Crisul Chisineu-Criș

Liderul Crișul are deplasare de risc maxim la Dumbrăvița! Mâneran: „Va fi greu, dar mergem să câștigăm!”





De 10 etape a avut nevoie Crișul Chișineu Criș să rămână singură în fruntea clasamentului seriei a 8-a a Ligii a III-a. Trupa lui Adi Abrudean a bătut și în retur pe Cermei și a profitat eșecul intern al Ghirodei cu Lipova pentru a merge la cota 22 de puncte. Vineri, pentru echipa de pe Crișul Alb, urmează un adevărat examen de maturitate, pe terenul uneia dintre cele două formații în fața căreia a pierdut puncte în acest sezon.

CSC Dumbrăvița a impus remiza albă pe arena „Aurel Ardelean” la capătul unei partide în care a avut ocaziile mai importante. Între timp, timișenii au mai pierdut din turație și sunt 7 lungimi de undă în spatele adversarului de vineri (ora 14), pe locul 3 în clasament.  „Am vrut să luăm cele trei puncte la partida cu Cermei. Nu a fost un meci spectaculos, dar am reușit să marcăm un gol și să urcăm pe locul 1, loc pe care îl merităm, prestațiile noastre vorbesc de la sine. Ne-am pregătit foarte bine și mergem să câștigăm la Dumbrăvița, mai ales ca în tur a fost 0-0 și vrem să rămânem tot pe locul 1 și după această etapă. Întâlnim un adversar incomod, bine pregătit, cu jucători de calitate. Aleargă mult, se bat pentru fiecare minge, va fi un meci greu”, spune Denis Mâneran, unul dintre juniorii obișnuiți cu un tricou de titular la Crișul.

Fotbalistul împrumutat în vecini de ACB Ineu a început sezonul pe bancă, dar după ce s-a mai pus la punct cu pregătirea fizică i-a luat fața lui Giurgiu pe postul de mijlocaș stânga. Până la urmă, în urmă cu două sezoane, Mâneran era punct fix în „garnitura” celor de la Universitatea Cluj, în Liga 2-a. „Domnul profesor Abrudean este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am cunoscut, face antrenamente eficiente. Totul este bine pus la punct, insistă prin repetare până iese faza așa cum trebuie și mă bucur că sunt antrenat de dânsul. Știu că la prima vedere e considerat un pas înapoi revenirea mea acasă, de la Cuj, dar – până la urmă joc meci de meci la liderul Ligii a 3-a sau cel puțin asta se întâmplă de câteva încoace. Vreau să mă pregătesc bine, să reușesc să și marchez. Până acum am avut ceva situații și sper să reușesc să sparg gheața cât de repede pentru a-mi ridica moralul. Îmi doresc să prorgesez și prestațiile mele să fie cât mai bune, iar din vară să mă întorc la Universitatea Cluj. Sau, cine știe, poate rămân la Criș, în Liga a 2-a…”, mai afirmă fotbalistul de 19 ani.

După trei etape fără victorie, Dumbrăvița a câștigat din nou în Liga 3-a și a făcut-o într-o manieră cât se poate de clară, 6-2 cu „lanterna” Avântul Periam.

Formații probabile:

Dumbrăvița: Ciui – Maric, Bura-Kot, Bain, Degău – Zurbagiu, Schinteie – Tismonar, Martinov, Ghinescu – Paulevici.

Crișul: Al. Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, Mâneran – Teședan, Modan.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Petru Irina, Alexandru Bogdănel (ambii din Oradea)

Observatori: Ștefan Galovits (Oradea), Constantin Semen (Târgu Jiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button