UTA Arad

Balint și jucătorii săi, mișcați de prima oferită la înfrângere de fani și club: „Spiritul utist reprezintă ceva special în fenomenul fotbalistic din România!”





Suporterii UTA-ei au considerat că echipa lor e câștigătoarea morală a meciului cu FCSB și, cu implicarea lui Cătălin Juncan, un fan plecat în SUA, le-a oferit o primă de victorie jucătorilor în „alb-roșu”. Altfel, „Bătrâna Doamnă” se întorsese fără puncte de pe „Arena Națională”, ca urmare a două penalty-uri eronat dictate de arbitrul Marian Barbu, iar reușita lui Roger jr. avea să mai conteze doar la capitolul statitstic.

„Un lucru rar pentru fotbalul de la noi și chiar societatea în care trăim

Însă, prin grija lui Juncan, dar și a conducerii clubului, fotbaliștii își simt apreciată munca înaintea unei partide extrem de importante pentru zona play-off. „Pentru mine și pentru echipă, cât – cred eu – și pentru întreaga comunitate utistă este foarte important ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Cred este un semnal foarte puternic, poate cel mai puternic semnal că UTA și spiritul utist reprezintă cu adevărat ceva special în fenomenul fotbalistic din România. Nu e cazul să ne întoarcem la ceea ce s-a întâmplat în weekend-ul trecut, toată lumea știe, dar faptul că la inițiativa unui suporter utist plecat în Statele Unite, Cătălin Juncan, munca jucătorilor a fost recunoscută și răsplătită ca atare e un lucru rar pentru fotbalul de la noi și chiar societatea în care trăim. Eu chiar vreau să-i mulțumesc lui Cătălin, suporterilor, peluzei și conducerii clubului pentru acest gest pe cât de atipic, pe atât de impresionant”, a spus Laszlo Balin, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Passaglia, la a doua primă în România la un eșec: „Împresionați de gestul suporterilor”

Interesant este că unul dintre utiști a mai fost premiat la un eșec chiar în sezonul trecut . Vorbim despre argentinianul Juan Passaglia, care a venit la Arad în această vară de la Poli Iași. „O conduceam cu 2-1 pe Viitorul când s-a stins nocturna. Am pierdut acel meci la masa verde, dar conducerea ne-a oferit prima de victorie. Bineînțeles, am fost impresionați de gestul suporterilor echipei noastre pentru că ne-au apreciat jocul și munca după meciul cu FCSB. E foarte important pentru noi acest lucru. Eu auzisem lucruri frumoase despre suporterii UTA-ei înainte de a veni aici, dar e incredibil ce am trăit aici cu stadionul plin și nu numai. Să joci într-o astfel de atmosferă te ajută enorm”, a spus mijlocașul sud-american al „Bătrânei Doamne”.

Suporterii își încurajează favoriții și în preziua meciului cu Botoșani

Aproximativ 5500 de suporteri arădeni pot să-și susțină favoriții la meciul cu FC Botoșani, iar încălzirea va fi făcută mâine după-amiază. ”Vineri, de la ora 16:30, ne vedem la intrarea în stadion pentru o întâlnire de ultim moment cu echipa înaintea meciului! Îi așteptăm alături de noi pe toți suporterii Bătrânei Doamne care și-au pregătit vocile pentru cântat și încurajat, nu pentru huiduit arbitrii! Considerăm că, în acest moment, băieții noști au nevoie de cât mai multă susținere și vrem ca ei să simtă faptul că întregul oraș le este alături. Având în vedere că în ultimele zile au apărut pe rețelele de socializare diferite idei de mobilizare pentru protest în timpul partidei ce va avea loc sâmbătă, dorim să transmitem un mesaj cât se poate de clar tuturor utiștilor care vor fi prezenți la meci. Din punctul nostru de vedere, protestele sau presiunea la adresa centralului și tușierilor care vor fi desemnați pentru acest meci nu își au rostul acum. Fiecare fan ar trebui să își concentreze eforturile spre a sprijini cât mai mult echipa până în ultimul minut. Veniți cu fulare, eșarfe sau steaguri și haideți să colorăm stadionul și să ne facem auziți!” – se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook Ultras Arad. De obicei, galeria făcea astfel de acțiuni înaintea derby-urilor cu Poli, sau la început de sezon, dar acum au ținut să fie alături de favoriți într-un greu și sensibil al sezonului.

Ultima impresie (acasă) contează? „Simțim că avem nevoie de victorie, dar ne gândim foarte mult și la suporterii noștri”

Anul trecut, UTA suferea o corecție severă la ultimul meci al anului pe teren propriu, 0-6 cu Astra Giurgiu. Evident, dorința „roș-albilor” este să despartă în cel mai frumos posibil de proprii susținători până în 2022, cu toate că galeria și-a anunțat deja deplasarea și la meciul de la Craiova, de marți. „Mă bucur că avem posibilitatea de a evolua în acest ultim meci din 2021 în fața suporterilor noștri. Chiar dacă stadionul va fi plin doar jumătatea capacității sale, sunt convins că cei care vor veni vor fi trup și suflet alături de echipă. La fel cum sunt convins că cei care nu vor avea posibilitatea să fie lângă echipă pe stadion își vor trimite toate energiile și gândurile bune spre băieți. Asta ne motivează și mai mult, ne face să ne gândim cât mai mult la victorie. Simțim că avem nevoie de victorie, dar ne gândim foarte mult și la suporterii noștri, pentru că această comunitate utistă se demonstrează a fi ceva special în fotbalul românesc”, a punctat Laszlo Balint.

Vă reamintim că clubul UTA a pus deja în vânzare bilete pentru meciul cu Botoșani, de sâmbătă (ora 15), pe uta-arad.ro, secțiunea ticketing. Toate detaliile despre cum pot intra fanii la partida de peste două zile le aveți AICI

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button