UTA Arad

Exilat definitiv de Laszlo Balint la echipa de juniori, Tomozei susține: „Nu cred că merit să ies pe ușa din spate la UTA, am fost așteptat…”





Unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate stagionale au inclus-o pe UTA în sens negativ. Arădenii erau eliminați încă din faza 16-imilor Cupei României de CSO Filiași (scor 0-1), divizionară terță care între timp și-a luat biletele și pentru sferturile de finală după duelul cu Hermannstadt. După rușinea din Oltenia, Laszlo Balint anunța sancțiuni pecuniare, dar și excluderea din lot a lui Marius Tomozei.

„Îmi doream o cu totul altă despărțire de echipa, dacă aceasta tot trebuia să vină”

Fundașul dreapta a fost înlocuit la pauză la solicitarea sa, când Filașul conducea deja cu 1-0. „Nu-mi ieșea nimic la Filiași și i-am cerut antrenorului să mă schimbe. A fost, însă, ceva izolat, nu s-a mai întâmplat niciodată de când sunt la UTA să mă cer afară în timpul unei partide”, susține Tomozei, care nu înțelege de ce astăzi se află în afara lotului. „Nu cred că după o discuție cu antrenorul la pauza meciului de la Filiași am fost eu îndepărtat. Cred că am fost așteptat și acest lucru s-ar fi întâmplat oricum după următoarele meciuri. Nu cred că merit să ies pe ușa din spate de la UTA, îmi doream o cu totul altă despărțire de echipa, dacă aceasta tot trebuia să vină”, mai afirmă apărătorul utist, care acum se pregătește cu echipa de juniori mari a clubului arădean, participantă în Liga Elitelor.

L-a surprins propunerea de prelungire a contractului din vară: „Asta nu o s-o înțeleg niciodată”

Pe de altă parte, Marius Tomozei recunoaște că au mai fost probleme în relația sa cu Laszlo Balint, încă din sezonul promovării din Liga 2-a și se aștepta, oarecum, să nu mai fie ofertat de club în vară, așa cum s-a întâmplat cu alți 11 foști colegi de-ai săi. „Discuții cu antrenorul au mai fost și în trecut, nu neg acest acest lucru. Tocmai de aceea, pe undeva nu mă așteptam să mi se prelungească contractul în vară. De fapt asta nu o s-o înțeleg niciodată, de ce clubul a spus că se bazează pe mine și după o lună și jumătate gata, am fost trimis la echipa a doua. Nu aș vrea eu să par oaia neagră, pentru că în întreaga mea carieră la seniori, în 14 ani de zile, nu m-am certat cu niciun coleg”, adaugă fotbalistul de 31 de ani, care a schimbat nu mai puțin de 13 echipe în cariera sa, în special la  nivelul Ligii a 2-a.

Vrea să-și găsească o altă echipă: „Îmi e dor de fotbal”

Marius Tomozei a tot sperat ca decizia lui Laszlo Balint să nu fie defintivă în cazul său. Acum câteva săptămâni, mai mulți dintre colegii săi au încercat să-l înduplece pe antrenorul UTA-ei să-l reprimească în lot pe „Tomy”, același demers făcându-l și impresarul Bogdan Apostu. „Domnul Balint a rămas ferm pe poziții și nu am ce face decât să-i accept decizia. Tot ce sper acum este să-mi găsesc o altă echipă, fiindcă îmi e dor de fotbal, încă îmi place. Bogdan Apostu e și legătura mea cu conducerea clubului în încercarea de a găsi o soluție pentru rezilierea contractului. Deocamdată nu ne-am înțeles, vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Tot ce susțin eu e că nu meritam să fiu tratat așa. Știu că în viață unele lucruri trebuie să se termine, dar nu așa…Dacă nici eu nu am jucat pentru echipă și nu am dat totul, atunci…”, încheie fundașul lateral al „Bătrânei Doamne”, venit la Arad chiar împreună cu Laszlo Balint, de la Metaloglobus, în vara anului 2019.

