Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Lipova a câștigat derby-ul în apă cu Cermeiul, „udat” și de arbitri! Sabău: „Prin ambiție și pregătire fizică superioară” v.s. Moisă: „Penalty-ul acordat lor ne-a turnat plumb în picioare”





Precipitațiile abundente căzute la Arad în ultimele 24 de ore au și-au pus amprenta pe esteticul „ciocnirii” dintre cele mai vechi divizionare terțe arădene, Șoimii Lipova și Gloria Lunca Teuz Cermei. Terenul din cartierul arădean, Sânnicolau Mic, acolo unde lipovanii își desfășoară și în acest sezon meciurile de acasă, s-a transformat într-o orezărie pe multe dintre porțiunile sale și nici măcar intervenția unor angajați ai Primăriei Arad nu au îmbunătățit prea mult situația. Înarmați cu suflători…de frunze, cei de la Primărie au încercat să vânture apa, „operațiune” ce a dus la amânarea startului partidei din cadrul etapei a 11-a a Ligii a 3-a (seria a 8-a) cu 15 minute.

Fiindcă ambițiile erau mari de-o parte și de cealaltă, cei aproximativ 50 de spectatori situați în spatele gardului, în drum, nu s-au plictisit și, în cele din urmă, au și văzut 5 goluri, cel puțin două dintre ele fiind extrem de frumoase. Autori: Sergiu Popa, direct din corner, respectiv Nicolescu (șut în vinclu de la 35 de metri). Trabalka a mai reușit o „dublă”, Ciubăncan a înscris și el din nou pentru un succes clar, 4-1, al „șoimiolor”, conturat – însă – în ultimele 10 minute de joc.

Sabău: „Când stai psihic bine, lucrurile se leagă și victoriile vin și ele”

Pentru Lipova a venit și a cincea victorie consecutivă și prezența pe podium, chiar înainte de un alt derby local, cel cu liderul Crișul Chișineu Criș. „A fost un meci mai special, cu ambiții, orgolii, de aceea nu mi-aș fi dorit să fim toate echipele arădene într-o serie. Am câștigat acest meci de luptă prin ambiție și prin pregătirea fizică superioară. A fost greu să întoarcem Cermeiul, mai ales că pe un teren de genul acesta nu poți avea garanții. Era multă întâmplare, nu puteai fi sigur de nimic. La pauză, am încercat să le explic băieților două aspecte importante: presiunea pe careu cu mingi aruncate în careu din zona laterală și șuturile la poartă sau centrările șutate pe bara a doua. Pot să spun că ne-au ieșit și schimbările, am încercat să aduc un plus în față. Era 0-1, am forțat un pic atacul și am câștigat. Când stai psihic bine, lucrurile se leagă și victoriile vin și ele. Urmează alt derby, cu liderul seriei, la Chișineu-Criș, o echipă foarte bine organizată, vrem să câștigăm, să o oprim. Vrem să demonstrăm că suntem mai buni, până acum se vede că a fost invers. Ne propunem să dominăm și să câștigăm jocul”, a spus după 4-1 cu Cermeiul Flavius Sabău, antrenorul „șoimilor”.

Moisă: „Psihologic am rămas cu gândul în spate”

În schimb, Cermeiul nu mai bate pe nimeni de aproape două luni de zile și e în zona periculoasă a clasamentului.Am presupus că va fi un meci de luptă datorită stării vremii. Totuși, felicit echipa gazdă pentru efortul depus, pentru a asigura un teren cât mai aprope de starea normală. A reușit doar parțial, căci gazonul a influențat spectacolul fotbalistic. În schimb, angajamentul a fost prezent tot meciul, cu un plus pentru ei, cu toate că prima repriză a cam fost a noastră și mai puteam marca măcar un gol. După pauză, penalty-ul acordat loc ne-a turnat plumb în picioare, n-am mai reușit să ne remontăm, apoi un șut extraordinar în vinclu, urmat de o nebuloasă a arbitrajului la golul 3. În fine, în ultimul minut am luat gol după un offside, credem noi, poate că sunt subiectiv… Probabil luam gol și fără acel penalty, poate mai dădeam și noi, cert este că psihologic am rămas cu gândul în spate. Toate duelurile le-au câștigat ei, noi nu am mai fost reactivi. Din păcate s-au adunat înfrângerile, credeam să putem scoate mai mult. Sperăm să ne reorganizăm, să ne reechilibrăm psihologic, sportiv și fizic pentru meciul următor. În rest, nu mai e nimic de zis. Obiectivul este ca tinerii noștri să se bucure de fotbal. Și dacă intrăm în play-off și dacă terminăm în play-out, tot prin tinerii care mai prind naționala (n.a. Ionuț Pop, fotbalist convocat la naționala Under 18) sau jucătorii dați la Liga 2-a (n.a. Alex Sabău plecat de la Cermei la FC Brașov) trăim”, a punctat Flavius Moisă, tânărul tehnician al celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Sâmbăta viitoare, în Țara Sămădăilor ajunge Pobeda Star Bișnov, un adversar abordabil pe care Cermeiul nu are voie să-l mai ierte.

„Sămădăii” se consideră victimele arbitrajului, dar și lipovanii au nemulțumiri

Partida tur dintre cele două formații s-a încheiat nedecis, 0-0, prilej cu care cei de la Cermei au considerat că meritau un penalty în prelungirile meciului. Și astăzi, în special „sămădii” i-au arătat cu degetul pe „fluierași”, în special pe „centralul” Raul Bădărău (Hunedoara) și pe asistentul Ștefan Birjac (Păușa – Sălaj), acesta din urmă fiind cel care semnalizase infracțiunea de penalty în favoarea Lipovei. „Portarul Gârlea mi-a spus că nu și-a atins adversarul la penalty, ca să nu mai vorbesc de lovitura liberă indirectă din care s-a născut golul trei al gazdelor. Când un adversar atinge balonul înainte ca portarul să o prindă în mâna nu are cum să mai fie indirectă. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că erorile arbitrilor au venit și pe preisunea adversarului”, a afirmat Moisă. „Cred că au fost erori de arbitraj de ambele părți, avem și noi de reclamat o lovire fără minge a lui Radu Popa, plus un atac pe zona laterală cu intensitate foarte mare din partea aceluiași jucător. Nu a lovit jucătorul, dar dacă el ciupea mingea se întâmpla ceva grav. Penalty-ul, zic eu, a fost corect acordat, portarul nu s-a mai putut opri din plonjon și l-a lovit pe Ciubăncan peste picioare”, consideră și Sabău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button