Rugby

Campionana Diviziei Naționale la Rugby a avut probleme pe „Banatul” la căderea cortinei, Stoica se retrage după 19 ani în tricoul Aradului!





CS Universitatea Arad a ținut să facă impresie bună la ultima apariție stagională în fața campioanei Diviziei Naționale și a aliniat un „15” apropiat de cel ideal. A lipsit sud-africanul Jody Rose (suspendat după „roșul” încasat la Năvodari), dar pe teren au apărut ceilalți doi jucători din emisfera sudică, Umaga și Moala, dar și Ciocan, rugbist care a lipsit în ultimele etape.

Pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, Știința Petroșani a avut mari probleme în prima repriză. „Studenții” lui Marian Grindei au condus cu 7-0, după eseul lui Ene și transformarea lui Umaga. Hunedorenii au revenit, totuși, până la pauză, preluând conducerea: 7-10. Actul secund a aparținut în totalitate vizitatorilor, care s-au impus cu 24-7, luând inclusiv punctul bonus. Cu 69 de puncte, Știința a câștigat pentru al doilea an competiția în eșalonul secund, pe locul secund, la 5 puncte distanță, clasându-se CS Năvodari. În schimb, Aradul termină sezonul pe penultimul loc în clasament, cu 19 puncte strânse, în condițiile în care rugby-ul are statut de hobby în orașul nostru, atâta timp cât banii pentru salarii sunt foarte, foarte puțini.

Contra Petroșaniului, pentru CSU Arad au evoluat: Argintaru, S. Mihai, Marinca – Bradu, Pintea – Postolachi, Stoica, Ciocan – Gîrda, Perici – Umaga, Istoc, Ene, Vajdovics – Moala, de pe bancă venind: Grindei, Roșian, Erdei, Dat și Morcan

Daniel Stoica se retrage după 19 ani în tricoul Aradului!

Cel mai vechi component al echipei arădene, care acum două decenii evolua sub numele Contor Zenner, Daniel Stoica s-a retras după meciul cu Știința Petroșani. Poreclit „Castorul”, mijlocașul la grămadă a ajuns la 38 de ani, el fiind adus în orașul nostru de Ovidiu Șerban în urmă cu 19 ani de la Mangalia, alături de fratele său, Cristi Stoica, Valentin Bordea și Valentin Ursache. Odată cu trecerea anilor, D. Stoica s-a reprofilat jucător de grămadă, de linia a treia, hotărând să pună ghetele în cui la finele acestui sezon. „Mi-este destul de greu să mă despart de acest sport pe care-l practic de la vârsta de 7 ani și pe care nu l-am trădat niciodată, dar nu mai pot să vin la pregătire ca înainte. Iar la rugby abntrenamentele sunt foarte importante, căci dacă le sari riști accidentări. Îi mulțumesc Aradului și băieților pentru acești ani minunați”, spune rugbistul, care și-a făcut o viață la Arad, îmbrățișând meseria de pompier.

Clubul i-a înmânat o plachetă „Castorului”, cu o notă hazlie, nostalgică: ”Sezonul următor începe în martie 2022, sperăm că vei avea aceeași mărime la tricou”. Dani Stoica a făcut parte a generației de excepție a rugby-ului arădean, care a câștigat titlul de vicecampioană națională în anul 2006.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button