Fotbal feminin

„Leoiacele” își bat rivalele din Vest și merg mai departe în Cupă: ASU Poli – Piroș Security Arad 0-2





O singură sincopă a avut Piroș Security în derby-urile Vestului cu Poli în ultimele sezoane, cea din prima etapă a campionatului, când echipa arădeană de abia strânsese rândurile în vederea noului sezon. În schimb, astăzi, în faza a doua a Cupei României, „leoaicele” s-au impus chiar pe Bega, cu 2-0.

Chiar dacă au deținut în general inițiativa în prima repriză, polistele nu au fost foarte periculoase. Ba, mai mult, în minutul 4, egipteanca Sally Mansour putea deschide scorul dacă mingea nu i-ar fi sărit în momentul finalizării din poziție de unu la unu cu portarul. Altfel, arădencele s-au apărat ordonat, iar Maha nu a avut prea mult de lucru.

Actul secund a început cum nu se putea mai bine pentru „roș-albe”, care au preluat conducerea începând cu minutul 49. Pe o minge lungă, Olariu a prelungit balonul cu capul, Sally Mansour a întors un fundaș în careu, a tras cu stângul de la 12 metri și balonul, atins și de Câmpean, a mușcat din transversală înainte de a depăși linia de poartă. Fiindcă „alb-violetele” au început să pună tot mai multă presiune, Dan Cuedan a trecut la un joc cu 5 fundași, trecând-o pe Olariu din vârf în stânga defensivei. Dar, „decarul” lui Piroș Security a făcut și faza ofensivă și a fost la orginea golului de 0-2. În minutul 71, Olariu a tras la poartă din lovitură liberă, Câmpean a respins, Bălaș a suflat balonul și Eliza Bozian a împins balonul în plasă.

Nemaiavând ce pierde, timișorencele s-au repezit în atac și Maha a avut puțin noroc la devierea lui Olariu ce a căzut pe transversală și la reluarea lui Sucilă (min. 87) ce a lovit, la rându-i, transversala.

S-a terminat 0-2 și arădencele obțin o calificare muncită în turul următor al Cupei, scoțând din cursă una dintre favoritele la câștigarea competiției. „Fetele au fost extrem de concentrate și responsabile pe tot parcursul jocului. Au făcut un joc defensiv aproape perfect, să nu-i dai unei echipe ca și Poli decât trei-patru situații de gol nu e puțin lucru. În repriza a doua sau cel puțin în primele 20-25 de minute am jucat bine și pe atac, au venit și golurile și, zic eu, am obținut o victorie și o calificare meritată. Asta e Cupa, o competiție a surprizelor, pentru că trebuie să recunoaștem că am produs azi o surpriză câștigând pe terenul unei echipe cu condițiile lui Poli Timișoara. Le felicit pe fetele mele pentru cum au gestionat acest meci și deja ne gândim la deplasarea de la Reșița, unde trebuie neapărat să învingem ca să mergem în play-offul Ligii 1”, a spus Dan Cuedan, la finalul disputei de pe arena „Știința” din Timișoara.

Formații:

Poli:  Câmpean – Ancăș, Dincă, Codrescu, Heisu – Meluță, Kurja, Roșie, Jivan – Sucilă – Șodincă. Au mai jucat: Hațegan, Cl. Roșu. Antrenor: Mirel Albon.

Piroș Security: Maha – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Bălaș (84 Voinea), Bozian, Kugler, Prunar (89 Jarnea) – Sally Mansour (90+1 Vanu), Olariu. Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitri: Marius Omuţ (Satu Mare) – Ludovic Zifceac (Aleşd), George Catălin Urs (Oradea – Bihor)

Observator: Cosmin Danciu (Hunedoara)

FOTO: Andreea Vlase (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button