UTA Arad

Impresarul Florin Iacob susține că utistul Vermeșan e cel puțin nivelul lui Sali: „E pur și simplu talent înnăscut”





Impresarul timișorean, Florin Iacob, susține că utistul Ioan Vermeșan e la nivelul faristului Enes Sali, cel mai tânăr jucător care a jucat pentru echipa națională a României. Ambii fotbaliști au 16 ani, însă Vermeșan e, deocamdată, luat în calcul doar pentru naționala Under 16, pentru care a și înscris în septembrie, în amicalul cu Bosnia și Herțegovina, scor 2-0. Invitat la GSP Live în această dimineață, Iacob a susținut că atacantul de careu al UTA-ei „nu se bucură de aceeași mediatizare ca Sali, deși e la nivelul său”.

Puțină lumea știe că la vârsta de 12 ani, Ioan Vermeșan a fost în probe și la Academia Gheorghe Hagi, dar părinții săi au decis că ar fi mai bine ca tânărul jucător să rămână aproape de casă, la Timișoara. „Sunt câțiva copii pe care-i consiliez, și-mi permit să-l menționez pe Vermeșan, care nu se bucură de aceeași mediatizare ca Sali, deși e la nivelul său. Doar că are alte caracteristici. E atacant, număr 9, măsoară 1,85 metri. E foarte bun, îi văd un viitor senzațional. Acest copil are dimensiunea muncii, nu i se urcă laudele la cap. Din păcate, tatăl lui a decedat săptămâna trecută, dar mama are energie cât să compenseze lipsa tatălui. El e crescut la Timișoara, acum e la UTA. Are toate ingredientele pentru succes. E educat, muncitor, serios. Face parte și din lotul național, s-a comportat foarte bine. Îl urmăresc de mic, mă cunoșteam cu tatăl său de 40 de ani. De acum îmi voi da toată energia pentru a se bucura de sprijin și a se ocupa doar de fotbal. Îmi asum cu toată responsabilitatea că va ajunge fotbalist, are execuții și mișcări de fotbalist consacrat. E pur și simplu talent înnăscut”, a spus Iacob în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan, redat de colegii de la gsp.ro.

Impresarul a povestit și cum tânărul atacant a fost în probe la Academia „Gheorghe Hagi”, unde nu a petrecut o perioadă îndelungată. „L-au contactat cei de acolo pe tatăl său, l-a dus acolo pentru a vedea cum e. A stat, a jucat la o grupă mai mare și la un moment dat s-a accidentat. Cei de acolo i-au zis mamei sale: «S-a accidentat, luați-l acasă și când se face bine să vină înapoi». Era în probe. Cred că avea 12 sau 13 ani atunci. Probabil a avut o leziune, ceva, și pentru a nu se agrava l-au lăsat să meargă acasă. Apoi am aflat de la mama lui că nu mai vrea să-l lase înapoi. Eu astea le știu de la părinții săi, m-am alăturat jucătorului doar după aceea. Țin minte că mama spunea că nu-l lasă la 12 ani să plece. Toată lumea fotbalului din România îl căuta, atunci m-au abordat să-l consiliez. Părinții nu voiau să-l lase departe de casă la 12 ani, atât”, a adăugat Florin Iacob pentru sursa menționată.

Cristian Păcurar, cel care conduce de doi ani de zile Academia UTA, are meritul de a fi insistat în vară pentru transferul lui Ioan Vermeșan, chiar din tabăra rivalilor de la Poli.

