Fotbal judetean

Socodorul se obișnuiește cu locurile fruntașe în Liga 4-a! Crișan: „Încercăm să obținem și mai mult, sigur nu ne vom da la o parte!”





CS Socodor se transformă încet dar sigur într-o forță a fotbalului județean. Din anul promovării (2016) și până în prezent, formația de lângă graniță a fost de la sezon la sezon tot mai bună, iar acest an îl încheie cu două locuri secunde. Primul, obținut în primăvară la turneul de desemnare al campioanei județene, iar al doilea după primele 14 runde ale prezentei stagiuni. Cu încă 12 puncte în joc până la finele sezonului regulat, elevii lui Tiberiu Darazs încă nu au siguranța calificării în play-off, dar totul se poate decide chiar în primul meci al primăverii, când la Socodor vine CS Glogovăț, echipa de pe locul 5. Felnac (în deplasare), Păuliș (acasă) și Sântana (în deplasare) sunt ceilalți adversari ai lui Pirtea et. comp până la intrarea în faza a doua a întrecerii.

„Implantul” Copil a funcționat: „Mai în glumă, mai în serios, a spus că se va retrage de la Socodor

La intrarea în vacanța de iarnă, clasamentul spune că Socodorul a strâns 29 de puncte, cu trei mai puțin decât liderul ACB Ineu, dar cu care împarte treapta secundă în ierarhia golurilor marcate – 32. Dintre acestea, 12 au fost opera lui Dumitru Copil, transferul de 24 de karate al viceliderului în vară. „Mitruț s-a integrat foarte bine la noi, chiar el spunea că din afară avea o cu totul altă imagine despre Socodor. Dar, e deja parte importantă a grupului și, mai în glumă, mai în serios, a spus că se va retrage de la Socodor. Fără îndoială este unul dintre cei mai importanți jucători care a evoluat pentru clubul nostru, ne ajută și polivalența sa, căci joacă oriunde de la mijloc în sus. Ca să nu mai spun că o repriză a evoluat și fundaș central. Dar, Mitruț nu e singurul fotbalist care încă ar merita să joace mai sus, mai avem cel puțin trei-patru, care, de altfel, au și avut oferte în vară, dar au ales să rămână la Socodor. De exemplu, Pirtea a fost curtat insistent de Crișul, dar a ales să rămână. Există o relație de prietenie, respect și încredere între jucătorii noștri pe care puțină lume o înțelege, dar care e atuul nostru numărul unu în lupta cu alte formații”, susține Petrică Crișan, președintele celor de la CS Socodor.

„Începem să impunem respect pe orice teren și împotriva oricărui adversar”

În general, echipa lui Darasz a obținut rezultate scontate, cu excepția a unul-două dușuri reci. „Înfrângerea de acasă cu Felnacul ne-a durut cel mai tare, mai ales că nu am fost noi la acel meci, apoi remiza de la Zăbrani iarăși nu ne-a căzut bine, căci am condus cu 2-0, iar golul de 2-2 a venit în prelungiri după o superexecuție a lor. În rest, poate doar cu Ineul acasă am fi putut scoate mai mult decât un 1-1, căci am jucat în superioritate numerică mai mult de o repriză și am ratat un penalty. Dar, una peste alta, nu avem cum să nu fim mulțumiți. În anul calendaristic 2021 avem două locuri 2, începem să impunem respect pe orice teren și împotriva oricărui adversar jucăm și asta e un lucru imporant pentru o echipă ca a noastră, care, trebuie să recunoaștem, nu se omoară cu pregătirea din motive bineștiute. Toți jucătorii au un loc de muncă și fotbalul vine pe locul 2. Și cu toate astea, facem în general lucrurile cum trebuie. Obiectivul stagional a fost calificarea în play-off, iar acum, când suntem foarte aproape să-l obținem, rămâne să încercăm să obținem mai mult. Asta ar însemna să câștigăm seria și să mergem la barajul de promovare, iar Liga 3-a ar fi un lucru puțin peste mână la Socodor, dar nu ne vom da la o parte dacă rezultatele ne vor purta în acea direcție. Vrem să mai facem două-trei achiziții în această iarnă și să ne pregătim și într-un stagiu centralizat, cel mai probabil la Băile Felix. S-a dovedit că atunci când am acumulat din punct de vedere fizic am avut un randament și mai bun, dar acest lucru îl vom decide în perioada următoare. Mai avem și o masă de final de an, la care vor veni și autoritățile locale și le vom discuta toate”, a adăugat Crișan, care are cuvinte de laudă și la adresa juniorilor clubului: „Ne batem acolo sus cu Ineul și Sântana la A1, copiii cresc. Cană și Covaci încep să primească tot mai multe șanse și în Liga 4-a, cu toate că juniorii titulari în prima parte a sezonului au venit de la Viitorul și UTA și mă refer la portarul Sîrb și fundașul Pele, plus Miclea, care a răma scu noi”.

Au contestat amenda luată la Șimand: „Suporterii noștri nu s-au atins de niciun jucător de-al lor”

În ultima rundă a anului, CS Socodor a fost oaspetele vecinilor de la Șimand, partida terminându-se mai repede ca urmare a acelor incidente provocate de jucătorii gazdă ce l-au vizat pe arbitrul Leah. La un moment dat, s-a iscat și un mic scandal între suporterii aflați după gard, iar Comisia de Disciplină a AJF le-a aplicat celor de la Socodor o amendă de 0 mie de lei, motivând astfel: ”Nerespectarea măsurilor de ordine de către echipa CS Socodor, fapt ce a determinat la finalul jocului, o serie de agresiuni între suporterii echipei ospete şi jucătorii echipei gazde”. Însă, conducerea pedepsite a depus recurs și așteaptă să fie absolvită de vină. „Într-adevăr, a existat un pui de conflict după gard, căci suporterii noștri au dorit să-i împiedice pe cei ai Șimandului să intre pe teren, dar lucrurile s-au calmat imediat între persoane  care se cunosc foarte bine și se respectă. Când jucătorii de la Șimand au sosit în acea zonă spiritele se calmaseră, nu știu cine ce a văzut, cum că susținătorii noștri ar fi atins vreun fobalist de-al lor. Până la urmă, noi avem o relație foarte bună cu cei de la Șimand, nu mai departe de weekendul trecut, Pirtea și Gherheș au participat cu echipa de futsal a Șimandului la un turneu la Deva, sub comanda profesorului Mărcuș. Tot ceea ce am făcut noi la meciul de acum două săptămâni a fost să încercăm să-i calmăm puțin pe vecinii noștri, care erau porniți împotriva arbitrajului”, a mai afirmat Crișan.

2 comentarii

  1. Ce este interesant ca au fost declarati ale celor de la socodor ca la ei nu se dau salari ,acum intreb si eu chiar pirtea , copil asa doar 2 nume imi vin in minte chiar iubesc asa muot socodor si chiar sunt platiti cu un mare 0 lei ? Majoritatea echipelor de liga a 4 dau salari mai mari mai mici cum.pot fiecare , insa mai sunt si care nu recunosc

    0
    0
  2. Daca citesti bine articolul , nu scrie nicaieri ca la Socodor nu sunt platiti jucatorii.
    Dupa promovarea in Liga a 4-a o perioada nu erau platiti jucatorii, dar in ultimele 3 sezoane s-au dat salarii de nivelul Ligii a 4-a.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button