Sporturi de contact

Rugăciuni pentru sufeltul lui Mihai Botez la zece ani de la plecarea la cele veșnice a marelui maestru





S-au scurs zece ani de la plecarea dintre noi a lui Mihai Botez. Născut la Oradea,  părintele artelor marțiale din România și-a petrecut marea parte a vieții sale la Arad, aici unde a antrenat și educat sute de sportivi, care nu-l uită și trăiesc și astăzi după codul moral al marelui maestru.

Shihan Pavel Milovan (9 Dan Ju Jitsu), creatorul clubului Seishi Budo Arad, este cel îngrijește casa lui Misa-bacsi, sala de sport de la Casa Sindicatelor, pe care, bineînțeles, a deschis-o și ieri cu ocazia evenimentului ce a marcat un deceniu de la dispariția lui Botez.

Totul a început cu o slujbă de pomenire ținută la statuia mareului maestru situată în Parcul Pădurice. Unul dintre preoții care s-au rugat pentru sufletul lui Mihai Botez, Raul Adrian Bătrân, i-a fost chiar elev regretatului om de sport. Aproximativ 70 de persoane au aprins o lumânare, printre care și Dorel Căprar sau Tiberiu Dekany, foști membri ai administrației locale care s-au zbătut pentru titlul de cetățean de onoare oferit lui Misa-bacsi.

Înainte de a  asista demonstrația sportivilor de la Seishi Budo, cei prezenți  au primit diplome care să le aducă aminte de participarea la acest eveniment, dar și pachețele cu cozonaci, fructe și nelipsitele bomboane pe care marele maestru le oferea copiilor la antrenamente. „Chiar dacă vremea a fost mai mohorâtă ieri, în timpul slujbei de la bustul lui Misa-bacsi nu a plouat. Au participat, în general, persoane care l-au cunoscut pe marele maestru și care au fost pătrunse de momentele de reculegere și rugăciune. Cineva a venit tocmai de la Iași pentru acest eveniment, pentru ca la final, la ieșirea din sală, să surprindem să fim surprinși de o bătrânică, care a aprins la rându-i o lumânare la bustul lui Mihai Botez, semn că acesta a fost cunoscut și apreciat în toamnă comunitatea arădeană, nu doar în rândul discipolilor săi. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui Misa-bacsi!”, a trasnmis Silviu Turc, principalul organizator al evenimentului de ieri, care a „confecționat” inclusiv un tatami din flori.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button