Fotbal judetean

Victoria Felnac, o primă parte de sezon pe plus în Liga 4-a! Sabău: „Perfecți acasă, e în primul rând meritul jucătorilor și antrenorului!”





Cu o etapă înainte de finalul anului în Liga 4-a, Victoria Felnac avea șansa să o depășească pe ACB Ineu în fruntea clasamentului. A venit apoi remiza de la Sântana, dar nici restanța cu Beliu nu s-a mai jucat în acest an, astfel că elevii lui Lucian Ciba vor ierna pe locul 3. Asta nu înseamnă că VI-FE rămâne pe plus după primele 14 runde ale ediției 2021-2022 a primului eșalon județean.

„Am format un grup extrem de unit, o familie!”

De altfel, președintele Alexandru Sabău susține că sunt foarte puține lucrurile ce nu au mers în toamna fotbalistică la Felnac. Totodată, echipa „roș-albă” se poate lăuda cu un parcurs perfect acasă, dar și un succes extrem de prețios afară, pe terenul viceliderului. „Cu excepția deplasărilor de la Pâncota și – poate – Vladimirescu, unde ne așteptam măcar să nu pierdem, în rest băieții au făcut un campionat foarte, foarte bun. Acasă nu am pierdut niciun punct, eu nu-mi amintesc ca Felnacul să mai fi avut un parcurs fără greșeală în fața susținătorilor noștri. Printre alții, i-am învins și pe cei de la Ineu, care mai pierduseră un singur joc în acest campionat. Regretăm că nu am mai disputat și restanța cu Beliu, căci, dacă o câștigam, am fi urcat pe locul 2. Dar, până la urmă, e bine și așa, eu zic că am avut o primă parte de sezon peste așteptări. E meritul jucătorilor, antrenorului, care au format un grup extrem de unit, o familie, care nu a neglijat deloc pregătirea. Pe căldură, ploaie sau frig, s-au prezentat la program. Avem avantajul că le putem pune la dispoziție și nocturna, căci altfel ar fi greu dacă nu imposibil, căci toți băieții lucrează. Terenul a fost și el mereu bun la noi, e o plăcere să te antrenezi să joci la Felnac. Evident, principalul merit pentru toate astea e al Consiliului Local, al domnului primar, Ionel Malița și al câtorva sponsori care susțin financiar și logistic această echipă”, spune Alexandru Sabău, președintele Victoriei Felnac.

Mai vor întăriri pentru o poziție cât mai bună în play-off

VI-FE a avut meritul de a fi readus pe gazon trei fotbaliști arădeni cu rezultate bune de-a lungul carierei în primele două ligi din România. „Am avut plăcerea să contăm pe Adi Rusu și Radu Dubeștean, din păcat ambii au venit la un singur meci, dar îi înțelegem, au alte priorități. Le mulțumim că ne-au ajutat. Dar și Răzvan Fritea a jucat din nou pentru noi, parcă două-trei etape și chiar s-a văzut în jocul nostru. Am avut executant de lovituri libere, ceea ce nouă în rest ne cam lipsește. Altfel, am avut și ceva probleme cu accidentările, care l-au chinuit în special pe Băd, dar și cu COVID-ul, ce a lovit în special linia de fund, pe Edu sau Șiclovan. La capitolul surprize plăcute îl găsim, bineînțeles, pe Denis Dancă, juniorul nostru care este și al doilea golgheter al echipei, cu 8 reușite, după Dan Puie, care are 12. Dar, repet, suntem mulțumiți de toți băieții, de aceea nu cred că vor fi despărțiri în această iarnă, doar dacă cineva ne spune că nu mai poate continua. Altfel, vom încercat să ne mai întărim cu doi-trei jucători, neapărat cu un mijlocaș central, căci acolo suntem deficitari. Evident, ne propunem să jucăm în play-off și să terminăm cât mai sus posibil campionatul”, a adăugat Sabău, care nu a scăpat ocazia să aprecieze și activitatea secției de judo: „Copiii au avut un an destul de bun în condițiile în care încă au exsitat destule restricții ca urmare a pandemiei de COVID. Le mulțumim antrenorilor Ciprian Huian, Iosif Szilyer, Daniel Voinea și Sebastian Onofrei pentru cum se ocupă de micii noștri judoka”. 

După 13 meciuri disputate în prezenta ediție a Ligii a 4-a, Victoria Felnac e pe locul 3 în clasament, cu 28 de puncte. „Roș-albii” vor începe anul pe 5 martie cu restanța de la Beliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button