14 comentarii

  1. Asa este,macar ca fiecare pasare isi lauda puiul…Absolut de inteles….Sunt intr-adevar cativa juniori,mai mult decat interesanti de incercat sub presiune..dar asta o poti face doar atunci cand nu pierzi puncte anapoda si iti permiti sa-i arunci in joc…Momentan sunt doar Miculescu,Isac,Mercioiu si Mihai,ultimii doi pot mult mai mult…Doar sa se aiba rabdare putina,nu vanduti pe 50.000,la prima strigare…gen Vulturar,Costin,Stahl,etc…
    Va pot spune absolut sigur unde intervine decklik-ul acestora….Pentru incepe de la ei,mentalitatea slaba…Cum sunt adusi la prima echipa,cum automat uita ca inca sunt eligibili inca la grupele Elite,li se pare o injosire sa mai joace in Elite,arata rezultatele respectivelor….Daca mai au norocul sa ajunga si la selectionate,ceea ce ma bucura,..Gata!S-a oprit totul,dupa ce se intorc la baza…Filme,vedete,abureli..vin obositi de la loturi…
    Daca eu nu sunt partizanul promovarii juniorilor si accederea la prima echipa de seniori,atunci nimeni….
    Vad sanse ilogice,insistente,pe Hora,Antal,Dangubici,slabi spre foarte slabi,acesta e adevarul pe care le vedem cu totii..Ce Wagner,ce gluma trista???Nu merge?Reconsideram un Play-Off(in viata mea nu mi-as fi imaginat sa tin cu Dinamo,ca sa bata pe Voluntari)…Nu e nici un pericol de a ajunge in zona nisipurilor miscatoare,pai atunci joaca-ti tinerii…
    Banuiesc exact ce se intampla…Exista anumiti jucatori,care se stiu pe faras oricum,asa ca nu mai pun osul prea tare,nu te mai prea bazezi pe ei…Sa vina salariul,fara accidentari…Mai bine ma dau usor accidentat,si asa zbor in pauza de iarna,sau vreau sa plec,sa joc undeva constant,stau bland…
    Este exact sablonul cand se simte ceva,ca ceva trebuie schimbat inspre calitativ…Si aici apar diferentele..trei,la numar…Cei care se simt in stare sa continue,ca relativi titulari,nu vor sa plece,cei care vor sa ramana,acceptand calitatea de rezerva,cel putin sa munceasca pentru un post de titular,avand in vedere linistea din club sau imediata varianta, cei care au oferte la mai mare…Exact aceasta a 3-a categorie,nu este constanta….Daca Miculescu este un copil si isi doreste,iata-l pe un Roger jr.,mult mai matur,imbatat total de ametitoarele posibilitati teoretice de transfer,in urma carora nu mai joaca nimic…sau cel putin haotic,mimeaza…
    Atitudine,forta contra Arges,doar varianta de victorie….Altfel…..E bai mare….

    0
    0
      1. Pai daca te uiti peste lot nici nu sunt prea greu de anticipat:Cu Tomozei treaba e clara,pe langa el ar mai fi:Ilie,Bustea,Wagner.Mar si Calin la care chiar daca nu se va renunta de tot posibil sa fie imprumutati.Iar in atac pe langa Wagner in functie de atacantii care vor fi adusi probabil se va mai renunta la unul sau chiar 2 dintre Dangubici,Hora,Antal.

        0
        0
      2. @Alin P….Tu citesti oare ceea ce scriu??Sunt oare eu in calitate sa spun care sa fie jucatori pe faras?Sau am spus altceva???
        Te rog frumos sa recitesti….Nu am nominalizat,macar ca se cam stie cine si cum…Eu nu am spus,ca si tine..”din ce se aude”,ca de auzit,la coltul strazii,nu bagam in seama….

        0
        0
        1. nu Giro, eu te-am intrebat ca tu le stii pe toate, iar noi astia mici nu le stim. Tu faci o afirmatie „Exista anumiti jucatori,care se stiu pe faras oricum,asa ca nu mai pun osul prea tare,nu te mai prea bazezi pe ei” inseamna ca ii stii pe cei pe faras. Macar sa stim pe cine sa nu mai incurajam ca oricum nu pun osul.
          La Roger chiar si @manager a pus intrebarea la sedinta ca a semnat sau nu, deci nu se aude, se intreaba.

          0
          0
  2. Promovări în funcție de necesități. Asa se vede. Multe talente înarmate cu răbdare și promisiuni. Se vede și mai pregnant lipsa unei garnituri secunde de C. Aici are avea loc Mociu , Mihai, Vermesan, sau Mercioiu. Apoi pana la un verdict cu da sau nu Ilie, Mar, T. Călin etc. Nu insistam, pare ca subiectul irita. În schimb avem piramida de juniori aproape la fiecare vârstă. Cu cheltuieli și anonimat aurit. Cu ce folos ? La echipa mare nici un om de gol.!!!

    0
    0
    1. Spuneam și eu zilele anterioare despre ceva similar, punctând asupra strategiei sau asumării unei strategii și argumentarea sa din partea conducerii, dumneavoastră și domnul Giro ați punctat toate aspectele cu plusurile și minusurile de la centrul de copii și juniori.
      Da,se pare că anumite întrebări deranjează dar anumite cheltuieli făcute din bani publici și din mica contribuție a abonaților ar trebui justificare,cel puțin din respect dacă nu se poate la un club profesionist de fotbal sa existe o transparență și comunicare bună, normală demnă de un club occidental.

      0
      0
    2. Stimabile @Ionescu Gavrila,cand tot bat apa in piua,ca orice echipa rezonabila,are nevoie de un minim satelit,rodaj pe tibii,trosneli si terenuri desfundate,sanse de afirmare,supravegheati indeaproape,ca sa nu fie imprumutati intr-un capat de triaj,gara,halta abandonata,de unde sansele de revenire,sunt practic aproape nule…Apoi te trezesti,ca performeaza cu calm si rabdare,altundeva….Aici este pierderea si ilogica productie din pepiniera,risipiti….

