Arhivă articole

noiembrie 2021
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Campioana Olimpia, chinuită la Arad timp de 60 de minute! Cuedan: „Greșeli personale ce nu rămân netaxate” v.s. Sima: „Ne-am păstrat bucuria de a juca”


Până astăzi, cu ocazia restanței cu AC Piroș Security Arad, deținătoarea eventului în fotbalul feminin românesc marcase cel puțin patru goluri pe meci. Mai mult, cu o jumătate de oră înainte de ultimul fluier al partidei din Sânnicolau Mic, Universitatea Olimpia Cluj nu era sigură de cea de-a opta victorie stagională, ce – totuși – avea să vină după reușitele semnate Iancu (61), Bortan (68) și Marcu (77).

Cuedan: „O oră de joc am jucat de la egal la egal cu campioana României”

Până la urmă, căderea fizică a arădencelor se justifică și prin programarea confruntării cu campioana la 46 de ore de la finele disputei de la Galați. Arădencele au ajuns la miezul nopții de duminică la „bază”, iar astăzi au intrat pe un teren greu contra celei mai bune echipe din România. „Mă așteptam să pierdem din clarviziune în repriza a doua, ținând cont că am avut o deplasare foarte lungă duminică. Noi, la ora 13 am încheiat meciul cu Galațiul și am făcut pe drum 8-9 ore…Dar, ținând cont de faptul că și Clujul a înțeles situația noastră la începutul campionatului, când, practic, ne-am strâns foarte greu și am avut doar două săptămâni de pregătire, era normal să facem și noi un compromis legat de această restanță. Pot să mă declar foarte mulțumit de prima oră de joc, în care, zic eu, că am jucat de la egal la egal cu campioana României. Bineînțeles, Clujul a avut un plus, dar și pentru că le-am cedat în mod deliberat centrul terenului pentru a închide cât mai mult culoarele. Totodată, fetele noastre au încercat să fie periculoase când au avut posesia și am avut ceva situații. Din păcate, nu am reușit să menținem nivelul de concentrare așa de ridicat și după minutul 60, deoarece m-aș fi așteptat ca Olimpia să intre într-o criză de timp. Practic, la primele două goluri am comis greșeli individuale foarte mari la nivelul acesta, care nu rămân netaxate. În rest, mă interesează foarte mult să văd cum reușesc să recuperez echipa pentru că, până la urmă, meciurile care ne interesează pe noi sunt cele ce urmează. Altfel, aș putea spune că, în cazul în care am fi avut o altă configurație a lotului și o altă periodizare în ceea ce privește pregătirea de vară, puteam să ținem mai bine meciul cu Clujul. Dar, trebuie să ne vedem interesul mai departe, suntem mulțumiți de faptul că încă avem șanse bune la play-off.  Duminică, cu  Târgoviște, trebuie să recuperăm fizic jucătoarele, mental nu, pentru că le-am și felicitat după jocul de azi. Din punctul meu de vedere, au făcut un joc bun per ansamblu, dacă am elimina greșelile individuale, probabil, se termina 0-0 și era un punct care ne-ar fi ajutat foarte mult. Duminică, vom încerca să schimbăm registrul tactic, va trebui să atacăm, să avem posesie și să găsim culoare spre poarta adversă. Ceea ce pare ușor la prima vedere, nu întotdeauna este ușor. Vom încerca să ne apropiem victoria, pentru că vor fi foarte importante cele trei puncte, ținând cont de meciurile din etapa respectivă”, a spus Dan Cuedan.

Antrenorul „leoaicelor” a vorbit și despre meciul de Cupă, de miercurea viitoare, de la Timișoara: „Vă spun foarte sincer că nu ne interesează prea mult acest joc. Sunt trei-patru junioare care pot crește alături de echipă și pe care vrem să le vedem și pe ele la treabă”.

Sima: „La 0-0 le-am spus jucătoarelor mele să nu intrăm în jocul destul de agresiv al gazdelor”

Olimpia Cluj nu a avut tocmai viață ușoară la Arad, însă calitatea superioară a jucătoarelor a ieșit, până la urmă, la suprafață. „Știam că va fi un meci greu, din două puncte de vedere. În primul rând, veneam după o perioadă foarte încărcată, cu 15 jucătoare participând timp de două săptămâni în programul echipelor naționale și pe urmă cu meciuri miercuri-duminică-miercuri-duminică, știam că va fi o stare de oboseală. În al doilea rând, era vorba despre valoarea și puterea de joc a echipei Piroș Security. La 0-0, un singur lucru le-am spus fetelor la pauză, care mi se pare important. Și anume să nu intrăm în jocul destul de agresiv al gazdelor, ci să ne păstrăm în continuare ideea de joc, bucuria de a juca și eram sigur că lucrurile vor decurge de la sine. Asta s-a și întâmplat, spre final de meci am dominat atât pozițional, cât și tehnico-tactic jocul. Cu siguranță, mă aștept să ne întâlnim și în play-off cu echipa din Arad. Din punctul meu de vedere, Piroș Security reprezintă un pol important în fotbalul feminin românesc, care mai poate să crească. Sunt oameni pasionați, care pun suflet aici și, din ceea ce am constatat în perioada de când activez în fotbalul feminin, nu sunt prea mulți în țară care fac asta. Va fi un play-off interesant,  echipele se așază și încep să fie mai omogene, mai compacte și să dezvolte un joc deja mai performant”, a spus Daniel Sima.

Antrenorul trupei de pe Someș pare să o fi pierdut pentru câteva partide pe Carolina Țabur, care a ajuns la spital după ce a căzut rău la o intrare la minge a lui Tomescu: „În principiu, nu pare a fi ceva foarte grav, cred că este vorba doar de o disjuncție ușoară a umărului. O să-i facem un consult mai amănunțit la Cluj, dar eu sper să nu stea departe prea mult timp departe de gazon”.

În weekend, Olimpia, care e de azi liderul Ligii 1 cu maximum de puncte, i-ar putea face o favoare echipei din Arad dacă va câștiga partida internă cu Fair-Play București, adversar direct în lupta pentru un loc în play-off al „leoaicelor”. Duminică, acestea din urmă pornesc mari favorite în disputa cu CSȘ Târgoviște.

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.