SPECTATORI DECÂT UTA… NEAȚI FACUT DE RAHAT…..

    0
    0
    1. In urma cu cativa ani m-am dus la un interviu la angajare,mi-au spus ce am de facut si cat e salariul.Nu era prea mare suma de bani ,dar cand m-au intrebat daca e ok(erau constienti ca salariul era cam mic) le-am raspuns :”acuma e ok dar mai vorbim peste doua luni”.Dupa sase luni aveam salariul cel mai mare din firma.Voi ce ati demonstrat ieri ?Domnul Balint aveti cele mai bune rezultate din ultima perioada a istoriei Batranei Doamne,dar discursul acesta,sincer,nu cred ca a fost reusit.Nu vreau sa cred ca a fost o atentionare pt. viitor,adica castigam doar daca vrem……..Parerea mea e ca sunteti Inca la momentul cand mai aveti de demonstrat.

      0
      0
  6. Asadar, dupa cum mai era cineva de parere, Balint o da cotita, mesajul fiind: Noi putem fi in play-off, dar trebuie sa fim platiti mai bine!. Eu in cheia asta interpretez plansul lui Balint, pentru ca altceva nu a fost, doar o lamentare penibila!
    Pana acum, cand au fost acele episoade rusinoase, cu Astra si U anul trecut, sau Filiasi anul asta, spunea ca trebuie sa fim barbati, sa ne asumam, iar acum da cu mucii-n fasole si se plange ca o muiere!
    Am trecut cu vederea zvonurile cum ca ar fi co-interesat in transferurile facute de Apostu, ma abtin sa fac aprecieri referitor la calitatile de antrenor, dar nu pot sa nu intreb. Esti condus, jocul echipei suferas, unii jucatori sunt, mental, blocati efectiv, faci schimbari abia in minutul 85,88?

    0
    0
    1. Marius, am văzut că mai multi invocati minutele 85-88 ca fiind prea târzii pentru schimbări. Asa este. Dar pănă la acele minute trebuia să fie deja cel putin 4-0. Probabil că Gyuszi nici nu a mai reactionat văzând ce se întîmplă pe teren. Cred că orice ar fi făcut tot pe zero eram. Cam așa văd eu dezamăgirea lui si reactia in conformitate cu jocul atacantilor. Este inadmisibil să ratezi asemenea ocazii. Peri albi!!!

      0
      0
  7. În intreg turul de campionat(mai este meciul de sâmbătă) n-am câștigat nici un meci în care adversarii au deschis scorul, maxim egal. Acest lucru sigur îl știu și adversarii, de genul : cu UTA dacă marcam primii, nu pierdem. Este lipsa de valoare sau inspirație în ofensiva noastră ? Cumva și ratările repetate fac parte din valoarea jucatorului

    0
    0
  8. a fost cel mai bun meci facut de uta dupa mult timp,mai ieri acest individ giro ma facea rasist,jignea familia,etc,acum tu esti un rasist anti uta,si eu am cerut bani imprumut pt abonament dar nu ma plang,din contra pt uta merita ,forza uta oriunde,oricind

    0
    0
    1. @Vanter..am impresia ca ma confunzi…Nu am avut bani de abonamente,pe loc,banii jos,pentru toti din familie si nu prea cred ca ar trebui sa-ti dau explicatii…Am amanetat aur si mi le-am facut,fara sa ma plang nimanui…Pentru mine,UTA valoreaza mai mult decat orice aur de pe lume,cu riscul ca nu il mai recuperez niciodata…Absolut toti,adevaratii suporteri,am facut eforturi financiare,tu si mine…Nimeni dintre noi,nu ii scot banii din casa…Ca dovada,numarul mare de abonari…Esti rautacios…Pentru mine si familia mea,UTA nu are pret..este nelimitat…