      0
      0
  3. In anul calendaristic 2021 Farul(Viitorul) a rulat 59 de jucători din Academia Hagi in Liga 1 pe cand UTA 40 asta ne arată ca se face o selecție foarte riguroasă mulți jucători cu potențial au primit șanse sa arate ce pot.
    Si Miculescu Vulturar au debutat la varste fragede e un boost de incredere care li se oferă ca sunt pe drumul cel bun ar trebui insistat si la noi mai mult pe promovarea tunerilor din academie.

    0
    0
    1. @FAN…asa zici?Care componenti ai loturilor de juniori au primit sanse paralele?Enumera te rog,nu 40 rulati din Academia UTA, ci doar 5 care joaca…nu variante de pestera…Ca sa-i dai unui Mercioiu foarte rar, cate 5 minute,sa joace Isac din rar in mai rar,macar ca le vezi determinarea,inseamna rautate…Da-le sanse Mister Balint…Joaca cu ei titulari,sa-si scuipe plamanii,daca au ceva de aratat,de dovedit si treci adormitii „fenomenali”,pe banca si daca nu functioneaza,inapoi,pe butuci…Daca Hora este post fix,pe langa el cresc acesti copii,la fel cum a crescut si el,pe vremuri…Daca nu le dai sanse,nici nu ii vei vedea curand…Lasa copiii sa zburde….As fi bagat mana in foc ca in confruntarile pierdute,era mult mai bine cu apararea beton,mijloc binisor si cu acesti copii marcatori…Daca nu ar fi fost asa,probabil ca nu am fi auzit niciodata de varfuri,marcatori ai UTA-ei….
      Argesul nu vine la Arad,doar din complezanta…Grija mare….

      0
      0
  4. Balint n-are sange in instalatie. A adus jucatori polivalenti dupa cum afirma dar i-a batut in cuie pe posturi si nu incearca alte variante unde poate ar da un randament mai bun. N-are incredere in tineri si joaca cu doar unul under cum e obi[gat. Sezonul asta n-a avut niciodata doi under pe teren. Am vazut la alte echipe mai multi juniori titulari sau introdusi pe parcurs, si doar la Farul. Daca au valoare raman, daca nu „la revedere”. Nu te uita mereu in certificatul de nastere. Da-le sanse sa creasca si sa ajute echipa.

    0
    0
  5. Domnule Giro,De o buna bucata de vreme,la fel ca si mine de altfel,criticati unele aspecte ce in aparenta sunt putin vazute.sau bagate in seama,de majoritatea suporterilor,ce se exprima in comentarii.Raspundeti-mi transant:cine-i vinovat pentru ca se risipesc talentele aradene,ori sunt vandute pe sume derizorii?Cine-i vinovat ca juniorii Academiei UTA,au pierdut cu 0:8,in fata echipei Atletico? Si mai ales cum sa te bata Atletico(un club de cartier,urmasul F.Z.Arad,neinscris in nici o competitie oficiala,fara vreun palmares),pe tine Academia UTA,tu Academie care faci parte dintr-un brand urias,atat local cat si national?Cand s-a mai intamplat in istoria fotbalului aradean,ca UTA sa ifie invinsa de F.Z(fosta Tricolor).Inseamna ca,la Atletico sunt fotbalisti,iar la UTA,au fost adunati cei respinsi de altii.Pentru ca,toti juniorii vanduti de UTA,au provenit de la Atletico,cu un stagiu de rodaj la clubul fanion al Aradului,pentru a fi expusi cat de cat.Si atunci,hai sa trimitem toti copii de la Academia UTA,la Atletico,pentru ca acolo se face performanta,iar apoi ii aducem inapoi si ii vindem pe bani buni,pe care-i impartim frateste.Sau nu asa se intampla lucrurile?Comentati de multe ori,lipsa unei echipe,la care sa se rodeze juniorii aradeni.Pai de ce Atletico nu este o echipa divizionara,unde UTA sa-si rodeze jucatorii?Raspuns: pentru ca ar costa actionariatulfoarte mult.Lamuriti-ma si pe mine odata,cum stau treburile,cine pe cine manipuleaza?Pentru ca, foarte usor,putem face o echipa buna de Liga1,doar din jucatorii aradeni vanduti,sau lasati liberi,care activeaza la alte cluburi.Poate eu gandesc intr-o paradigma patimasa si e firesc sa fie asa,fiindca de UTA ma leaga amintiri de neuitat, (de tatal meu,un apropiat al excelentei sale domnul baron Francisc Neuman si care a contribuit nemijlocit la construirea micului Highbury si totodata, facand parte din comisia tehnica de constituire a clubului),cat si de familia extinsa a UT-ei.Stiu ca si dumneavoastra va e greu,sa exprimati opinii transante,pentru ca sunteti putin subiectiv,tinand cont de o anumita apropiere,spre una dintre parti.Dar nu cred ca este normal,ca la un club,sa se plateasca doar salarii,iar la celalalt,sa se ia si salarii si dividende.De conducerea clubului,ce sa mai vorbim:una pe hartie,alta care ia decizii.Sa nu credeti ca,toate aceste inadvertente, nu creaza o stare de spirit negativa,de exprimare profesionala precara,atat la nivelul staff-ului tehnic si al jucatorilor,dar mai ales la nivelul conducerii administrative „de pe hartie”.Cred in continuare ca UTA,are nevoie de un patron adevarat(nu finantator),cred intr-un act de conducere administrativa corect si transparent,cred ca este absolut necesara, infiintarea in cadrul clubului,a unui departament de scouting(condus de un bun cunoscator al fotbalului romanesc si nu numai),dar mai ales cred si mi-as dori o comunicare permanenta cu aradenii.Apropo,ati auzit cumva,ca actuala conducere cauta cumva un patron pentru echipa? Nu se va intampla,pe termen mediu sau lung,pentru ca un patron vine cu stafful lui,ar aduce oamenii sai de incredere si ar strica anumite interese locale.Cred ca UTA trebuie sa fie „vioara intai”,in fotbalul aradean si consider,ca niciodata nu ar trebui sa fie pe picior de egalitate,cu nici un alt club aradean.UTA trebuie sa subordoneze, tot ce inseamna talent fotbalistic aradean,iar in momentul in care transfera un junior,sa plateasca doar indemniatia de formare a jucatorului. Altfel,riscam sa promovam jucatori tineri,sa-i rodam,sa-i scoatem in „lume” si sa ne trezim ca pleaca la alte cluburi(vezi cazul Rusu,care din pacate nu-i singular),fara sa ne alegem cu nimic.

