Fotbal judetean

Unirea Sântana s-a repliat după un start slab de sezon și e în obiectiv la finalul anului! Puia: „Să rezolvăm cât mai repede calificarea matematică în play-off!”





Obișnuită cu pozițiile fruntașe ale Ligii a 4-a, Unirea Sântana nu stă rău nici în acest sezon, cu toate că așteptările erau ceva mai mari. Există și cauze obiective pentru ocuparea locului 4 la finalul anului, cum ar fi schimbarea de la nivelul băncii tehnice, accindetările unor fotbaliști importanți sau „exilul” la Olari, unde terenul nu se prezintă în cele mai bune condiții. Dar, una peste alta, faptul că „roș-negrii” sunt în obiectiv la finalul lui 2021 a mai dat uitării unele perioade gri ale toamnei.

Puia: „Inspirați că am dat prime chiar dacă nu eram în obiectiv”

Spre exemplu, după primele 6 etape, Unirea preluată de Radu George din mâna lui Mihai Roșca a avut doar 6 puncte în clasament. Apoi, încetul cu încetul, Sântana și-a revenit și încheie anul cu 25 de puncte, în „careul de ași”, după Ineu, Socodor și Felnac. „Am și făcut o primă analiză la nivel de conducere și am ajuns la concluzia că se putea și mai bine, dar, la cum am început sezonul, și mai rău. Personal, nu pot fi mulțumit, căci clubul nostru chiar oferă condiții bune din punct de vedere financiar și rezultatele nu au fost tocmai pe măsura acestora. Până la urmă și noi, ca și conducere, am fost, ca să zic așa, inspirați că am decis să dăm prime chiar dacă echipa nu era în obiectiv. Iar de acolo de acolo am început să câștigăm meciuri, noi credeam că în ziua de azi mai sunt importante și alte valori, cum ar fi mândria forbalistică sau atașamentul față de culori. Până la urmă, e bine că am ajuns în obiectiv, deși ne așteptam să avem rezolvată calificarea matematică în play-off înainte de vacanța de iarnă. Pe de altă parte, nu putem să ignorăm faptul că ne-au lipsit în jur de 9-10 etape jucători importanți precum Ianc sau Stanciu, care, după ce au revenit pe gazon, și-au pus amprenta în joc și rezultate. Ca să nu mai vorbim de Caba, pe care sperăm să putem conta din nou la primăvară. Ne-a mai lipsit și antrenorul vreo lună de zile, fiind internat în spital. Ne bucurăm că este sănătos, iar băieții s-au mobilizat și pentru el în acea perioadă. Până la urmă, suntem una dintre cele două echipei care au bătut Ineul în acest sezon, ba chiar nu le-am dat prea multe șanse în jocul cu noi. Cred că acela a fost meciul ce ne-a arătat că se poate și au mai venit și alte rezultate pozitive apoi”, spune Cătălin Puia, managerul Unirii.

„Ne-am dori să atacăm primul loc, dar trebuie să și putem”

Programul „roș-negrilor” până la încheierea sezonului regulat este destul de complicat, cu deplasări la Beliu și Ineu și meciuri pe teren propriu cu Păuliș și Socodor. „Ca de obicei, Unirea Sântana încheie anul fără restanțe financiare, urmând să ne facem planuri pentru la primăvară. La nivel de lot avem posturile dublate, doar că unii dintre jucători nu au dat satisfacție. O să încercăm să creștem calitatea echipei și, în funcție de ceea ce putem aduce, ne și vom despărți de unii. O să mai avem o ședință de Consiliul de Administrație, la care va lua parte și domnul primar Tomuța și vom decide pașii ce trebuie făcuți. Primul dintre ei trebuie făcut cât mai repede și anume calificarea matematică în play-off, adică atingerea primului obiectiv stagional. Apoi, în funcție de lot, dar și de forța adversarilor din play-off vom ataca sau nu primul loc. Noi ne-am dori asta, dar trebuie să și putem. De exemplu, ne așteptăm mai mult de la juniorii noștri. În afară de Olteanu, care a jucat constant bine, restul copiilor au dezamăgit puțin. Poate Pașca să fi fost peste Kozma sau Bătrân, dar noi, la Sântana, eram obișnuiți să avem mereu soluții bune de la echipele de juniori. În campionatul A1 suntem pe locul 3, o performanță destul de bună, ținând cont că antrenorul Adrian Drida a avut și 12-13 jucători la unele meciuri”, a adăugat Puia.

Baza sportivă de la Sântana, finalizată pe jumătate

Unirea Sântana a jucat tot anul în deplasare, pe terenurile din Pâncota și Olari și asta pentru că baza sportivă din oraș a intrat în proces de reconstrucție din fonduri CNI. „Lucrările avansează, constructorul ne-a promis că până de Crăciun suprafața sintetică va fi montată și ar putea fi folosită. Poate că nu se va întâmpla asta la ce vreme e acum, ar fi important să ne putem desfășura pregătirea acolo de la anul, în jurul datei de 1 februarie, când începem pregătirea. La vestiare ar mai fi de lucru, proiectul e finalizat cam la jumătate, este clar că acest sezon îl vom termina la Olari. Evident că nu ne-am simțit nici noi prea bine departe de casă, deși distanța față de Olari e mică și ca vestiare stadionul de acolo se prezintă bine. Suprafața de joc nu e grozavă, inclusiv jocul nostru a avut de suferit din această cauză, încercăm să o facem mai bună la primăvară. În paralel pregătit și terenul de la Caporal Alexa, l-am și însămânțat, îl vom prevedea cu instalație de nocturnă. Vom avea trei baze sportive foarte bune, în perspectiva sezoanelor ce vin, ce sperăm să ne găsească și pe noi în Liga 3-a”, a concluizonat Cătălin Puia.

Până la urmă, oscilațiile în rezultate ale Unirii Sântana se regăsesc și golaveraj. Dintre formațiile din play-off, „roș-negrii” sunt singurii care nu au trecut de cota de 30 de goluri marcate. De fapt, „uniriștii” au înscris doar 21 de goluri, Berar și Stanciu fiind cei mai buni marcatori ai echipei cu câte 4 reușite.

2 comentarii

  1. Felicitari pt ca ati adus un baiat serios in aparate , este vb de cernat andrei , as vrea sa imi spuna cineva cati fundasi centrali se pot mandri ca nu au luat nici.un cartonas galben? Vb aceea este fundas este expus dar a stiut sa gestioneze situatile mereu bine , bv andrei

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button