UTA Arad

S-a stins profesorul Rișcuția, ”o adevărată enciclopedie a UTA-ei”





Familia UTA-ei a fost greu încercată în ultimii ani. Plecând de la teribilul accident, în care s-au stins Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc, cu două zile înaintea derby-ului cu Poli din 2018 și continuând cu disparițiile la fel de triste ale lui Flavius Popa, Teodor Morodan sau Ghiță Belei, comunitatea suporterilor „roș-albi” a fost deseori îndoliată. Acum vine rândul să ne despărțim de Voicu Rișcuția, un pătimaș susținător al „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc de pe vremea baronului Francisc Neuman”.

Originar din Deva, profesorul Rișcuția a ținut să fie aproape de dragostea vieții sale de-a lungul deceniilor parcugând cum putea drumul dintre orașul de la poalele Cetății și Arad, dar și alte stadioane din zonă unde juca UTA. A fost martor la a 8-a Minune a Lumii, eliminarea mareului Feyenoord din Liga Campionilor în 1970 și cele 6 titluri de campioană ale echipei arădene. ”A fost un om deosebit, un suporter devotat…. o adevărată Enciclopedie a UTA – ei. Nu o să uit niciodată istorisirile dumnealui, care din 1947 a fost mai mereu acolo unde juca UTA. Nu am să uit drumurile pe care le-am făcut împreună ca să susținem UTA. Drum lin, domnule profesor Rișcuția, o să îmi aduc aminte mereu cu plăcere de dumneavoastră!” – e mesajul de adio al lui Cristi Costea, un alt suporter vechi al UTA-ei din orașul Deva.

Voicu Rișcuția a fost invitat de onoare al clubului UTA la primul meci din sezonul 2019-2020, 3-0 cu Dunărea Călărași, bucurându-se apoi din fața televizorului de promovarea echipei și sezonul bun al favoriților în Liga 1. Suferea de Alzheimer și cu toate astea și-a dorit mult să ajungă și pe noul stadion „Francisc Neuman”. Nu s-a mai întâmplat asta și pentru că recent a trecut prin drama de a-și pierde fiica din cauza blestematului virus COVID-19. Nepotul Radu îi duce, însă, mai departe pasiunea pentru UTA.

Profesorul de matematică, Voicu Rișcuția, avea 90 de ani. Dumnezei să-l odihnească în pace și sincere condoleanțe familiei!

4 comentarii

  1. Stima si respect,sa se odihneasca in liniste si pace in galeria celor plecati din familia UTA..Mai devreme sau mai tarziu,nu se stie cand,toti vom ajunge acolo…Nu-ti aduce ceasul,ce-ti aduce clipa…Unii in echipa ideala ale deceniilor,UTA-ei,altii ca suporteri devotati…Unul dintre singurele clasamente,al oricarui statician,nu va putea stabili absolut niciodata,cine a fost cel mai mare suporter si nici nu e nevoie….
    Vom face un grup frumos,tuturor ne va veni randul,nu este rationalizat,nu va grabiti,nu va inghesuiti…Este singurul loc unde nu avem nevoie de bilete,abonamente sau bratari…
    Care este meritul acestor mari suporteri???Nu existau net,Instat,televiziuni,You-Tube….Doar pix(creion chimic) si hartie,decupaje de prin ziare si altele de genul programe de joc….
    Sa va odihinti in mare pace si liniste,domnule Riscutia!
    Sper ca la inmormantarea dansului,sa apara o macar mica jerba alb-rosie,din partea clubului!

    0
    0
    1. Prin implicarea domnului Meszar a fost depusă o coroană din partea clubului UTA la înmormântarea domnului Profesor.

      0
      0
  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! Pentru mai tinerii suporteri: In plin comunism, cu Ciocanul – transformat in dinamo, ceva de prin bucuresti transformata in cca si apoi steaua, UTA era echipa cea mai iubita din tara. Jucam oriunde cu mai multi suporteri decat echipele gazda. Nu intamplataor MARI ziaristi, Ioan Chirila, Mircea M. IOnescu sau Marius Mitran au fost sau sunt mari suporteri ai UTA-ei. Cum incearca unii sa ne fure viitorul cu: „derbi de romania ” sa fim seriosi. O mare gogoasa. Derbi adevarat, din pacate, este doar UTA – Poli. In rest doar gogoase.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button