UTA Arad

Adi Petre a terminat turul cu 5 goluri, sâmbătă își înfruntă echipa care l-a crescut: „Jucăm acasă și pornim cu prima șansă!”





Arădeanul Adrian Petre a încheiat turul cu 5 goluri în contul celor de la Farul Constanța, fiind al doilea marcator al echipei constănțene, după Jefte Betancor, cel care, cu nouă reușite, este și golgeterul actual al campionatului. Toate reușitele fotbalistului crescut de Atletico și lansat de UTA în fotbalul mare au venit din postura de rezervă, ultima chiar în confruntarea de dinaintea pauzei rezervate echipelor naționale, din succesul cu  CS U Craiova.

„O onoare să fiu la Farul, faptul că domnul Hagi m-a dorit…”

Petre a intrat pe teren în minutul 76, iar după numai două minute l-a învins pe portarul advers. „Sunt bucuros că am reușit să câștigăm, dar și că am reușit să marchez. Aveam mare nevoie de cele trei puncte, pentru a ține pasul cu echipele din zona de play-off. Sper ca pe viitor să-mi aduc contribuția cât mai mult. E o onoare să fiu aici. Faptul că domnul Hagi m-a dorit m-a făcut să aleg cu ochii închiși să vin la Farul. Se simte mâna dânsului. Nu avem ce să spunem, știe foarte bine ce are de făcut. Simțim aceasta în fiecare zi. Sunt multe echipe care își doresc să ajungă în play-off, va fi o luptă grea. Noi suntem una dintre ele, depinde de noi”, a declarat Adrian Petre, pentru Farul TV.

„Am găsit ce am nevoie, am găsit liniște”

Atacantul de 23 de ani a ajuns pe Litoral după despărțirea de UTA, echipă pentru care nu a înscis deloc în partea a doua a campionatului trecut și a rămas doar cu reușita din Cupă, de la Cluj, cu Universitatea. „La Farul am găsit ce am nevoie. Am găsit liniște. Cred că în viitor îi voi aduce și mai mult acestui club și vom face o treabă bună. Nu am un răspuns pentru perioada mai slabă din cariera mea. Ceea ce știu e că am învățat din fiecare moment și voi pune în practică. În viață și în carieră sunt suișuri și coborâșuri”, a adăugat Petre.

„UTA m-a lansat în fotbalul mare, dar așa e în sport, niciodată nu știi unde te va duce timpul”

Vârful arădean a bifat o singură dată titular pentru Farul în acest sezon, în prima etapă, chiar împotriva fostei sale formații. Sâmbătă, urmează returul, după remiza albă de pe arena „Francisc Neuman”. „UTA e o echipă bună a campionatului, dar jucăm acasă și pornim cu prima șansă, chiar dacă va fi un meci greu. Trebuie să câștigăm această partidă, pentru a intra în play-off. Sperăm să jucăm cât mai bine. UTA m-a lansat în fotbalul mare, dar așa e în sport, niciodată nu știi unde te va duce timpul. Acum sunt aici, încerc să câștig cu Farul”, a mai menționat atacantul „marinarilor”.

Balint nu-și ia măsuri speciale pentru Petre, dar nici pentru un alt fotbalist al Farului

Așadar, Petre e rezerva cu cel mai mare impact asupra rezultatelor echipei sale în prima parte a sezonului. „Și noi am avut multe meciuri în care jucătorii de pe bancă au venit cu un aport decisiv în stabilirea rezultatului final. Sper ca și acum să avem fotbaliști care să vină cu entuziasm, cu motivație și, bineînțeles, cu realizări, în așa fel încât la sfârșit să ne bucurăm cu toții. Ne-am luat măsurile de precauție ca să anihilăm punctele forte ale Farului în totalitate. Dacă ar fi trebuit să creionăm o strategie defensivă o facem special pentru Jefte Betancor, pentru că este golgheterul campionatului. Dar nu ne axăm neapărat pe un jucător, Farul este periculoasă pe tot ansamblul ei, este o echipă ce dezvoltă unn joc de posesie foarte bun, pasează foarte bine și ajunge foarte repede în zona de finalizare. Dar, rămâne să fim concentrați pe ceea ce avem noi de făcut”, a spus Laszlo Balint când a fost întrebat despre randamentul fostului său elev, la care a renunțat în vară.

Balauru știe care a fost problema lui Petre la UTA: „I-a lipsit dăruirea”

În fine, Dragoș Balauru are și el un punct de vedere când vine vorba despre prestațiile modeste avute de Adi Petre în partea a doua a stagiunii precedente. „Am fost coleg cu el și cred că i-a lipsit dăruirea în perioada petrecută aici, chiar dacă a jucat acasă, la UTA”, spune portarul arădenilor, anunțat titular, sâmbătă, la Ovidiu.

