Baschet

Cât suspans pentru a zecea victorie stagională! FCC Baschet UAV Arad – CSU Simona Halep Constanța 68-67





Victoria cu CSM Satu Mare, de acum două runde, nu au avut impactul scontat asupra jocului fetelor de la FCC Baschet UAV Arad. Dimpotrivă. Meciul de la București, cu Agronomia, a fos câștigat doar în ultimul sfert, iar confruntarea de astăzi cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța a fost și mai chinuită. „Galben-albastrele” s-au impus la un singur punct diferență: 68-67 (23-20, 13-17, 15-16, 17-14) și au urcat pe primul loc în clasamentul LBNF.

Cu aproximativ 200 de suporteri alături, din totalul de 330 de locuri disponibile, fetele lui Jose Araujo nu au părut să descifreze jocul în apărare a formației de pe Litoral, care a alternat mereu „zona” cu „om la om”. În plus, arădencele au ratat prea mult din poziții bune, iar nervii au fost întinși la maximum în special pe măsură ce minutele se scurgeau și desprindere pe care o aștepta toată lumea nu venea. Arbitrii au avut și ei rolul lor în toată povestea meciului, banca arădeană alegându-se la un  moment dat și cu un fault tehnic, moment în care tabela arăta 40-49 în sfertul trei.

Ultima repriză mică a fost electrizantă, căci cele două echipe au condus pe rând. Când Manea și-a încheiat mai repede meciul pentru 5 greșeli personale, iar constănțencele s-au dus la 67-64 meciul părea compromis. Doar că și banca lui Popov a comis „tehnic”, iar Keys și Hadzovic nu au greșit de la linia de fault. La 66-67, Fota a ratat din poziție bună, iar Keys a fost cea care a marcat punctele fericirii cu 4 secunde înainte de final.

Arădencele au ajuns la borna cu numărul 10 în dreptul victoriilor în ambele competiţii interne. Nu s-a mai întâmplat asta de aproape 8 ani de zile, din ediţia 2013-2014, când şirul succeselor avea să ajungă la cifra 17. A fost şi ultimul sezon când echipa de pe Mureș a jucat o finală de campionat în Liga Naţională.

FCC Baschet UAV Arad și Phoenix CSU Simona Halep Constanța se vor întâlni și luni, de la ora 12, la Timișoara, meciul urmând să conteze pentru etapa a 22-a a LBNF.

Formații și marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Keys 27 p, Vitulova 16 p, Hadzovic 12, Ghiță 5, Akathiotou 4, Manea 4, Mîrne-Nagy, Mercea.

Phoenix: Fota 18 p, Mititelu 15, Hinriksdottir 12, Vega 11, Johnson 6, Rosten 3, Voica-Nagy 2.

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button