Baschet

FCC Baschet UAV Arad încearcă să-și mențină invincibilitatea în „fieful” campioanei!





O situația ca cea de mâine nu a mai trăit baschetul feminin arădean de mulți ani încoace. FCC Baschet UAV Arad abordează confruntarea cu campioana ultimelor sezoane, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, de pe primul loc şi din postura singurei formații neînvinse în prezenta ediție a Ligii Naţionale!

Formația lui Jose Araujo ajunge se prezintă cu 18 puncte la activ, cu 3 mai mult decât covăsnencele, care – însă – au și un meci mai puțin disputat. Sigur că nu se pot trage concluzii după doar nouă etape, mai ales că FCC UAV, 18 puncte, are şi un meci în plus faţă de rivala sa. Fără îndoială, Sepsi pornește cu prima șansă, căci, până la urmă, are lot mai valoros și mai complet, iar „galben-albastrele” și-au depășit, oarecum, condiția, mai ales în celălalt derby al campionatului, 75-64 cu CSM Satu Mare. Adică tocmai formația ce o bătea rău pe Sepsi în runda a doua, cu 78-56, numai că de atunci elevele lui Zoran Mikes şi-au reintrat în acel ritm infernal cu care au cucerit titlu după titlu în ultimii ani.

Totuși, Sepsi a fost părăsită în vară de piese grele, printre care americanca Gardner, ex-arădeanca Mandache – care şi-a anunţat şi retragerea din activitate, Tobin, Ruzickova sau Kovacs, iar lotul nu mai e atât de solid ca în ultimii ani, ieşind la rampă doar americancele Wallace şi Fraser, muntenegreanca Pasic, fostă la Arad şi sârboaica Miljkovic. Cătinean, Podar, Ghizilă sau Orban sunt românce interesante din lotul gazdelor. Aradul va răspunde cu: Hadzovic, Akathiotou, Keys, Vitulova, Ghiţă, Manea şi Nagy-Mîrne, cele şapte jucătoare care duc greul etapă de etapă și cu care va înecrca să dea lovitura în „Sepsi Arena”, sâmbătă, începând cu ora 19:15, în cadrul etapei a 10-a a Ligii Naţionale. Meciul e transmis pe FRB TV.

(foto: Sepsi SIC, facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button