UTA Arad

Ciobanu anticipează un „război” pe puncte la Arad: „UTA și Botoșani sunt – oarecum – supărate, atmosfera te provoacă…”! Șeroni speră să nu fie înjurat!





FC Botoșani a fost prima echipă ce a învins-o pe UTA în acest sezon și singura ce i-a trimis pe arădeni cu mâna goală acasă până duminica trecută, când arbitrul Marian Barbu a decis deplasarea arădenilor pe terenul FCSB-ului (1-2). De altfel, și moldovenii au pierdut singurul meci afară (1-3) tot pe „Arena Națională”, contra viceliderului, chiar la revenirea lui Toni Petrea pe bancă.

În deplasare suntem greu de ucis, dar de data asta trebuie să vizăm trei puncte”

Nici formația lui Croitoru nu mai câștigă de trei etape și a ajuns pe ultimul loc de play-off, la 4 puncte în fața „Bătrânei Doamne”.  Totodată, are două succese în ultimele 10 confruntări. Prin urmare, dorește să-i țină la distanță pe elevii lui Laszlo Balint și a făcut un efort important pentru cea mai lungă deplasare a sezonului. Botoșănenii vor călători cu avionul până la Timișoara mâine dimineață, unde îi așteaptă autocarul clubului ce a plecat de azi spre vestul țării. Revenirea acasă e tot pe calea aerului, căci Papa și colegii săi o găzduiesc miercuri pe Gaz Metan Mediaș. „ Clubul a pregătit această deplasare foarte lungă cu mare atenție, căci avem o săptămână infernală cu meciuri care ne pot situa pe o poziție foarte bună în clasament pentru la anul. Fiecare meci va avea importanța lui, cel de la Arad îl pregătim cu mare atenție. Se poate spun că se întâlnesc două echipe nu neapărat rănite, dar – oarecum – supărate pentru că rezultatele nu au fost în concordanță cu dorințele noastre. Și noi și Aradul suntem la un nivel bun de joc si așteptăm un meci care să ne readucă bucuria pe care am trăit-o de multe ori în ultimii ani. La meciurile din deplasare suntem greu de ucis, cum se spune, dar de data asta trebuie să vizăm trei puncte de la începutul meciului până la final”, a spus Mihai Ciobanu, „secundul” lui Marius Croitoru, deținător de licență PRO.

Arbitrii au rolul lor, dar nu trebuie să încline balanța într-o parte sau cealaltă”

Întrebat dacă nu se teme de un arbitraj părtinitor, în contrabalanță pentru ceea ce a pățit UTA cu FCSB,  tehnicianul de 61 de ani a adăugat: „Mai multe echipe s-au plâns. Ați văzut și declarația lui Marius (n.a. Croitoru) după meci (n.a cu CS U Craiova), la cald, sigur că a spus niște lucruri care se întâmplă și nu ar trebui să se întâmple. Am declarat și eu că arbitrii au rolul lor, dar sub nicio formă nu trebuie să influențeze cumva desfășurarea unei partide, să încline balanța într-o parte sau cealaltă. Nu e dreptul nimănui să facă așa ceva, e dreptul fiecărei echipe să-și câștige punctele pe teren”.

Anunțând  că Botoșaniul nu are probleme de lot în vederea disputei de pe Mureș, Croitoru susține că publicul arădean va motiva, cumva, și adversarul la jocul de sâmbătă: „O astfel de atmosferă te provoacă pe tine ca sportiv și pe noi ca și club”. 

Șeroni: „Nu cred că o să am probleme la Arad”

După plecarea de la UTA în iarna lui 2020, Alin Șeroni s-a impus în defensiva botoșăneană. El a jucat pe noua arenă „Francis Neuman” și în sezonul precedent, dar cu porțile închise. „Nu știu cum mă vor primi spectatorii arădeni, dar nu cred că o să am probleme, pentru că mi-am făcut treaba acolo bine. De aceea, nu au de ce să mă înjure sau să spună alte cuvinte la adresa mea. Va fi o partidă dificilă, cu un adversar foarte bun, mai ales pe teren propriu, care foarte pierde greu. Sunt agresivi și puternici, plus că mai au și suporterii care să-i împingă din spate. Dar, noi mergem acolo ca să scoatem un rezultat pozitiv și să ne întoarcem la Botoșani cu cele trei puncte. Oricum nouă ne-a mers mai bine sezonul ăsta în deplasare decât pe teren propriu. O să facem o partidă foarte bună, sperăm să obținem victoria, după care mai avem alte două meciuri în acest an, din care încercăm să scoatem maximum de puncte. Vrem să mergem în vacanță liniștiți și să abordăm returul cu dorința de a ne îndeplini obiectivul, intrarea în play-off”, a spus fundașul de 34 de ani al moldovenilor.

Meciul UTA – FC Botoșani, din cadrul etapei a 19-a a Ligii I la fotbal, e programat sâmbătă, de la ora 15, pe arena „Francisc Neuman”.