      0
      0
  9. Cind in alte parti se intarzie cu lunile, tu antrenor sa vii la presa , cu nemultumiri pentru intarzieri de citeva zile …e penibil. Asa sa iti motovezi o infrangere rusinoasa ? Apoi despre prime,…cum vine asta ca… la victorie vrei prima, dar la infrangere sa nu fii penalizat ? Primele se pot da la sfarsit, cind echipa se stie, daca e in play off sau play out. Tu antrenor ai avut 2 ani si jumatate de liniste, ai luat ce ai vrur, ai data afara ce ai vrut si echipa ta tot jalnic se comporta acasa,…cum vine asta ? Balint e antrenor de prima liga doar la UTA, si nici aici nu face mare branza,….amintiti-va ultimile comportari din Cupa, sau cite infrangeri are la Arad. Va muri cu UTA de gat, ca amicul Apostu…i-a facut contract- beton, iar.. Dl Meszar nu prea are experienta in asa ceva. A ajuns Apostu sa reprezinte si clubul , dar si pe jucatori la transferuri…e cam aiurea. Cred ca Dl balint se crede mai bun de cit arata realitatea ca este…

    0
    0
    1. Nu credeam vreodata…dar si-a dat rau cu mucii in fasole…Dezamagitor…Nu as fi crezut…Nimic nu este intamplator in viata…Totul se plateste candva dar se si recupereaza..Sa faci atatea eforturi si sa joci haotic,la intamplare si cand repetitiv esti doar pe alibi,atunci cand jucatorii nu te mai asculta,nu mai gestionezi vestiarul,dar ai mereu scuze…inseamna ca trebuie sa treci inapoi,la Liga a 2-a,la locul tau…
      Nici daca bati eventual la Mioveni,Mister Balint,nu ma convingi…Esti mai mult samanta de scandal…Ultimul scapa turma…Pacat….
      Cand lovesti in UTA,lovesti in mine si in suporteri,in galerie…Neputinta!!!
      Ia-l pe Hora,Antal cu tine si pe toti mercenarii tai si ai lui Apostu…Intreaba-l si pe Iacob daca ar mai vrea sa te urmareasca,pentru ca pe pe el,capitan il iubim…
      Balinte….ori te vei trezi din orgolii prostesti,Napoliene,ori trebuie sa pleci…Prostia si orgoliul nu sunt echivalente…Cand insisti in idiotenie,se mai iarta…Dar cand esti insitent in aceeasi idiotenie,e bai mare…Se numeste PARANOIA…si chiar esti paranoic!Oricum nu iei decizii fara Panzaru…
      Greseala enorma ca ti s-a dat crezare,nelimitata…despre asta vom mai discuta….

      0
      0
  10. „declarațiile lui Laszlo Balint privind concentrarea jucătorilor săi. „Aceste ocazii rarisime ratate nu vin din lipsă de valoare, nu au alte cauze decât cauze mentale”

    Domnule Balint, pune-l pe Hora sa suteze de 100 de ori de la 1 m in poarta goala. Pentru o buna masura, pune-i si pe Miculescu, Roger, Ubbink, Antal si Wagner. Fiecare de 100 de ori. Apoi pune mongea pe 16 metri, baga-l pe Iacob in poarta (ca-i mai mititel) si pune-i pe fiecare sa suteze de 100 de ori in vinclu. Mai poti inventa si alte pozitii (din coltul careului mic de exemplu). Se zice ca poti antrena pana in fata portii dar nu-i adevarat. Poti antrena si finalizarile numai pune-i la treaba. Intr-o saptamana vor suta cum trebuie si daca ii scoli noaptea si-i trmiti pe teren.
    Mai antreneaza verticalizarea dintr-o atingere fara preloare, repetati si repetati. Apoi cine greseste il pui sa faca 100 de flotari. Panzaru le numara ca doar e analist.
    Apoi exersati driblingurile, iar si iar si iar. Tehnica e importanta. La unii cam lipseste dar potential exista. Astia sunt jucatorii nostri-pe astia trebuie sa-i facem fotbalisti.
    In fotbalul modern e important sa nu iei gol, se zice. Dar dle Balint, lucrezi la apararea asta de doi ani si jumatate. Ai zice ca jucatorii au jumate de creier ca nu pricep de atata vreme ce au de facut.

