Arhivă articole

noiembrie 2021
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

După despărțirea de Bălu, Pecica e chemată să stingă setea de răzbunare a Crișului! Telescu: „Avem argumentele noastre” v.s. Lung: „Să continuăm seria pozitivă!”


După trei sezoane cu Dan Stupar pe banca tehnică, Progresul Pecica a întrerupt „mariajul” cu Sorin Bălu după 4 luni. Rezultatele nesatisfăcătoare, ce au culminat cu umilința (1-4) de sâmbătă, pe teren propriu, cu Dumbrăvița, într-un derby pentru locul 4, au dus la rezilerea din seara meciului și trecerea echipei defintiv pe mâna „secunzilor” Laurențiu Telescu, Ioan Bănățan și Dan Țapoș.

Telescu: „Ne batem de la egal la egal cu toată lumea”

Cei trei mai fuseseră la comandă recent, când Bălu a stat în izolare fiind infectat cu COVID, dar acum au puteri depline cel puțin până la pauza de iarnă. „Nu o să schimbăm foarte mult în pregătire și din punct de vedere tactic. Eventual, mici detalii în funcție de adversarii pe care îi întâlnim în aceste ultime două meciuri ale anului, dar și în funcție de problemele noastre de lot. Noi ne-am mai ocupat de echipă în ultima lună când domnul Bălu a lipsit, doar că atunci mă mai sfătuiam cu dânsul.  Și acum sper să-mi mai ofere unele referințe legate în special de adversari, în rest nu avem decât să ne pregătim la capacitate maximă și să ne mobilizăm să scoatem cât mai mult din meciurile cu Crișul și Ghiroda. Întâlnim chiar echipele de pe primele două locuri în clasament, vor fi meciuri foarte grele, dar ne batem, zic eu, de la egal la egal cu ele. Oricine poate bate pe oricine în această serie, sper doar să nu mai prindem o zi atât de proastă precum cea cu Dumbrăvița. Au fost clar peste noi, au fost mult mai vii, ne-au și dat gol repede, iar la 0-2 am avut și om eliminat. Dar, fotbalul îți rapid șansa revanșei și încă pe teren propriu”, spune Laurențiu Telescu.

Într-adevăr, sâmbătă, de la ora 14, pe arena „Pădurice” ajunge liderul Crișul Chișineu Criș. Confruntarea este cu atât mai complicată pentru gazde, cu cât „alb-albaștrii” au mare dorință de revanșă și asta pentru că pecicanii au fost singurii care i-au bătut în acest sezon. „Suntem conștienți că vor fi foarte motivați să-și ia punctele înapoi și să profite de seria bună a lor și de ceva mai rea de partea noastră. E clar că sunt și ceva mai omogeni, a păstrat mulți jucători din sezoanele trecute, au același antrenor de câțiva ani care mie îmi place mult, nu sunt întâmplător pe primul loc în clasament. Au și individualități importante, cea mai importantă fiind Modan, un atacant cu care am avut și eu de-a face ca fundaș central. E un fotbalist puternic, dar și foarte agil și cu execuții bune, foarte greu de marcat. Dar, Crișul e o echipă echilibrată în toate compartimentele, vom avea viață grea cu ei, dar avem și noi destule argumente pentru un rezultat bun”, a adăugat Telescu, care e așteptat să revină și pe gazon după absența cu Dumbrăvița. În schimb, va absenta Țugulescu, suspedat după cartonașul roșu luat cu Dumbrăvița.

Lung: „E posibil ca plecarea lui Sorin Bălu să genereze o ambiție în plus pentru pecicani”

Crișul a rezistat asaltului celor Ghiroda și și-a păstrat primul loc în clasament după remiza internă cu rivalii din Lipova. „Venim după un meci în care nu am reușit să câștigăm, dar am jucat binișor și am făcut un rezultat pozitiv, contra unui adversar de valoare. Ne așteaptă un nou derby județean, la Pecica, vrem să continuăm seria rezultatelor pozitive. Nu uităm că singura înfrângere din acest campionat am înregistrat-o chiar împotriva avdersarului de sâmbătă, deci avem un motiv să strângem rândurile pentru o victorie. Vrem să scoatem maximum ca la orice meci, tot lotul este valid, a expirat și suspendarea lui Dani Clej și așteptăm meciul cu încredere. Chiar dacă cei de la Pecica sunt răniți după înfrângerea din ultima etapă, va fi un meci greu, ca toate derby-urile arădene. Va conta plecarea lui Sorin (n.a. Bălu), un antrenor capabil care a demonstrat la acest nivel, dar cred că e posibil ca acest lucru să genereze o ambiție în plus pentru jucătorii lor”, susține Remus Lung, antrenorul secund al liderului din C8.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Wild, Telescu, Podină – Tambor, Oancia, Saizu, Onișor – Arsene – Enciu, Capătă.

Crișul: Al. Roșca – Haloș, S. Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, D. Mâneran – Teședan, Modan.

Arbitri: Cătălin Flonta (Cluj-Napoca) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara)

Observatori: Octavian Șovre (Satu Mare), Gheorghe Ilici (Timişoara).

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.