Cum a motivat Balint excluderea lui Tomozei? „S-a făcut pe baza unor încălcări ale anumitor principii”

Recent, Laszlo Balint a spus că Tomozei e subiect închis pentru el, în săptămâna meciului de la Filiași antrenorul „roș-albilor” motivându-și, astfel, decizia: „Ce pot spune este că decizia nu s-a raportat strict la evoluția din meciul de Cupă, excluderea lui Tomozei a fost făcută pe baza unor încălcări ale anumitor principii după care se guvernează clubul nostru. Din punctul meu de vedere, anumite aspecte nu pot fi tolerate sub nici o formă, iar conducerea a fost întru totul de acord cu mine. Eu sunt un antrenor care comunică foarte mult cu jucătorii. Vin din iarbă, am fost fotbalist, înțeleg absolut toate stările și chiar fac eforturi. Mă documentez, am făcut cursuri în această direcție, să îi înțeleg pe jucători, inclusiv emoțional, inclusiv ca stare mentală. Am avut și momente în care am trecut cu vederea anumite lucruri pentru interesul grupului și pentru interesul clubului. Sunt un antrenor care pune foarte mare preț pe tot ceea ce înseamnă interesul colectivului, în primul rând, și apoi interesul clubului. Jucătorii trebuie să înțeleagă la ce club sunt și trebuie să înțeleagă importanța tricoului pe care îl îmbracă. Pentru mine, acest aspect este foarte important. Pentru mine, sigla de pe tricourile noastre trebuie să reprezinte stimulul suprem pentru orice jucător care intră în teren”.

Marius Tomozei (31 de ani) a fost titular în sezonul promovării în Liga 2-a și a strâns apoi 27 de prezențe în Liga 1 pentru „Bătrâna Doamnă”, dintre care trei în acest sezon. Fotbalistul născut în București a și marcat odată pentru arădeni în elită, în penultima partidă a sezonului regulat precedent, în succesul cu 2-0 contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

FOTO: Ciprian Petcuț

17 comentarii

  1. Nu se stie ce a fost acolo, dar cu Filiasi golul nu a venit pe partea lui. Evolutia lui a fost oricum in tonul echipei, deci nu poate fi considerat o „oaie neagra” a acelei nereusite, fiindca e un joc de echipa. Toti au pierdut. Probabil a fost ceva personal cu Balint.

    0
    0
  2. Fără, sa fie explicit, cu generalități care seduc, Balint e ferm. Probabil ca nici jucătorul nu știe ce l-a supărat de despărțire pe antrenor. Cu minim de amănunte el totuși arunca ceva lumina în decizie. Nu jocul de Cupa, nu o cerere de schimbare în joc. Atunci ce ? Balint nu spune ceva care e comun, mult prea comun și altora din lot. A sezizat un rău ce,, sapa ” la temelia construcției. Așteaptă ca acesta sa dispară natural iar Tomozei a fost ales pe post de martir. Are dreptate și dacă da greș, va răspunde. Chiar cu capul. Cazul Tomozei e o enigma doar pentru noi.

    0
    0
  3. Tomozei e unul dintre jucătorii tehnici din lot, putini de altfel, capabili sa scoată adversari prin dribling și sa dea centrări de calitate.
    Cred ca din postura de rezerva, intr-un meci gen Chindia, ar gi fost un mare plus. Comparați ce joaca pe faza ofensiva actualii fundași laterali si comparați cu calitatea tehnica a lui Tomozei…

    0
    0
  4. Dacă vrea să fie credibil, Balint, trebuie să spună ce principii au fost încălcate că nu sunt precum conciliabulele Vaticanului.

    0
    0
  5. Probabil ca, o fi vorbit de rau pe Balint si aceste vorbe au ajuns la urechile sale astfel nu se explica de ce l-a exclus din lot ?

