Baschet

Mai bine în retur și „run-ul” de victorii continuă: Phoenix CSU Simona Halep Constanţa – FCC Baschet UAV  Arad 55-63





Parcursul perfect al FCC Baschet UAV  Arad continuă, cu toate că, la prima vedere, lotul nu e cu mult peste cele din sezoanele precedente, poate chiar mai redus numeric când vorbim despre  jucătoare apropiate ca valoare. După returul cu Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, meci disputat astăzi, la Sala Constantin Jude din Timișoara, „galben-albastrele” au ajuns la 11 victorii stagionale din tot atâtea meciuri, dintre care 9  în campionat!

După succesul „cu cezariana” de sâmbătă, de la Arad, 68-67, FCC-ul s-a impus cu 63-55 (19-16, 25-16, 5-15, 14-8), aflat mereu la cârma jocului de pe Bega și, cu toate că nu a evoluat extraordinar, a avut situația sub control. Cu căpitanul Hadzovic în zi mare, fetele lui Jose Araujo au pus cel mai mult pe tabelă o diferenţă de 17 puncte în finalul sfertului doi, dar apoi a venit rândul constănţencelor să recupereze, 44-32 la pauza mare.

Chiar dacă și-a scăzut procentajul la finalizare, Aradul nu a mai pierdut avantajul, ci doar a fost egalată la 53 de formația de pe Litoral, la mijlocul sfertului patru. A fost momentul ca la rampă să iasă cele mai bine cotate baschetbaliste ale FCC-ului, americanca Keys și cehoaica Vitulova, dar și sistemul defensiv, astfel că tabela s-a oprit la scorul de 55-63!

Echipă arădeană rămâne în fruntea clasamentului, cu 18 puncte, la două distanţă de CSM Alexandria şi trei lungimi peste rivalele CSM Satu Mare şi Sepsi Sfântu Gheorghe, care au însă un meci mai puţin disputat. Lucrurile se complică în weekend, când FCC Baschet UAV Arad se deplasează pe terenul campioanei ultimilor ani, Sepsi Sfântu Gheorghe.

Formații și marcatoare:

Phoenix CSU Simona Halep Constanţa: Hinriksdottir 13 puncte, Mititelu 12, Vega 12, Rosten 11, B. Fota 4, Voica-Nagy 2, Johnson 1.

FCC Baschet UAV Arad: Hadzovic 20, Keys, Vitulova 14, Ghiță 6, Akathiotou 6, Manea 3, Mîrne Nagy.

FOTO: Andreea Vlase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button