    0
    0
  11. Bine…hai sa zicem ca din nou a fost o zi proasta..Se intampla…noua,cam prea des…Dar daca totusi ar fi intarzieri salariale,in fapt minime,la UTA nu a taiat nimeni in carne vie,la contra-performante rusinoase..Si ar fi trebuit demult…Performezi-primesti…contra-performezi?…Trebuie tot sa primesti?Dar pecuniare,pe cand???
    Nu stiu oare,din ce cauza,exista prime de joc,in acest caz?Si nu tocmai mici…
    Nu doar faptul ca UTA este in Liga I-i a umplut tribunele mereu si garantat,daca vom avea voie,va fi din nou sold-out…Nimeni nu s-a suparat ca nu am batut Fcsb,CFR,Farul,Rapid…S-a vazut dorinta,nerv,atitudine maxima,remontada dorita cu mare suflet si incrancenare…La Botosani,posibil sa fi fost relaxare,cine stie???
    Nici in ruptul capului nu inteleg aceste variatii..Se pare ca nu am fost bine citit,macar printre randuri…Ca si mine,suntem mii care suferim si nu cer demisia nimanui…Nimeni nu este perfect..dar cand primesti absolut totul pe tava,cerut,inseamna ca ai primit ingredientele necesare,uneori cu mari sacrificii din partea conducerii…
    Nu prea e buna comparatia,dar o incerc,totusi…Daca am o masina,vreau cauciucuri bune,ulei bun si un mecanic pe care ma bazez…Sunt prea sarac sa-mi cumpar lucru ieftin,ca sa incerc sa ma duca pana la urmatorul ITP,doar ca sa il trec si apoi,pana la urmatorul ITP,stiu eu niste mecanici mai ieftini,care ma mai ajuta,de voie-nevoie…Ieftin sa fie…Ieftin,ieftin dar nici el nu imi face manopera pe caiet…Piesele trebuie sa le platesc,oricum…
    Stiu ca suna foarte ciudat si putini vor intelege…

    0
    0
  12. Exista si ramane vorba ..”Cainele,de prea mult bine,turbeaza si ajunge sa muste mana celui care i-a oferit totul”…Atat am mai avut de spus,in rest,nimic…Din pacate….Stereotip….

    0
    0
  13. Multe întrebări justificate, păreri pro și contra cu privire la conduita clubului. Club totdeauna tăcut în probleme majore. Ai zice ca rolul se reduce la biletele virtuale. În realitate tot ce s-a obținut e fructul retinerii și tactul lui Meszar. Eu am spus și la trei meciuri pierdute consecutiv acasă ca legătură lui Balint cu echipa se bazează pe cu totul alta relație. Relație care nu încetează nici la evidente nici la proteste voalate. E,, căsătoria „” care se vrea trecuta prin încercările inerente de început și de mijloc. Un antrenor cum rar mai vezi ca trăiri directe. Faze de te lauda toată lumea, terminate cu o bătaie ca de maidan. Atunci Balint debitează texte din,, lucruri trasnite”. Balint, în ciuda vorbirilor controlate, este un introvertit, un rigid. Aceștia ,, scăpa ” în cu totul opusului firii, în răzvrătiți și supărați pe toată lumea. Speram sa nu ajungă ca Bielsa, a cărui apelativ e…,, nebunul” !!

    0
    0
  14. Dl Dan NU mai te gândi la ai noștri fiindcă au fost aici și au avut…și au incontinuare Randament slab unde joacă poate Sthal are ceva nerv în el …dar și el a declarat că a ajuns unde și-a dorit Hlistei pauză ..Petre ce a făcut de cind a venit în România indolență că mai dă cite un gol din 11 m ….peste toate toți au fost aici doar în B au făcut o diferență….ce avem este mult peste ai noștri plecați acum avem starea asta dar o depășim și mergem mai departe…

    0
    0
  15. E o idioțienie discuția cu mercenarii in secolul 21 CFR Cluj face performanta cu jucători straini de o gramada de ani Botoșani la fel am impresia ca unii v-ați creat realități parelele si trăiți in ele.
    Fotbalul romanesc nu mai scoate nimic uitați-vă la națională si cand apare unu mai răsărit se vede milionar înainte sa apuce sa demonstreze ceva.
    Țineți minte aradeanul si capitanul nostru Gligor cand ne-a reclamat la comisii pt 25 mii de euro sau asa ceva si a castigat iar atunci clubul era vai steaua lui asa ca mai incet asta cu aradenii.

