UTA Arad

”Respect pentru fotbal” au cerut UTA și FC Botoșani după ultimele arbitraje: „Noțiunea e puternic accentuată inclusiv de UEFA”





După meciurile etapei trecute, atât Laszlo Balint, cât și Marius Croitoru au avut discursuri de tip manifest la flash-interviuri. UTA a fost clar dezavanatjată de arbitri în eșecul, 1-2, contra celor de la FCSB, pe când deciziile eronate în Botoșani – CS U Craiova au fost împărțite.

Cele două echipe au intrat, astăzi, pe teren cu tricouri albe pe care era scris același mesaj: ”Respect pentru fotbal”, cu aluzie clară la arbitrajele proaste. „Fotbalul e un sport îndrăgit, cel mai mediatizat sport de pe planetă și e cel mai urmărit sport din România. Această noțiune de respect e foarte des punctată și puternic accentuată inclusiv de forul european, de UEFA. Atât vrem, să ne fie respectată munca. Dacă vrem să dezvoltăm fotbalul românesc avem nevoie de respect, inclusiv colaborare între antrenori, conducere, jucători, arbitri. Cred că prin acest mesaj vrem să îndreptăm lucrurile pe care le-am spus după meciul cu FCSB, care e deja istorie. Cu toții trebuie să încercăm să respectăm fotbalul”, a spus Laszlo Balint, cel de la care a plecat inițiativa legată de mesajul de azi.

„Secundul” Botoșaniului știa prea puțin despre originea mesajului, dar și-a exprimat punctul de vedere. „Cred că a fost o discuție între Croitoru și Balint și s-au pus de acord să aibă un mic protest. Lipsă de respect e mult spus, ar trebui să luăm măsuri în privința implementării VAR-ului în primul rând. Toți în Europa au și noi suntem în Europa, dar nu îl avem. I-ar ajuta și pe arbitri acest lucru. Nu vreau să vorbesc anume despre vreun arbitru, dar sunt multe situații în care aceștia nu sunt conectați la joc sau viteza jocului e prea mare pentru ei. Unii par că știu cu exactitate care e echipa gazdă și care e cea oaspete”, a punctat Mihai Ciobanu.

Și galeria utistă a avut un mesaj, de data aceasta acid, la adresa lui Marian Barbu, cel care le-a defavorizat echipa cu FCSB. ”După un meci arbitrat cu banii în plic, același hoț fluieră și în Conference League” – a fost bannerul afișat de galeria „roș-albă”.

7 comentarii

  1. Cădere explicabila prin fluctuații de forma. Greu de recuperat cele 6 puncte pierdute acasă, unde mai punem doua. Cautam explicații, peste cele de reverență ale lui Balint. O echipa înainte de partida, aparent bine înfiptă la,, bucate „. Dar cu cât adversarul e mai de,, crucificat” cu atât balbaiala e mai mare. Semnalul pleacă de la cei din fata, atacanți nu le putem spune. Urmează o senzație acuta de provizorat. O aripa stânga, David, care de fapt e central, un central, Dangubici uitat pe un post ce nu e al lui, pe dreapta fundaș de margine care pierde suflu când vine la extrema lui și tot asa. Atunci fundașii greșesc pase lângă propriul careu. Nu e un dezastru ca echipa termina pe 7. Și mai e ceva. Suntem de acord cu conceptul modern de echipa lângă comunitate. Dar parca prea multe,, artificii ” socializante. Vindere de bilete și brățări covid, pomana porcului, acum mos crăciun. Jucătorii se simt obligați fata de public pentru atenția acordata și se inhiba. Nu dau limpezi si liniștiți minim randament. Apoi sunt ocupații care trebuie sa păstreze un tabu. Nu poți să-l trimiți pe Hamlet la coada la cartofi sau pe Othelo sa vândă, loz în plic. Improvizația a cuprins și banca de rezerve unde dispare iar Bustea. Pot fi luate puncte, dar adevărată socoteala pentru ediția viitoare.

