Fotbal feminin

Campioana, ținută în șah o oră doar de joc la Arad: AC Piroș Security – Universitatea Olimpia Universitatea Cluj 0-3





Restant din prima etapă, meciul dintre echipele situate pe podium în sezonul trecut, AC Piroș Security (locul 3) și campioana Olimpia Cluj, a fost echilibrat timp de o repriză. După 0-0 la pauză, vizitatoarele au profitat de pregătirea fizică superioară, dar și de plusul de valoare și s-au impus la scor de neprezentare: 0-3.

Dan Cuedan știa că nu are nicio șansă cu formația ce domină de mai bine de un deceniu fotbalul feminin românesc dacă joacă deschis și a început cu atacantul Olariu în fața apărării, egipteanca Sally Mansour fiind singurul „spin” din defensiva de trei jucătoare a oaspetelor.  Acestea au avut prima ocazie, după numai 7 minute de joc, când Bortan a Maha a respins de lângă bară o lovitură liberă executată de Bortan de la marginea careului, ușor lateral stânga. „Leoiacele” au reacționat printr-un șut de la 25 de metri al lui Sally Mansour ce a mușcat transversala. Tot tehnica fotbalistă din Egipt a executat două lovituri libere de la 20-23 de metri, dar Grigoraș a fost mereu pe fază. În rest,  prima repriză s-a redus la un joc de uzură, de luptă, pe un teren moale ce a favorizat intrările prin alinecare. La una dintre acestea, a lui Tomescu asupra lui Țabur, aceasta din urmă a acuzat o accidentare la umăr și a fost transportată cu Ambulanța la spital.

Așadar, campiona a intrat pe „sec” la cabinele de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, dar a revenit pe gazon mult mai decisă să-și valorifice statutul de mare favorită. Și, după situațiile lui Mirea (reluare în plasa laterală) și Bumbar (șut din careu mult peste poartă), clujencele au deblocat partida. Bortan a pasat din dreapta, Ion a respins slab până la Iancu, care a tras din prima pe lângă Maha din numai 5 metri. Imediat, Olariu a urcat în atac și scăpase singură cu portarul, doar că „centralul” Roman a fluierat un fault în atac. În minutul 69, scorul a devenit 0-2. Bortan a executat cu efect o lovitură liberă din stânga, mingea a bătut în careu și s-a dus la colțul lung al porții arădene. În același minut (73), barele le-au salvat pe „leoaice” la șutul lui Iancu și reluarea eronată a lui Balaș. Reușita de 0-3 a fost doar amânată până în minutul 77, când Marcu a câștigat duelul în viteză cu Șuveț, a fost mai rapidă și decât Maha și a trimis cu exteriorul în plasă.

Așadar, U. Olimpia Cluj bifează a 8-a victorie stagională și urcă acolo unde îi este locul, în vârful ierarhiei, peste Vasas Femina. Trupa lui Cuedan rămâne pe poziția a 6-a, meciul de duminică, cu Târgoviște, fiind mult mai important în „cheie” play-off.

Formații: 

Piroș Security: Maha – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Olariu (74 Voinea) – Bălaș (85 Vanu), Bozian, Kugler, Prunar– Sally Mansour. Antrenor: Dan Cuedan.

U Cluj: Grigoraș – Beal, Botojelm (81 Sighertău), West – Țabur (35 Iancu),  Bumbar (81 Oneț), Bortan, Marcu – Ciolacu, Mirea – Borodi (65 Pânzariu). Antrenor: Daniel Sima.

Arbitri: George Roman – Alexandru Gherman, Marius Talpoș (toți din Timişoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button