UTA Arad

UTA și FC Argeș se bat pentru trei puncte imense în zona de play-off! Balint: „Să jucăm la rezultat!”





După trei meciuri fără victorie, dar și fără gol marcat, UTA riscă să piardă contactul cu play-offul Ligii dacă nu o bate pe Campionii FC Argeș. Asta și în contextul unui program foarte greu până la pauza de iarnă, deplasări la Craiova și București (cu FCSB și Voluntari) și disputa internă cu Botoșaniul. Adică doar formații mai bine clasate decât arădenii la această oră.

Balint: „Suntem cu temele făcute, nu ne raportăm neapărat la meciul lor cu Craiova”

Formația piteșteană e singura aflată sub arădeni, pe locul 9, la un punct distanță și, evident, disputa de mâine, de la ora 17,30, de pe arena „Francisc Neuman” devine foarte importantă pentru ambele formații. Filip Dangubic chiar a vorbit despre un meci de 6 puncte, în timp ce Laszlo s-a limitat să spună doar că este o partidă foarte importantă. Totodată, antrenorul „roș-albilor” a susținut că nu se va raporta prea mult la jocul făcut de „alb-violeți” în compania Craiovei lui Reghecampf. „După două deplasări consecutive, încheiate cu același scor, 0-0, revenim pe teren propriu împotriva unui adversar care și-a propus și el accederea în play-off, inclusiv la nivel declarativ. La Arad vine FC Argeș, la o săptămână după un rezultat foarte bun pentru ea. A reușit să învingă Universitatea Craiova, o echipă cu pretenții la campionat. Bineînțeles, după un meci cu o desfășurare aparte, după ce Craiova a rămas în inferioritate numerică destul de repede. Practic, acel moment a reprezentat momentul de cotitură în care s-a schimbat total jocul. Prin urmare, nu trebuie neapărat să ne raportăm la acel meci, căci antrenorii celor de la Pitești au făcut schimbări rapide după ce a intervenit acest dezechilibru numeric. Au schimbat un pic și modulul, au presat un pic ofensiv, Latovlevici din mijlocaș a trecut fundaș, au fost mișcări determinate de eliminarea lui Crețu. Ne-am luat toate informațiile despre adversar, suntem cu temele făcute, jucătorii știu tot ce trebuie să știe despre adversarii direcți, despre echipa adversă. E clar că vin cu moral, cu încredere, dar eu sunt foarte optimist și foarte încrezător în ceea ce putem să facem la acest meci. Sunt convins că putem să jucăm foarte bine, asta însemnând să știm să jucăm și la rezultat. În această perioadă, cred că este foarte important să fim eficienți sau să reușim să concretizăm măcar una din ocaziile pe care sunt convins că ni le vom crea. Iar în final să ne asigurăm victoria. În  meciul cu Craiova, FC Argeș și-a arătat anumite vulnerabilități, chiar dacă este o echipă care insistă foarte mult pe organizarea defensivă, pe care o face foarte bine toată echipa, a afirmat Balint.

„UTA și FC Argeș sunt în situații similare, semn al continuității”

Față de confruntarea tur, pe care UTA a câștigat-o cu 1-0, în formula ideală de start a piteștenilor au apărut cel puțin 4 fotbaliști noi. Este vorba despre fundașul Miguel, mijlocașul Raynov, „aripa” Latovlevici și vârful Fatai.  „Este clar că toți jucătorii nou veniți pe parcurs au adus un plus de valoare și de experiență pentru că sunt jucători cu experiență competițională, cu toate că unii dintre ei nu cunosc prima ligă din România. Dar, dacă ne gândim la Latovlevici sau chiar la Fatai, jucători care au evoluat foarte mult în România și la un nivel foarte bun, cu rezultate foarte bune, e clar că FC Argeș a ridicat nivelul din toate punctele de vedere. Chiar dacă FC Argeș a început mai rău din punct de vedere al rezultatelor, pe măsură ce au trecut etapele au reușit să-și îmbunătățească nivelul de joc, au reușit să-și eficientizeze parcursul cu puncte importante și automat și-au îmbunătățit substanțial și poziția din clasament. Acesta este semnalul continuității, faptul că merg pe o strategie destul de coerentă, fac pași înainte și ei, la fel ca și noi. Să nu uităm că am promovat împreună și situațiile sunt, cumva, similare. În comparație cu meciul tur și noi am crescut în exprimare, în omogenitate și, cred eu, și în încredere. Chiar  am avut o discuție cu <<secunzii mei>> bazată pe graficul punctelor pe care le-am făcut până în acest moment. Cu excepția primei etape, când am terminat acea etapă pe locul 10, noi am fost mereu în prima jumătate a clasamentului, iar cred că acest lucru este un aspect pozitiv. Trebuie să rămânem focusați pe aspectele pozitive, bineînțeles că trebuie să ne luptăm în fiecare etapă pentru a ne menține acest traseu. Meciul de sâmbătă nu va face notă distinctivă, va trebui să ne luptăm pentru fiecare minge. Din ce am înțeles, va ploua și trebuie să fim pregătiți inclusiv pentru un meci de luptă, un meci în care să ne asumăm fiecare duel din fiecare zonă a terenului”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”, care nu va putea pe  cehul Wagner, dar l-a recuperat pe Ioan Hora.