    0
    0
    1. Singura problemă la Arad e gazonul, dl. Gavrilă. Trebuie schimbat de urgență dacă vrem victorii acasă. Practic nu se poate juca pe el. Ce meci a făcut UTA săptămâna trecută si cum joacă acasă? Diferentă de la cer la Pamânt. Nu e acelasi antrenor? Ba da, dar gazonul nu. Echipa nu se poate exprima la adevărata valoare. Nu numai noi spunem că e prost gazonul ci toți care vin la Arad au același mesaj. Gazonul e prost. Asta e problema nu că se implică social. La Arad mereu UTA a fost aproape de comunitate.

      0
      0
  2. Domnule Mihai,hai sa fim serioși,ce viteză de joc are liga 1,că adormi la meciuri iar dacă prinzi un meci cu 3goluri e minune.
    Ce VAR,nu se vrea,noi suntem in Europa doar geografic,fotbalistic suntem în lumea a3a,cu șanse să coborâm tot mai mult, rezultatele europene cel puțin asta reflectă.
    Ce progres când toți vor doar bani cu nemiluita pe jucători care aici, acasă mai mișcă, afară nici la arabi nu mai dăm țepe,când drepturile TV sunt principala sursă de supraviețuire, sărmanul Hagi când era jucător și cerea statuie și spunea că vom ajunge aici unde suntem azi , l-au făcut nebun, fără academia lui eram și mai jos, UTA are și ea tineri dar cine să-i joace, Apostu, nu-i are sub contract….

    0
    0
  3. UTA, „o senzație acuta de provizorat”, cu jucători polivalenți, total ineficienți!
    Se tot improvizează, dar nu se eficientizează, David nu este lăsat vârf, Filip nu este lăsat vârf fals, Isac îmbătrânește pe bancă, Tudor Călin a fost folosit doar in amicale și Negoescu nu joacă nici la Metaloglobus, dar putea juca foarte bine aici ș.a.m.d.
    Cam de aici ar trebui pornit, dacă se dorește victoria în fiecare meci.

    0
    0
    1. ,,Negoescu nu joacă nici la metaloglobus dar putea juca aici” ? Adică nu se impune la o echipă de pluton in liha a doua dar e bun aici? nu spezzialiști si antrenori au comentat inantea mea! Toti stiti cine unde trebuie să joace, unde greseste Balint, de parcă voi iati antrena zilnic! Echipa e pe loc bun, la ce mai este Aradul pe locul 9 pe țară? Orase ca Oradea, Timisoara, Brasov, Iași, Galați, se zbat in anonimatul ligilor 2 si 3, dar aradenii au pretentii de campioni! Faptul că 3000 dintre aradeni au abonament nu e motiv sa cerem demisii, antrenori sau alți impresari! Dacă nu erau ăștia de acum , tot in liga a doua sau chiar a treia eram! Ia ganditi-va unde eram fără Meszar , Apostu , Balint? ati uitat ce bătălii ne luam de la Afumati, Balotesti sau Damila Măciuca? Sau cand facea instructie cu noi poli pe motoru? Stadionul nici acum nu era terminat dacă nu erau forțați peneleii să grăbească lucrurile din cauza promovarii !!! Haideti să apreciem ceea ce avem, fiindcă e mai mult oricum decât merităm!

      0
      0
      1. Nimeni nu are pretenții exagerate. Putem spune ca ne mișcăm ideatic în cercul de pretenții ale echipei. Ăștia care o dați cu tifla , și nu aveți decât un neuron, sunt eți în peisaj, ca o tufa de mărăcini la marginea șanțului. Încă odată. Nu avem nici pe departe pretenția de a fi citiți de echipa sau conducere. Aici cautam cu bunăvoința sitului, explicații doar pentru noi și cei care vor sa înțeleagă etapa prin care trece echipa.

        0
        0
  4. Claudiu, mai rumegă următoarea propoziție și îi vei înțelege sensul:
    ,,Negoescu nu joacă nici la metaloglobus dar putea juca aici”, dacă Gyuszi îl titulariza meci de meci și nu il împrumuta la Metaloglobus.
    UTA nu are jucător mai penetrant ca Negoescu și totuși nu i s-au dat minute!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button