Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Lipova vrea să-și continue seria victoriilor și în compania Cermeiului! Polgar: „Nu contează clasamentul, sunt ambiții” v.s. Bercu: „Putem face surpriza”





Singura divizionară terță arădeană neimplicată într-un derby județean în runda inaugurală a seriei a 8-a a Ligii a III-a sparge și ea gheața vineri, începând cu ora 14. Câștigătoar în Timiș, cu fostul lider din Ghiroda, Șoimii Lipova (locul 4 – 15 puncte) o găzduiește pe Gloria Lunca Teuz Cermei (locul 7 – 8 puncte), echipă ce a plecat fără puncte de la Chișineu Criș. La cum au mers cele două echipe în ultima perioadă, e clar că  „alb-albaștrii” sunt favoriți, vizând cel de-al 5-lea succes la rând.

Polgar: „Să marcăm repede ca să ne fie mai ușor”

Moralul și încrederea lipovanilor sunt și ele la cote ridicate, cu atât mai mult cu cât punctele de la Ghiroda au fost obținute evoluând în inferioritate numerică timp de o repriză. „Etapa trecută am întâlnit liderul, a fost un meci foarte greu, în care a trebuit să câștigăm pentru că în tur ne-au furat trei puncte acasă. Am reușit ce ne-am propus, cu toate că a fost eliminat Abel (n.a. Popa) la finalul primei reprize. Apoi, am urmărit doar rezultatul, nu jocul nostru de posesie și am luat punctele”, spune Norbert Polgar, care a început meciul cu timișenii ca fundaș dreapta, după care s-a mutat în centru, lângă Nicolescu. „Personal, mă bucur că sunt sănătos și pot să joc. Încerc să o fac așa cum pot de bine pe posturile pe care sunt solicitat. Că e pe dreapta sau fundaș central, sunt la dispoziția antrenorului”, mai susține fostul fotbalist al UTA-ei în Liga 2-a.

Vineri, fotbalistul de 32 de ani se va afla față în față cu una dintre fostele sale echipe. „Urmează un derby arădean cu Cermeiul, va fi greu. Nu contează clasamentul, sunt ambiții de ambele părți, dar noi trebuie să ne facem jocul, să marcăm repede ca să ne fie mai ușor și la final să câștigăm. Moralul e ridicat după șirul de victorii consecutive și sperăm să o ținem așa până la finalul campionatului. Am început mai slab sezonul, dar am reglat pe parcurs. Avem un lot valorors, sunt jucători cu calitate și ne pregătim zilnic pentru a face performanță”, mai afirmă Polgar.

Bercu: „Dau totul pentru Cermei, însă nu am ambiții personale sau dorințe ascunse”

În așteptarea verdictului în „speța Ambulanța”, de la Periam, Gloria Lunca Teuz Cermei a ajuns la 4 meciuri fără victorie, cu un singur punct luat, pe terenul conjudețenei din Pecica. Săptămâna trecută, diferența pentru noul lider al campionatului contra „sămădăilor” a făcut-o reușita lui Teședan, după un sfert de oră de joc. „La Chișineu Criș a fost un meci închis, nu prea au fost ocazii, iar golul lor a fost un pic norocos. Noi am încercat să jucăm ce am pregătit, dar nu am reușit să-i surprindem. Crișul este o echipă solidă, nu ne-au dat șanse să finalizăm”, spune Marcel Bercu.

Fundașul central este împrumutat la Cermei chiar de către Șoimii Lipova, așa că vineri își va înfrunta foștii colegi, dacă Flavius Moisă va apela la ei. „Cu toate că ne-am pregătit bine în aceste săptămâni, se pare că am fost într-o pasă proastă. Rezultele ne-au fost potrivnice, nu ne-au ieșit deplasările de la Ghiroda și Criș. Urmează a treia deplasare dificilă, la Șoimii, știu ce se lucrează și ce condiții sunt acolo. Au lot valoros, va fi foarte greu, dar și în tur s-a jucat de la egal la egal, putem face o surpriză. Este o serie în care oricine poate bate pe oricine. Sunt la Cermei din vară, încerc să-mi fac treaba cât pot de bine când sunt solicitat. Am sentimente frumose față de Lipova, dar când sunt pe teren dau totul pentru Cermei, ca orice jucător profesionist. Însă, nu am ambiții personale sau dorințe ascunse”, mai spune Bercu.

În tur, cele două formații nu și-au făcut rău, terminând meciul de la Cermei la egalitate: 0-0. Combatantele au câte o absență importantă pentru acest meci, Abel Popa (suspendat), respectiv Denis Salka (accidentat).

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, Polgar, Aldan –  Brad, Gavrilă, Salhi, Filimon – Ciubăncan, Trabalka.

Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga (Bercu), I. Pop, Ursoi – Țurcanu, Lazăr – Vlad S. Popa, Piț – R. Popa.

Arbitri: Raul Băărău (Huneoara) – Sergiu Duma (Zalău), Ștefan Birjac (Păușa – Sălaj)

Observatori: Zaharia Ciev, Dorin Micșa (ambii din Timișoara).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button