    0
    0
    1. Erau banii lui munciti de el. De ce sa vi sa-ti bati joc de un om care a facut ceva pt club. Sunt multe rahaturi facute de cei din conducere . Conducere si noi lor parteneri.

      0
      0
      1. Ai dreptate.Acesti jucatori au venit de pretutindeni de pe mapamond pentru bani, prin agentul de jucatori Bogdan Apostu.Au venit cu binecuvantarea lui Laszlo Balint.Multi nu au stiut pe harta lumii unde este Romania, in speta Arad.Avem brazilieni, argentinian, rus, muntenegrean, croati, olandez, ceh, lituanieni,albanez, etc.Pe astia nu-i intereseaza cand vin banii de la televiziuni, si care este procedura in Romania.Ei au familii de intretinut, ei stau prin chirii platite de club, ei stiu ca au semnat contracte cu UTA, stiu zilele de virare a banilor, si in functie de rezultate a primelor.Si cu asta am spus tot.Cat despre prelungirea contractelor, clubul trebuie sa-si asume acest lucru pentru jucatorii care sunt performanti, si sa ii puna pe liber pe cei pe care nu ii vor avea in vedere in viitor.Deocamdata UTA s-a scapat de Albu, care joaca bine la Rapid, s-a scapat de Horatiu Moldovan , care la anii lui este mai valoros si mai cuminte decat Iacob, s-a scapat de Vlad Morar care e mai atacant decat ce avem noi, s-a scapat de Adi Petre, pe care Hagi il revigoreaza incet-incet,etc.Am fost toti suporterii UT-ei nervosi dupa infrangerea cu Chindia, dar poate reusim la Mioveni.Vorba aia decat doua egaluri de rahat , mai bine o infrangere si o victorie spre final de tur.Haide UTA.Pentru noi tot doar UTA conteaza !

        0
        0
    2. Tifos : Nu putem compara in acest moment UTA cu CFR Cluj din niciun punct de vedere. Nu uita ca Dan Petrescu l-a exclus din lot pe Debeljuh pentru ratari multe dar nicidecum precum cea a lui Hora. Hora era istorie sub Dan Petrescu antrenor!!! Dupa cum imi dau seama cel care a starnit acest conflict la UTA este chiar antrenorul Balint. Vrea mai multi bani !!!

      0
      0
  16. Dacă suntem profesioniști, atunci sa rămânem profesioniști. Draga jucători, UTA, la fel ca alte cluburi, trecute prin,, Plandemie” cu siguranță nu stau foarte bine, dar se mențin și într-un final, își onorează datoriile. Nu de alta, dar, noi ardelenilor, nu ne place sa avem datorii. Și dam Cezarului ce este a Cezarului. Întrebarea se pune în felul urmator: Voi v-ați făcut datoria fata de noi? Mai pe romaneste: forma slaba vine doar atunci când nu vine,, banu” la timp?

    0
    0
  17. Cei care doriti cititi comentariul domnului Ionescu Gavrila care sintetizeaza foarte bine personalitatea domnului Balint, comentariu la care subscriu 100%. Ar fi bine sa fie obligatoriu si o testare psihologica periodica a antrenorilor indiferent de sport. Astfel nu am mai auzi ca X antrenor a batut si terorizat junioarele de la lotul national de gimnastica, ca Y a sarit la gatul jucatorului Sorescu, ca Z a violat junioare de la nationala de handbal. Prea multi dezaxati in functii unde in mod normal nu ar avea acces!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button