Alte sporturi

Cupa Davis: Marius Copil şi „tricolorii” vor juca barajul cu Peru în BT Arena!





Comitetul Cupei Davis al Federației Internaționale de Tenis a luat decizia ca meciul România – Peru, programat în zilele de 27 și 28 noiembrie 2021 la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, să se desfășoare conform programării inițiale. A fost nevoie de o decizie explicită a Comitetului Cupei Davis în contextul în care Federația Peruană de Tenis a solicitat ITF ca acest meci să se dispute într-o altă țară, dată fiind situația pandemiei de coronavirus în România.

Federația Română de Tenis, care a organizat în timpul acestei pandemii două partide din Billie Jean King Cup și partida cu Portugalia din Cupa Davis, a prezentat, însă, argumente solide pentru care acest meci trebuie să se desfășoare în România, unul dintre cele mai importante dintre acestea fiind sprijinul total oferit de autoritățile locale ale municipiului Cluj-Napoca precum și implicarea primarului Emil Boc în buna organizare a acestui eveniment. După o atentă analiză a argumentelor FRT, decizia a fost în favoarea României: ”Având în vedere facilităţile medicale disponibile și aprecierea comitetului potrivit căreia Protocoalele ITF Covid-19 sunt suficient de robuste pentru a permite unei întâlniri să funcționeze în siguranță, chiar și cu niveluri ridicate de Covid-19, membrii Comitetului au votat în favoarea disputării acestei întâlniri așa cum era planificată inițial, în România”.

Arădeanul Copil este liderul echipei României şi a fost decisiv cu Portugalia

Miza acestei partide este una foarte importantă, în condițiile în care echipa care va câștiga va juca anul viitor în calificările Cupei Davis pentru șansa de a se califica între cele mai bune 16 echipe naționale din lume la Finalele Cupei Davis 2022. În Cupa Davis participă peste 140 de națiuni din întreaga lume. Liderul naţionalei de Cupa Davis este arădeanul Marius Copil (locul 283 ATP), cel care a fost decisiv în duelul cu Portugalia, din septembrie, când a reuşit trei victorii pentru România, două la simplu şi una la dublu, alături de Horia Tecău. Meciul cu lusitanii a contat pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button