5 comentarii

  1. Botosani nu vine la Arad,de umplutura…doar in excursie,e clar…Imi pare rau sa recunosc ca noi am fost in excursie de tabara pioneresca la ei…Ca si orice suporter adevarat,sper sa plece cu straita goala,inapoi in Moldova…
    Aline,Seroni..stai linistit…La UTA nu te-a injurat sau jignit nimeni,niciodata,chiar si cand ai mai comis-o din topor….Jignirile publice le-ai primit din partea patronului tau actual,Iftimie(copiaza pe fratele sau Becali),ca fiind alcoolic,parior,la pacanele,ajuns la ei plin de datorii,asta este imaginea creata tie la Botosani,din pacate pentru tine…Daca nu ne vei provoca,asa cum au mai facut-o altii,gen Albu,nimeni nu va avea treaba cu tine…Iti pot garanta asta…Suporterii UTA-ei nu taxeaza pe absolut nimeni atat timp cat nu ne sageteaza,direct sau indirect…
    Atat timp cat te comporti frumos,cu respect,acolo unde ai mancat o paine calda,nimeni,absolut,nu iti va avea treaba…Indiferent de ce se va intampla,speranta in victorie UTA,logic,te asteptam sa ne saluti,dupa meci..pentru ca ai mult bun simt…
    Doar Mimi este idiot..Noi,suporterii simpli,si galeria nu injuram pe absolut nimeni..Filtrul caustic este Tribuna a 2-a,cu aia nu te joci si „e multi,Maria Ta”…Ba dimpotriva..stim sa fim Fair Play….Dar daca te comporti ca si Latovlevici,Albu,Morutan,inseamna ca ti-o asumi personal..Alegerea e la tine,Seroni!

    0
    0
    1. Domnule Giro, ai cat de cat dreptate ,in sensul ca la stadionul UTA, la Tribuna I, sunt cei care se considera mai superiori din punct de vedere social, la Peluza Iosif Petchowsky, unde este galeria, care este formata din oameni tineri in general si care isi vede de treaba ei cu cantece, slogane, coregrafii, indemne la tot stadionul pentru sustinerea UT-ei, dar mai este Tribuna II, unde sunt abonati si platitori de bilete de la cel cu barba sura pana la cel cu tata in gura.Acolo sunt si eu, si altii mai in varsta ca mine , care i-au vazut jucand si pe Petchowsky, si pe Farmati, si pe Domide, Broszowsky, Sima , Biro, Axente, Kun II Attila, si pe Giurgiu, Iorgulescu, Gall, Hirmler, Gaspar, si pe Tarlea, Csordas, etc, dar si pe David Micullescu, Man, Petre, Buhacianu, etc.Deci la Tribuna a II-a sunt oameni foarte eterogeni din punct de vedere al varstei si al educatiei.Suntem cei care am fost bucurosi ca am luat campionatul in 1969 si1970, ca am eliminat Feynoord Rotterdam, dar am si retrogradat cu Ghizdeanu de la Gloria Buzau in 1979 daca imi amintesc bine.Noi am facut 1 ponct din 33 cu marele antrenor Alex.Moldovan, cum tot noi am batut cu 4-3 la Timisoara in acel meci de povestit nepotilor.Astia suntem noi !Tribuna a II -a este de fapt sarea si piperul pe stadion.Fereasca D-zeu sa intri in gura ei.In anii 70 galeria UT-ei era postata pe mijloc, in dreptul iesirii din tunelul subteran al UT-ei.Hai sa facem cel putin 7 puncte in ultimile meciuri din acest an! Pentru noi doar UTA conteaza !

      0
      0
  2. Dl Ciobanu, pe ordinea de zi la UTA nu este altceva decât victoria. Aradul va face tot ce e posibil sa câștige. Râul, ramul va fi cu UTA. Indiferent cât va fi de greu trebuie să luati bataie, pe drept nu cu furaciuni ca fcsb-istii.
    UTA e mai buna ca Botosani, clar.

    0
    0
    1. UTA este UTA oriunde pe stadion, doar ca suporterii , abonatii de la Tribuna II sunt mai efervescenti, tinand cont ca sunt mai etrogeni, sunt dintre cei care au prins UTA in cele mai bune perioade- campioane in 1969 si 1970, eliminare Feynoord, si cei care au prins prima retrogradare cu Gloria Buzau -gol Ghizdeanu, victorie la Timisoara 4-3 in Liga 1, iarasi retrogradari si inceputuri din liga 4, etc.Jocuri pe Motorul, pe la Siria,etc.Deci , concluzii -suporterii de la Tribuna II sustin galeria de la peluz a Iosif Petchowsky, au iniatiative , dar nu se supun nimanui .Intelectualii (care se cred asa) isi iau abonament sau bilet la Tribuna I, tinerii din galerie si prietenii lor la Peluza Iosif Petchowsky, iar masa eterogena la Tribuna II(acolo este sarea si piperul in meciuri)-ei sunt cei care mobilizeaza chiar si galeria in momentele de tacere.

      0
      0
  3. Astia de la BOTSANI ,sunt chiar asa siguri ca, vor lua 3 puncte la Arad ? Eu zic sa nu se grabeasca pt. ca UTA., baietii vor da totul pe teren pt. asi indeplini scopul si acela nu poate fi decat VICTORIA !!! Va fi o lupta crancena pe teren , vom vedea ce va fi !!! FORTA UTA Arad, HAI BAIETII, luatii tare pe moldoveni din primul min. !!! UTA., V I C T O R I E !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button