    0
    0
  6. Din pacate UTA nu are bugetul sau sponsorii pe care ii are Farul Constanta, o echipa privata, care momentan cauta activ si alti actionari potentati din punct de vedere financiar care sa sustina material orice marja de eroare a antrenorului Hagi in incercarea sa de a lansa tinere talente cit mai rapid si cit mai direct pe scena LIgii 1 si la vinzare cit mai urgenta pe piata . Asta a fost in trecut strategia Academiei Hagi asta v-a fi si in continuare, dar la un nivel bugetar inzecit sau insutit daca vor reusi sa atraga constant capital financiar suplimentar in acest business. Inclin sa cred ca acest plan de business al Academiei Hagi (asemanator probabil cu cel ar unor cluburi mari Europene, gen Barcelona, etc) a adus rezultate financiare mixte, nici prea bune nici prea rele, daca e sa dai crezare presei sportive din Romania, care la un moment dat trimbitau presiuni financiare majore pentru Hagi, ca fiind singurul proprietar al academiei. Eu unul inclin sa le cred.

    Revenind la oile noastre (UTA Arad) trebuie spus ca, din nefericire, clubul nu dispune de o situatie financiara care sa-i permita cresterea, promovarea, pastrarea sub contract a tinerilor talentati crescuti in pepiniera proprie, intr-o echpa, sa-i zicem, UTA 2 in Liga 2-3, pina la valorificarea acestora pe una din scenele fotbalului Romanesc fie ea Liga 1,2,3 sau de ce nu in Europe sau aiurea.

    Cu aceiasi presiune se confrunta si Atletico Arad, sau orice alte academii private „mici”. Nu ai echipa activa la nivelul Ligii 3, unde sa-ti poti rula jucatorii crescuti de tine, la sfirsitul junioratului acestora, ii ve-i pirde pe toti.

    Deci, deocamdata UTA nu are alta alternativa decit sa importe jucatori din piata, atit cit ii permite bugetul actual. Realistic vorbind, riscul UTA-ei Arad de a experimenta cu juniori de perspectiva din pepiniera proprie (asa cum i-si permite Hagi) are potentialul de a ne readuce rapid in Liga 2. Momentan ca valoare, potential, regulament FRF, Miculescu este singura optiune pentru Balint. Folosirea unui Isac, Mercioiu, etc ar putea fi justificata, dupa parerea mea, doar atunci cind UTA conduce pe tabela de marcaj cu 3-0 in minutul 70. Exceptia de la aceasta regula ar fi recomandata doar in momentul in care ai pe banca un junior cu numele si talentul nativ a lui Dennis Man

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button