Baschet

Au evitat „glonțul” în ultimul sfert: Agronomia București – FCC Baschet UAV Arad 46-55





Jose Araujo atrăgea atenția după succesul superb cu CSM Satu  Mare asupra pericolului unei relaxări ale fetelor sale în următorul meci de campionat și a avut dreptate. Astăzi, la București, FCC Baschet UAV Arad era net favorită contra Agronomiei, echipa de pe locul 11 în clasament, doar că realitatea de pe parchet a fost alta. Meciul a fost extrem de echilibrat și disputat, diferența făcându-se la limită, în final, 46-55!

Gazdele au condus pe tabelă cu 17-11 după 10 minute, apoi cu 27-23 la pauza mare şi cu 38-37 la finalul sfertului trei. Practic, echipa arădeană nu s-a regăsit timp de o jumătate de oră, prinzând o zi foarte slabă sub panoul advers. Nici procentajul la aruncările de trei puncte nu a fost mai bun, cu doar două reuşite din 18 aruncări! Diferenţa s-a făcut, însă, la recuperări, unde FCC UAV şi-a dominat categoric adversara, raport de 67-31, deci mai mult decât dublu în favoarea Aradului! Ex-arădeanca Anca Şipoş a prins o zi de graţie şi cu 22 de puncte a fost coşghetera Agronomiei dar şi a meciului. Practic, gazdele au fost conduse doar în debut, când tabela a indicat 3-4 şi 5-7 şi tot în două momente în sfertul trei, 33-35 în minutul 26 şi 36-37 în minutul 29, în rest Agronomia fiind mereu la conducere, ce-i drept minimă, pe parcursul celor trei sferturi!

Practic, „galben-albastrele” au salvat meciul abia în ultimul sfert, cu toate că până la jumătatea lui încă aveam echilibru, scor 42-42 egal. De aici însă, arădencele au preluat clar iniţiativa şi nu au mai cedat-o până la ultimul fluier, reuşind nouă puncte la rând fără să primească nici unul, pentru un 42-51 în minutul 38. Lui Şipoş nu i-au mai intrat aruncările de trei puncte, ea având trei astfel de tentative pe finalul meciului. Agronomia avea să cedeze clar în ultimele minute, iar Vitulova, Ghiţă şi Keys  (jucătoare care au terminat meciul în „double-double”) au recuperat la foc continuu şi au marcat puncte preţioase pentru o victorie foarte muncită şi neaşteptat de greu conturată.

Scor final: 46-55, pe reprize 17-11, 10-12, 11-14, 8-18. La finalul zilei, contează că FCC-ul are doar victorii pe linie, şapte la număr şi face 14 puncte, trecând lider intermediar până mâine, când CSM Satu Mare joacă la Phoenix Constanţa. Pentru „galben-albastre” urmează duminică, tot la Bucureşti, participarea la Cupa României 3×3, după care va urma meciul de acasă cu Phoenix CSU Simona Halep.

Formații și marcatoare:

Agronomia: Şipoş 22 (3×3), Plavitu 8 (2×3), Kovacs 7 (1×3), Panait 5, Bobar 2, Chiţanu 2, Cristea, Militaru şi Stănescu

FCC Baschet UAV Arad: Keys 18 (1×3), Vitulova, 18 (1×3), Ghiţă 13, Nagy 3, Akathiotou 2, Hadzovic 1, Manea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button