Fotbal juniori

ACB Ineu U 17 salvează weekend-ul zărăndanilor cu al 13-lea succes stagional! Spectacol în derby-ul de pe „Motorul”





Toate cele 4 formații juvenile de la ACB Ineu au avut parte de deplasări în weekend, bilanțul fiind negativ: trei înfrângeri și o singură victorie. Echipele mari ale zărăndanilor sunt protagoniste în faza play-off a campionatului de republicani, cea a lui Dinu Maghici și Marcel Ponta câștigând din nou, pentru a 12-a oară în acest sezon.

Campionatul Național U19 (play-off): LPS Sebeș U19 – ACB Ineu U19   3-1

Deși s-a calificat în play-offul campionatului „republicanilor” mari, ineuanii simt că e greu să acceadă în fazele finale. Tocmai de aceea, lotul deplasat la Sebeș Alba nu a fost tocmai complet. Gazdele s-au impus cu 3-1, golul zărăndanilor purtând semnătura lui Șerban, care a tras bine de la 16 metri, după o deviere a lui Ciugu, cu 8 minute înainte de final.

„Ne-am deplasat cu un lot subțire, a fost zi de meci și la Liga a 4-a și nu am putut conta decât pe o schimbare. Chiar și așa am, sperat să facem un joc bun, însă nu am reușit să ne menținem concentrați. Am luat două goluri aproape identice în primele 10 minute, după care am încercat să intrăm în joc, am și ratat o ocazie mare prin Covaciu, după care o neglijență a noastră a dus la un penalty și am intrat cu 0-3 la cabine. După pauză, am încercat să revenim, am echibrat jocul. dar golul a venit prea tarziu. Asta a fost prima partidă din play-off-ul U19 contra unui adversar de nivelul nostru, doar greșelile personale au facut diferența. A fost o lipsă de concentrare, nu de valoare”, susține Teodor Mihuț, antrenorul echipei, alături de Cristi Sculici. Ineu – Simeria se joacă peste o săptămână pe „Centralul” din Țara Zărandului.

ACB Ineu U19: Tulcan – Șerb, Giacon, Șerban, Petrehele – Ștefan – Al. Covaciu, Hada, Bălteanu, Zamă – Moldovan. A mai intrat: Ciugu

Campionatul Național U17 (play-off): Sporting Cluj – ACB Ineu   2-7

Fără Dinu Maghici, prezent pe banca Păulișului tocmai contra echipei de seniori a Ineului, în meciul din campionatul Ligii a 4-a Arad, campionii seriei a 7-a s-au deplasat în prima rundă a play-offului la Cluj. Aici, Viitorul a condus cu 1-0, dar zărăndanii au întors scorul până la pauză, 1-2, prin Mitran și Pop. Balasz a reușit un gol incredibil pentru 1-3, șutând de la 40 de metri, din apropierea liniei de aut, direct în vinclu. Mitran, Bulboacă (2) și Cotoi au mai înscris până la final, someșenii mai marcând și ei odată pentru scorul final: 2-7!

„Am făcut un drum lung, urmat de un meci destul de greu. Până am intrat în meci am luat un gol, dar apoi am pus stăpânire pe joc. Am dat și goluri, au mai fost și ocazii mari, adversarul a avut la 1-1 două ocazii mari pe greșelile noastre individuale. La pauză, jucătorii au acuzat stări de disconfort după drum și efort, așa că în repriza a doua nu am forțat și cu toate astea ne-am impus clar. Suntem mulțumiți după a 13-a victorie pe linie, cu tot cu cea de Cupă”, a menționat Marcel Ponta. Ineuanii îi găzduiesc pe lugojani etapa următoare.

ACB Ineu U17: Ticiu – Cioară, Pop, Codrea, Balazs – Mogoș – Bănățeanu, Bulboacă, D. Covaciu, Mitran – Pocioian. Au mai intrat: Cotoi, Megulete, Gârlea.

Liga Elitelor U16 (play-out): LPS Satu Mare – ACB Ineu 5-0

În prima etapă a play-otului Ligii Eltelor U16, ineuanii s-au deplasat în ziua meciului la Satu Mare. Meciul a început, practic,  de la 1-0, căci gazdele au înscris în minutul 2. Oaspeții au ratat o ocazie importantă de egalare, prin Flonta, după care nu a mai fost meci. Scorul pauzei era deja 4-0, iar LPS-ul a mai punctat odată pentru 5-0, scor final.

„Ne-au și lipsit patru jucători, Narsesovici, Sas, Ene și Mâneran, dar a contat și oboseala acumulată pe drum. Asta a fost, vom încerca să terminăn în primele trei formații din play-out, deși va fi greu”, spune Flavius Pavel, antrenor al celor de la ACB Ineu U16, alături de Marcel Ponta. Ineulm are șansa revanșei pe terenul „lanternei” LPS Banatul.

ACB Ineu: Coman – Toader, Ofrim, Burlea, David – Nica – Mogoș, Szoke, Flonta, Feier – Varga. Au mai jucat: Nedelea, Ileș, Popa, Iacob.

Liga Elitelor U15: UTA 2007 – ACB Ineu 4-3

Meci spectaculos în cadrul Ligii Elitelor U15. Pe „Motorul“, băieții antrenați de Costel Bogoșel și Alexandru Țamboi au primit vizita celor de la ACB Ineu. Arădenii au început meciul cu unele surprize în primul „unsprezece” și ACB Ineu a profitat de acest lucru.  Astfel, din minutul 7, Lucian Gal a primit o pasă de la adversar și a deschis scorul.  Zece minute mai târziu s-a făcut 2-0, autorul golului fiind același L. Gal. În minutul 20, UTA a primit un penalty, însă execuția lui Gogea nu a fost inspirată, încercând o scăriță pe care portarul oaspeților a prins-o.

Antrenorii roș-albilor au apelat la bancă și jocul s-a schimbat. Intrat la pauză, Hărdăuț (foto mijloc) a făcut un meci mare, reușind un hat-trick. Primele goluri le-a marcat în minutele 48 și 53, când s-a restabilit egalitatea. Chiș o duce pe UTA în avantaj în minutul 62, din penalty. Arădenii s-au bucurat de avantaj doar un minut, pentru că cei de la Ineu au reușit egalarea în minutul 63, prin Miculaiciuc. Totuși, UTA a continuat să atace și în ultimele minute, Hărdăuț reușind golul victoriei în minutul 69. Emoțiile pentru „roș-albi” nu s-au încheiat aici, căci Cîmpan a trebuit să scoată din vinclu lovitura liberă executată de Farago, fotbalist care a lovit și bara la scorul de 0-2.

„A fost un derby frumos, viu, păcat că am pierdut dublul avantaj avut la pauză. Am mai avut și o bară, o ocazie mare chiar la ultima fază, dar, una peste alta, suntem destul de mulțumiți de băieți”, susține Flavius Brândușe, antrenorul zărăndanilor.

Formații:

UTA 2007: Cîmpan, Lucaci, Vicar, Cosma, Virva, Bonchiș, Gogea, Iosin, Burtea, Huc, Al. Gal. Au mai jucat: Stamorean, Sucigan, Hărdăuț, Chiș, Centye.

ACB Ineu: Bătrâna – Mureșean, Farago, Mercea, Al. Pop, Faur, Ilicta, Haniș, Miculaiciuc, Ioniac, L. Gal. Au mai jucat: Meseșan, Guti









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button