Alte sporturiImpact

Bîlcea: „Surse de finanțare suplimentare pentru sportul de performanță din taxarea unor activități ce nu ar trebui încurajate”





Deputat în Parlamentul României începând cu finalul anului trecut, Sergiu Bîlcea face parte și din prima Comisie pentru Tineret și Sport înființată în cadrul insituției legislative din România. Din calitatea sa de secretar al acestei comisii, deputatul PNL a susținut un proiect de lege, prin care se obțin fonduri suplimentare pentru sportul de masă și sportul de performanță.

”Avem o nouă sursă de finanțare pentru sportul de performanță: am votat în Camera Deputaților proiectul de lege prin care 1,2% din sumele colectate pentru autorizarea jocurilor de noroc merg către Comitetul Olimpic Sportiv Român (1%) și către Comitetul Național Paralimpic (0,2%). Estimăm că vom duce direct către sport prin această lege aproximativ 6 milioane de euro anual. Este un semnal bun pe care îl dăm, de sprijinire a sportului de performanță aflat în dificultate în România. Sunt unul dintre susținătorii ideii de a crea surse de finanțare suplimentare pentru sport, prin taxarea unor activități care în opinia mea nu ar trebui încurajate. Avem nevoie de măsuri concrete prin care să finanțăm sportul de masă și sportul de performanță” – ne anunță Sergiu Bîlcea.

Totodată, deputatul arădenilor nu a renunțat nici la demersul său de a omologa arena „Francisc Neuman” pentru meciurile internaționale oficiale ale echipelor naționale, doar că Primăria bate, deocamdată, pasul pe loc. Stadionul de 14 milioane de euro al Aradului ar necesita investiții minime pentru ca UEFA să includă stadionul din Calea Aurel Vlaicu în circuitul internațional.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button