    0
    0
  6. Cum vad eu situatia 1. pe postul de fundas dreapta joaca Vuccevici, Shlyakov, cu Chindia a jucat si Baraviskas, desci Tomozei, care in trecut a fost foarte fragil, se accidenta des…nu mai are loc 2. Cind se vorbeste despre „indisciplina”, despre ” incalcari de principii” sau „interesul grupului” mi-e clar ca el nu va mai juca la UTA, si imi pare si ca valoare sub contracandidatii sai 3. Acuma Tomozei ar vrea sa plece …dar sa fie platit cit sta, are salariu acceptabil, nu il primeste prin B,…la ce poate el azi. De aia si apostu ii gaseste greu echipa, in prima liga …greu va gasi,iar in B nu vrea el. Probabil ca la iarna despartirea va avea loc. Din punctul meu de vedere Tomozei este cam de nivelul minim necesar la prima liga, in plus „e casant…”ca sticla”.

    0
    0
    1. Nici nu isi mai are rost vreo discutie dupa cum incepe articolul citandu-l pe Tomi: daca fara vreo ratiune medicala, tu ca jucator de Liga 1, te ceri afara la pauza meciului doar fiindca nu iti iese nimic, inseamna ca ai o problema grava de atitudine ca fotbalist. Pai mai, Tomi draga, asa ar fi trebuit toti la pauza meciului sa aruncati prosopul si ar fi intrat in locul vostru badea Ion iesit cu vacile la pascut pe stadionul din Filiasi, si oltenasii din tribunele stadionului. Ti-as fi desfacut contractul in secunda doi daca as fi fost manager la club. Pai cum ar fi, eu, sa ies din sedinta in care prezint un produs unui client foarte important pentru companie doar fiindca nu sunt in stare sa leg un speech?? Si sa ii las pe aia in plata Domnului si sa vorbeasca ce-or vrea. Penibil!

      0
      0
  7. In aceasta speta eu sunt PRO Tomozei ! A jucat cand a fost nevoie de el,ori titular (mai putin ), ori rezerva , dar mi s-a parut un sufletist, un om pe care te poti baza .Nimeni nu stie ce a fost intre el si Balint, dar mie, sincer imipare rau de acest jucator.

    0
    0
  8. Baiatul a fost cuminte, a stat rezerva, cand a intrat in meci nu s-a facut de ras, este roman de-al nostru, probabil printre cei mai prost platiti din lot,etc.Maine , poimaine il vom vedea la o echipa adversa ce valoare are, ca si Albu, V.Morar, Horatiu Moldovan, Adi Petre, Hlistei, Stahl, etc

    0
    0
  9. Problema este că nu e deloc bine când e cearta la club, indiferent intre cine si cine pentruca pierde UTA. La club trebuie liniste si pace. Numai asa se poate face performanță. Nu trebuie sa le dea satisfactie celorlalte echipe. UTA dadea semne ca e pe un drum f bun. De ce sa se strice treaba de la niste chestii marunte care se pot rezolva? Nu-si au rostul orgoliile. Meszar si conducerea faceti tot posibilul sa iasă o impacare. Gyuszi, probabil ca i-a fost de ajuns pedeapsa si sperietura, ai putea sa-l reprimesti in lot. Fa-o de dragul clubului.

    0
    0
  10. A ajutat mult uta mai ales la promovare trebuia lasat macar rezerva iar apoi lasat sa isi caute echipa e ok pt gaz metan mioveni dinamo sau o echipa de mai jos chiar merita mai mult tomozei mie imi pare rau de el !

    0
    0
  11. Agresiunea fizică asupra antrenorului, intră la” înțeleg absolut toate stările și chiar fac eforturi”?
    După o discuție între 4 ochi, trebuia reprimit.