 

7 comentarii

  1. Petre, Purece,, toți arădenii rapidisti, și care or mai fi, nu trebuie regretați Nici unul nu se ridica la valoarea unui Ubink sau Roger. Se evidențiază la echipe în care nu sunt de baza. UTA a vrut sa facă din ei,, busola” , oameni de baza, fiind și localnici. Examenul asta nu l-a trecut nici măcar Hlistei.!! Sigur ca toți cauta cum e și firesc sa arate ca ai greșit cu ei. Drama e la marile echipe care dau drumul unui talent și apoi plătesc de 10 ori să-l ia înapoi. O mica drama a fost la U Cluj, care i-a făcut vânt lui Morutan la Botoșani gratis. Au aruncat diamantul la gunoi. Hagi da unora șanse, dar te și arunca dacă nu corespunzi un sezon. Impactul lui Petre cu UTA, o emoție la mana a doua, el trecând și pe la oier.

    0
    0
    1. @Ionescu Gavrila,stiti cat de mult va stimez si va apreciez in toate cele scrise de catre dvs,nici nu incep a va citi comentariile si direct like..dar aici gresiti maxim,absolut…Hlistei,Costin,Stahl,Copaci,multi altii chiar de generatii mai mici,Toma,etc,nu li sa-u dat nici cea mai mica sansa…Chiar mici performeri,au plecat pe sume infime,irecuperabili,dupa ce s-a muncit enorm cu ei…Vulturar,Nagy,despre generatii intregi de portari,sa nu mai discutam…Cum sa nu-i regretam,in paralel cu niste mercenari?Pentru mine,un Roger,Ubbink si toata clica,nu pot spune ca nu ma bucura,dar nu este de bine…instantaneu iti pleaca Roger,stai linistit…Sunt simpli soldati…Legiune straina,cine plateste mai mult,logic…Nu ai cum sa compari pe un Domide,Brosi,Lereter,Vaczi,Tarlea,si cat de multi altii…
      Dragoste cu forta nu exista….Sa plece linistiti,fara regrete,dar ar trebui sa fie idioti,sa plece la vreo echipa falimentara,in insolventa cu salarii in urma cu luni de zile…Ce bine si caldut este la UTA…:-)))

      0
      0
    2. De ce nu se merge pe mana unor jucatori africani,ca si Botosaniul.Trebuie sa luam de bun tot ce ne aduce Bogdan Apostu.Sunt 2 jucatori ,atacanti,la sfarsit de contract si care joaca la nationalele tarii lor,foarte talentati.
      Simon Msuva,Tanzania,atacant.28 ani,Wydad/ Maroc
      Victor Letsoalo,Africa de Sud,atacant,28 ani,Royal AM/ Africa de Sud.
      Daca,adica sigur,tot nu mai vine Wagner,acestea ar fii solutiile……macar unul din cei doi.
      Hai sa vedem de ce sunt in stare conducatorii UTA_ei?!!!!

      0
      0
      1. @Mihai.Trebuia încercat acest lucru din vară, fără să mai facă cele 3 transferuri de jucători care încă nu au debutat la UTA.Dar asta e politica clubului (Apostu ,Meszar, Balint) trio-ul care conduce clubul.Mă așteptam la Brosovski,când a venit,să ia niște măsuri, dar se pare că e o „mână moartă „. Hai UTA.Hai Aradul.

        0
        0
      2. Pentru ca repet,este o loterie totala,ceea ce face Botosani,ruleta ruseasca…Nu cred ca ne-am dori tocmai asta,la UTA…Din 10 jucatori,extracomunitari,adusi de catre scouterul Croitoru,raman 5…Din acei 5,unul e prins cu „iarba”,prin bagaje,alti 2-3 nu se adapteaza la clima sau fiind de religie musulmana,la meniu…Iftimie este un fel de Becali,mai mic..cum prinde pe cate un jucator,cum il vinde curand…Fotbalul,pentru Iftimie,este doar o afacere…Priveste ce inseamna finantatori in fotbalul romanesc…Nu sunt investitori,ci doar camatari notorii..Exista cateva exceptii mici…printre care si UTA noastra….Exact asta este ideea,ca nu se accepta camatari,la noi….Punct!

        0
        0
  2. Toți avem câte un ,, colt ” de dreptate. Cine nu ar fi vrut un lot cu măcar 50% jucători arădeni. Alta data tocmai juniorii UTA erau mândria clubului. Chiar Man a demonstrat ca , juniorii visează nu la UTA. Sau Vulturar, unde a ajuns. Echipele de juniori bifează sarcini federale. Odată avea UTA un junior mijlocaș prin ’80, un blond, gen Kapesz, zic asta tine 10 ani. După vreo câteva meciuri a plecat în Germania. Și eu aveam doi ,, tizi”, sau care o fi pluralul, cei doi Gavrila. Pare mai bun Andrei. Tot asa unde sunt.? Din păcate juniorii cei mai buni sunt marfa pentru alții. Clubul se uita firesc la bani. Noi ne uitam la monumentul de moralitate și permanenta Domide sau Axente.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button