 

Prepeliță: „ În tur am pierdut la Pitești și vrem să ne luăm revanșa”

Promovate la braț în vara anului trecut, chiar după remiza (1-1) din Trivale, FC Argeș și UTA se întâlnesc mâine, la Arad, pentru a cincea oară de la revenirea în Liga 1. Trei dintre confruntări au avut loc pe arena „Nicolae Dobrin” și s-au încheiat cu toate rezultatele posibile: 1-1 (în sezonul regular 2020-2021), 4-1 (în play-out) și 0-1 în turul acestui campionat. În schimb, în singura disputa de pe „Francisc Neuman” s-au impus „alb-violeții” în acel rocambolesc 1-2, după ce „roș-albii” preluau conducerea în minutul 85, prin reușita lui Roger. Dar, Palic și Deslandes au întors soarta confruntării în minutele 87 și 90. Cu excepția confruntării din septembrie 2020, când pe banca argeșenilor se afla încă Ionuț Badea, cuplul Andrei Prepeliță – Mihăiță Ianovschi au fost artizanii rezultatelor pe care piteștenii le-au obținut în ultimul an și jumătate în Liga 1 contra „Bătrânei Doamne”. „Jucăm împotriva unei echipe care stă bine în clasament, este peste noi. Au un lot foarte bun, în tur am pierdut la Pitești și vrem să ne luăm revanșa. UTA are două egaluri în ultimele etape, la Mioveni și Farul.  Au jucători buni, se apără foarte bine, nu au primit gol, dar nici nu au marcat. Îi cunoaștem, este o echipă bună a campionatului, au stabilitate și la nivelul băncii tehnice unde domnul Balint face o treabă foarte bună. A promovat echipa, a menținut-o în Liga 1 și acum e în zona play-off.  Ne așteaptă un meci greu, dar băieții sunt pregătiți. Ne-am antrenat bine, venim după primul meci din retur în care am câștigat cu Universitatea Craiova, o echipă foarte bună”, spune Andrei Prepeliță. Veteranul Cristian Tănase este singura absență din lotul piteștenilor pentru confruntarea de pe Mureș.

Formații probabile:

UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Dangubic.

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, J. Miguel, Mușat – Meza Colli, Raynov – Isfan, I. Șerban, Latovlevici – Fatai.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Ferencz Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova)

Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), Iuliuss Nemțeanu (Ghermănești – Ilfov).









5 comentarii

  1. Noi, suporterii vă vom încuraja din stadion, din primul până în ultimul minut, iar voi, fotbaliștii UTA-ei, SĂ ÎNSCRIEȚI UN GOL MAI MULT DECÂT ADVERSARII și să credeți în victorie, până când arbitrul fluieră finalul meciului!
    Acest lucru se poate face numai cu transpirație, inspirație, concentrare și SACRIFICIU!
    FORZA UTA!

    0
    0
  2. 1-0 s-au 2-1 pt. UTA. !!! Asa ca, linistiti-va , nu va mai agitati argesenilor cu atatea laude,o sa plecati cu coada intre picioare de la Arad !!! Cum a fost rezultatul in tur la Pitesti , asa o sa fie si acuma !!! FORTA UTa Arad !!!

    0
    0
  3. Clar!Ne incadram in conditiile actuale,unii dintre noi!Prezenti la stadion,atati cat putem sa ne incadram!Pe ei,pe mama lor!Trebuie neaparat victorie!

    0
    0
  4. Aseară în emisiunea de pariuri de la Digi invitații mizau pe Argeș, inclusiv Angheluță și Danciulescu. Sper să îi contraziceți și să câștigați , egalul sau doamne ferește înfrângerea ne cam scoate din luptă pt playoff! Dacă prinde Miculescu o zi mai bună câștigăm, nu îmi mai pun speranțe în alții din atac

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button