    0
    0
  12. Daca ar fi doar chestie de atitudine,ar fi simplu..Atat de simplu,ca si la orice antrenor din lume,care a pedepsit jucatori mari dar doar periodic,chiar cand aveau banca grea,de rezerve…Aici sunt orgolii personale,stiut doar intre Tomy si Balint,poate mai bine asa…Exista niste contracte de confidentialitate,stipulate…
    Mie imi pare rau pentru Tomozei,sincer o spun…Este veriga pedepsita,ca oaie neagra…Va trece mult timp,probabil pana la „declasificarea” dosarului…pentru ca oricum se va sti cu exactitate..
    Public,pare asa,cum este infierat,nici eu nu l-as fi iertat,sa se ceara singur afara…chiar daca era fizic ok,stiut ca jucator fragil…Dar atunci,atat cat a jucat,a mancat „gazonul”in banda dreapta,titirez,cu centrari perfecte,nu la nimereala,asa ca si Vukcevici,de parca joaca popice sau bowling,de tintire a adversarului.Nu doresc sa il critic pe Vukcevici..doar ca nu mai are aplombul acela din primele meciuri,in care stiam ca scapa de adversar,mai devreme sau mai tarziu si o inalta spre careu…La fel ca si cu trecerea pe banca,inexplicabila,a lui Erico…Da!Erico,care ne-a scos din rahat de atatea ori….Tot inexplicabil ar fi jonglarea si experimentarea pe posturile din aparare,impardonabil…Da,poti sa jonglezi la mijloc si in atac,schimbari intre benzi…pentru derutare,asta doar atunci cand ai atacanti cu pofta de a marca….
    Cand ai terminat cu aceste argumente si nu iti mai gasesti scuze,lovesti in jucatori dar si mai grav,in conducere…Conducere care ti-a oferit absolut totul,neconditionat…Pastrand proportiile,doar SIR Alex Freguson ar mai fi avut aceasta forta de decizie…Noi am mai avut pe micul Napoleon,perioada trista,epopeea Chirila…Nu as vrea sa devina repetitiv…
    Toata lumea fotbalistica,nu numai aradeana,este socata despre declaratiile lui Balint…Impardonabil…Un club care iti da absolut totul pe mana,de la aduceri,pana la excluderi,nu poate fi inteles…
    Tu aduci,tu stabilesti salarii,tu esti unicul „cumulum factum”…pai atunci raspunzi direct…
    PS:nu va citi Mister Balint,dar nici nu stiu daca ar fi bine sa scriu,imi asum asta totusi,nu am nimic de pierdut…Oare stie ca el se plange de 6 zile intarziere plata salarii,macar ca sunt mai multe zile,dar discutate si intelese….Oare stie ca antrenorii din Academie nu sunt platiti de luni de zile,pentru ca prioritatea este echipa mare???Oare stie Balint ca licenta de club in Liga 1,se acorda enorm,pe baza punctelor obtinute de pepiniera?
    Oare stie Mister Balint ca UTA,conducerea,clubul, plateste fiecare centimetru patrat de teren,catre primarie,indiferent ca se numeste FN,ICRTI,SEGA,BANATUL,MOTORUL???Incepand de la copii de 5-6 ani,pana la U-19,totul plateste clubul…Nimic nu vine gratuit din partea primariei,respectiv Recons…
    Mister Balint,pe mine,cel putin,prin aceasta ultima declaratie,m-ai dezamagit enorm…Nu mi-as fi putut inchipui…

    0
    0
  13. desi mi-a plăcut Tomozei din liga b a fost unul dintre favoritii mei, este foarte bine că a fost trecut in rezervă dacă el a cerut asa să fie! aviz pt toti care sunt plictisiti de UTA, să se ceară afară sa facă loc la altii pt care e o mandrie să imbrace tricoul cu sigla triunghiulară, chiar si la Filiași! Hai pa Tomy..

    0
    0
    1. Dacian, spui bine. Pana la urma trebuie sa iti respecti meseria indiferent. Ca jucator si mie imi place de Tomozei – consider ca ne-a ajutat mult si in meciuri. Dar atitudinea trebuie sa fie profi tot timpul; e o meserie care cere asta…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button