Fotbal judetean

Cu antrenorii din Liga 3-a pe teren, „alb-albaștrii” au câștigat derby-ul Ligii a 5-a: Șoimii Lipova – Victoria Nădlac 2-0





Probabil cele mai bune echipe din Seria A a Ligii a 5-a au coborît cortina peste turul campionatului. Pe sinteticul „Șega”, gazdele de la Lipova II, cu destui fotbaliști din lotul echipei de Liga 3-a, a deținut în mare controlul jocului, dar golurile au venit de abia în ultima jumătate de oră. Pe de altă parte, nădlăcanii sunt construiți pe scheletul formației care a făcut o figură frumoasă acum trei sezoane în Liga 4-a, dar care s-a destrămat pe fondul problemelor financiare.

Confruntarea a respectat statutul de derby, fiind destul de echilibrată, în special în prima oră de joc, atâta timp cât „vameșii” au dus fizic. Toma Bodri, în două rânduri și Brad au avut situații bune de a marca, iar dincolo Sinkovicz a lovit transversala spre exterior după o acțiune personală.

S-a intrat cu 0-0 la cabine, iar jocul a luat pur și simplu foc după golul de 1-0 al „șoimilor”. În minutul 65, Nicholas Brad a prins un șut frumos de la 25 de metri, ce s-a dus la vinclul porții lui Dulhaz. Apoi, s-a jucat pe contre și ambele formații au avut ocazii importante. Mai multe de partea Lipovei, prin Sabău, Bodri, Brad, Leric și Georgiu, dar și Nădlacul a replicat periculos prin Nagy, Kukucska și din nou Sinkovicz. Lipova și-a securizat victoria cu 10 minute înainte de final, când antrenorul Flavius Sabău i-a trimis filtrant lui Georgiu, care a trimis printre picioarele lui Dulhaz.

Stoin: „Echipa a doua ne ajută pe noi, cei tineri”

Lipova II îmbină experiența cu tinerețea în Liga 5-a. De exemplu, Marius Ciubăncan („secundul” lui Sabău) a jucat alături de fiul său, David, antrenorul Sabău (fundaș de meserie cât s-a aflat pe gazon) evoluează vârf, iar pe final a făcut-o alături de fostul său coleg de la Ineu, Vasilică Georgiu.  „Majoritatea jucătorilor suntem de la prima echipă, ne pregătim zi de zi, în plus sunt doar câțiva juniori. De la această etapă a venit lângă noi și experimentatul Vasilică Georgiu, care a și marcat. Echipa a doua ne ajută pe noi, cei tineri, să avem meciuri in picioare, suntem pregatiți oricând să intrăm la prima echipă. Victoriile ne dau moral și ne fac să mergem înainte cu pregătirea. Am fost căpitan de echipă la majoritatea partidelor din Liga a 5-a, obiectivul este să câștigăm toate meciurile, să terminăm pe locul 1. Mai avem o etapa acasa cu Pecica și continuăm anul viitor. Personal, îmi doresc să joc bine la echipa a doua și să prind apoi cât mai multe minute la prima echipă, să-mi ajut colegii. Am reușit două goluri la echipa a douaș când am jucat mijlocaș stângaș dar am reușit încă unul și din postura de fundaș stânga”, spune Raul Stoin, căpitanul de 21 de ani al Lipovei II.

Lakatos: „Nu avem speranțe la bugetul local…de Liga 4-a”

Nădlacul rămâne la 3 puncte în spatele rivalilor din Seria A a Ligii a 5-a, dar rămâne încrezătoare pentru viitor. „A fost un meci care m-a uns pe suflet, am jucat cu o echipă care este mult peste nivelul Ligii a 5-a. Ne-am ridicat la nivelul lor în prima repriză, am avut și ocazii mari, dar în a doua am căzut fizic, iar ei au venit cu fotbaliști care joacă și la Liga 3-a și a fost greu să le facem față. La 1-0 am avut și noi ocazii importante, dar nu am marcat și am primit și al doilea gol pe final. Am jucat bine, a fost un meci frumos, adversarul a fost preocupat de joc, de posesie, am încercat și noi să ținem pasul. A fost un joc curat, nu au fost cartonașe galbene. Rezultatul a fost corect, i-am felicitat pe jucătorii lor, dar bineîmțeles și pe ai noștri, care au depus un efort fantastic”, a ne-a mărturisit Rudolf Lakatos.

Deși păstrează șanse să facă din nou pasul mai sus, formația de la Vamă rămâne limita. „Este dorință mare la Nădlac ca să jucăm mai sus, ne motiveaza faptul că am dat din nou de fotbal. Ne bucură faptul că am reușit sa jucăm un tur, a fost greu să revenim, mai ales pentru copii, care au întrerupt atât de mult cu pandemia. Ca să onorăm Liga 4-a ne-ar trebui jucători care să vină cu plus la echipă și – bineiînțeles – buget corespunzător. Avem multe secții la club, peste 10 și banii se împart. Nu avem speranțe de la bugetul local, ne-au spus că nu se pot implica prea mult, doar competiție și transport, deci ar trebui să se alăture ceva firme private. Poate că ne-ar fi cam greu la Liga 4-a. Am jucat un amical cu Șimand, am văzut ce înseamnă să te antrenezi mai mult și să ai jucători de acest nivel. Acum o facem de pură plăcere, jucătorii care au vrut sa joace au fost bineveniți. Ar fi jucători din zonă care poate ar putea să mai vină, dar mulți copii vin și apoi se lasă, alții nu vor să vină deloc. De exemplu, am avut portar din Nădlac, dar nu a mai vrut să vină, s-a lăsat și am apelat la Ionel (n.a. Dulhaz), care ne-a ajutat enorm. Încă mai poate, se pregătește, a fost ca o mănușă în completarea echipei. Apoi, Gerry (n.a. Kukucska) se confruntă cu accidentări, nu a jucat de două săptămâni , dar ne-a ajutat și el. A adus un plus pe teren, dar și ca om în vestiar este un exemplu, mai dă sfaturi celor tineri”, a adăugat antrenorul Victoriei.

Formații:

Lipova: Iliescu – Gherman (65 Sîrb), M. Ciubăncan (65 Crișan), Gavrilă, Stoin – T. Bodri (49 Selegean), Tănăsie (83 Leric), Hațegan, Brad – D. Ciubăncan (65 Georgiu), Sabău. Antrenor: Flavius Sabău.

Nădlac: Dulhaz – O. Bozian (80 Mocriș), Goldiș (55 Vlad), Kukucska, Lakatos, Taloș, Luculescu (71 Graure), Măcean, Caba, Sinkovicz, Nagy-Gyuris. Antrenor: Rudolf Lakatos.

Arbitri: Sorin Saladea – Sebastian Mako, Alexandru Lovas

Observator AJF: Leontin Buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button