Fotbal judetean

52 de etape de suspendare pentru jucătorii Șimandului eliminați cu Socodorul și amenzi record! Șoimii anunță recurs: „Să fim lăsați să ne apărăm!”





Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Ara, condusă de juristul Ovidiu Ispas, a soluționat evenimentele reprobabile din finalul confruntării dintre Șoimii Șimand și CS Socodor. În minutul 88, la scorul de 1-0 pentru oaspeți, doi dintre jucătorii echipei gazdă l-au bruscat pe arbitrul Darius Leah, iar celălalt l-a înjurat. Cele două echipe s-au și încăierat pe gazon, dar nu au fost violențe deosebite, ceea ce nu se poate spune despre bătaia de după gard, dintre susținătorii celor două formații. La un moment dat, fanii celor de la Socodor au ajuns să împartă „amabilități” cu fotbaliștii Șimandului, drept pentru care și gruparea vizitatoare a fost taxată cu o mie de lei.

Revenind la pedepsele pentru cei trei fotbaliști violenți, de fapt eliminați de pe teren înainte ca Leah să fluiere finalul meciului mai repede, acestea totalizează 52 de etape de suspendare, împărțite astfel: Daniel Ujog – 24 (plus 1600 de lei penalitate), Ciprian Matiș – 20 (plus 1600 de lei penalitate și Claudiu Ujoc – 8 (plus 800 de lei penalitate). Totodată, terenul din Șimand a fost suspendat o etapă, iar cuantumul amenzilor ajunge aplicate „șoimilor” este de 5670 de lei.

Ruska: „Nu suntem bătăușii județului,dar am fost fraierii campionatului”

Șimăndanii, însă, nu se obișnuiesc cu ideea că trebuie să plătească atât de scump în urma unor evenimente provocate, susțin ei, de maniera de arbitraj a lui Leah. „Am luat act de hotărârea Comisiei de Disciplină, ne asumăm ceea ce s-a întâmplat și mergem mai departe. Vom completa lotul de jucători și vom crește în continuare copii. Nu suntem bătăușii județului, nu asta ne caracterizează, dar am fost fraierii campionatului. Acest meci a fost ultimul dintr-o serie de partide în care am fost nedreptățiți, am pierdut nemeritat în jur de zece puncte. Din păcate, Comisia a deliberat strict după raportul suplimentar întocmit de arbitrul de centru. Președintele Adrian Cuc a dorit să participe la ședință ca să ofere explicațiile noastre și a fost refuzat. Cum este posibil ca să nu poți să te aperi, în condițiile în care tânărul central nu a pomenit în raportul lui de cauzele care au dus la aceste incidente? El a acordat multe lovituri libere inventate, după una dintre acestea s-a marcat golul și sigur că a creat nervozitate în rândul băieților noștri. După gol, la o nouă nedreptate, au ieșit acele incidente pe care le regretăm. În raport, Darius Leah nu scrie, bineînțeles, că și el a înjurat un jucător de-al nostru în timpul acelor momente de tensiune. Daniel Ujog și Ciprian Matiș își asumă greșelile comise, în schimb Claudiu Ujoc a primit 8 etape doar pentru că a avut un schimb de înjurături, repet, schimb de înjurături, cu <<centralul>>. De el chiar ne pare rău, pe vrem să-l apărăm, e prea drastică pedeapsa”, spune Ioan Ruska, antrenorul-jucător al Șimandului.

Anunță recurs la deciziile AJF și: „Ne-am dori ca arbitrul de centru să-și asume partea lui de vină”

„Șoimii” anunță recurs, invocând amenzile prea mari, dar și suspendarea prea drastică a lui Ujoc. „Vom face recurs, sperăm ca de această dată să fie auzită și poziția președintelui nostru, Adrian Cuc. Nu negăm cele întâmplate, doar vrem ca să se facă dreptate și adevărul să iasă la lumină. Totodată, credem noi, amenzile sunt prea mari la acest nivel. Ne asumăm partea noastră de vină și regretăm ceea s-a întâmplat, dar ne-am dori ca arbitrul de centru să-și asume partea lui de vină. Atât el, cât și cei care au delegat un arbitru atât de tânăr și neexperimentat la un meci care se anunța a fi tensionat. Totodată, aș vrea să-i amintesc lui Darius Leah faptul că la meciul de Cupă, de la Nădlac, în care ne-a arbitrat, eu și cu câțiva colegi l-am protejat când antrenorul de la Nădlac a intrat pe teren și l-a bruscat, la 60 de metri de banca de rezerve! Dar, știți vorba aia, orice faptă bună nu rămâne nepedepsită”, a adăugat Ruska.

„Lanternă roșie” în campionatul Ligii a 4-a, cu doar 4 puncte, Șoimii Șimand nu dezarmează, anunțând că vor găsi puterea și jucători să-și continue drumul. La prima vedere, pierderea lui Ciprian Matiș e cea mai important, acesta fiind goal-keeperul titular în toate partidele pe care șimăndanii le-au disputat în ultimele sezoane.









3 comentarii

    1. In liga 1 se anunta cate etape primesc arbitrii care gresesc?
      In primul rand nu lovesti un om sau nu jignesti. Iti place kickboxul? pai sunt cluburi si mergi acolo si-ti dai pumni si picioare in cap cu altii ca tine….daca iei pe cineva la bataie in mod neorganizat, intr-o societate …platesti.

      0
      0
  1. Foarte bine au făcut cei de la AJF că au suspendat pe acești huligani de la Șimand ,nu au ce căuta așa persoane in sport ,pentru orice decizie fie greșită fie bună nu poți apela la agresiune ,joci într-o competiție organizată ,ești sportiv ,nu poți avea așa ieșiri de huligan ,in ce secol trăim????

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button