Alte sporturi

Arădeanul Marius Copil a adus două puncte pentru victoria României cu Peru, „tricolorii” încearcă să intre în Top 16 mondial!





România a învins Peru, scor 3-0, și a obținut biletul pentru calificările turneului final al Cupei Davis! În Sala Polivalentă din Cluj Napoca, Marius Copil și Horia Tecău au adus punctul calificării, după 4-6, 6-3, 6-2 cu Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino în meciul de dublu! Arădeanul Copil și Nicolae Frunză au câștigat primele două meciuri de simplu.

Așadar, România ajunge în elita Cupei Davis, după 3-0 cu Peru, iar „tricolorii” vor evolua în calificările turneului final din 2022! Naționala noastră va avea șansa să lupte pentru un loc printre cele mai bune 16 echipe ale lumii. Meciul de azi trebuia să fie ultimul din cariera lui Horia Tecău, dar constănțeanul a anunțat că vrea să mai joace și anul viitor în Cupa Davis, în calificările pentru turneul final: „Am avut alături o echipă care m-a crescut de la 16 ani, mereu am încercat să aduc puncte României și să reprezint România la cel mai înalt standard de profesionalism. Mergem înainte și se pare că va mai fi încă un meci”, a declarat Tecău la final.

Ieri, Nicolae Frunză a reușit surpriza în fața lui Nicolas Alvarez, cel mai bun jucător din echipa adversă, scor 6-2, 6-4, după care în scenă a intrat Marius Copil. Arădeanul l-a răpus pe Conner Huertas del Pino la capătul unui meci relativ lejer, în care peruvianul a fost periculos doar în setul inaguural: 7-5, 6-2.

FOTO: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button