UTA Arad

Vassaras a absolvit arbitrii în cazul fazei de la cel de-al doilea penalty din FCSB – UTA: „Iluzia optică e normală pentru ochiul uman”







Kyros Vassaras (55 de ani), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a luat parte luni la o conferință de presă amplă în care a discutat despre problemele din arbitrajul românesc, care au iscat numeroase controverse în Liga 1.


Printre altele, președintele CCA a încercat să explice controversa de la partida dintre FCSB și UTA, scor 2-1, atunci când centralul Marian Barbu a acordat două penalty-uri roș-albaștrilor. Mai precis, grecul s-a referit la a doua lovitură de la 11 metri, acordată după un henț al lui Medjimorec, în  condițiile în care balonul depășise linia de fund în faza premergătoare hențului.


Totuși, Vassaras a susținut că Barbu nu a greșit cu nimic, iar motivul este simplu: din poziția în care se afla centralul partidei, nu a văzut că mingea a ieșit în afara terenului. Pe de altă parte, șeful CCA nu a pomenit nimic de vina asisentului Orbuleț la faza respectivă. „Mingea asta pare că a ieșit. Dacă te uiți dinăuntrul terenului, o vei vedea în afară. Dacă te uiți din afara terenului, unde nu sunt camere, o vei vedea înăuntru. Aceasta este iluzia optică, care e normală pentru ochiul uman. Dacă un arbitru nu poate vedea ceva și VAR-ul verifică, iar decizia e schimbată, nu pedepsim arbitrul. Nu considerăm că e o greșeală, deoarece considerăm că nu era posibil să vadă. În România nu avem VAR. Dacă arbitrul care greșește atunci când poate să vadă, dar nu a văzut, e tratat diferit față de altul care a greșit, dar nu era posibil să vadă. Sunt de acord, unele decizii pot avea un impact asupra rezultatului final. Cine spune însă că penalty-ul va fi transformat, cine spune că atunci când joci în 10 oameni vei pierde? Un jucător care joacă prost va fi în teren din nou și din nou, până când își revine, dar un arbitru care greșește vrem să fie dat afară. Cu siguranță, arbitrii sunt mai pedepsiți cel mai dur dintre toți cei implicați în fotbal”, a declarat Kyros Vassaras la conferința de presă de astăzi.

Grecul a mai analizat și alte faze din meciuri de Liga 1, cu aceeași concluzie, arbitrii nu greșesc atât de des pe cât sunt acuzați de cluburi sau presă. El a adus în sprijinul afirmației sale și diferite cadre cu faze litigioase din fotbalul european, în care s-au luat decizii similare (corecte) cu cele ale arbitrilor români. În fine, Kyros Vassaras a ținut să puncteze faptul că arbitrii nu greșesc pentru o echipă sau alta și nu e corect să fie considerați răuvoitori.



8 comentarii

  1. Asta a declarat razboi pe fata uta ei…nu conteaza ca marian barbu a arbitrar tendentios l a absolvit cu o vrajeala ieftina!ar trebui tabarat pe vassaras asta e xel mai corupt din romania un gunoi grec!

    0
    0
  2. Ce pretentii sa mai avem cand lepadatura asta vine cu asa explicatii,pai asa putem sa dam n exemple,si la offside e la fel,depinde de unde privesti faza,daca esti pe wc si citesti flacara rosie nu e offside dar daca esti pe linie vezi ca e.De aia se numesc arbitri mr gyros,ca sa fie plasati cat mai bine,si de aia sunt platiti cu carute de bani sa vada fazele si sa le interpreteze corect.Ca pe parcursul unui meci poate sa intervina o faza cand si cu var e nevoie de multe minute pt a lua o decizie e una dar sa nu vezi autul asta pe care l-a vazut toata lumea din prima si din fata televizorului e deja prea mult.Si parca hotul de barbu era in teren,atunci daca ne luam dupa explicatiile grecului trebuia sa vada mingea afara!!!

    0
    0
  3. Si dacă era arbirtul afară, cum zici tu, (ce să caute arbitrul afară?! Locul lui e înăuntru) tot afară o vedea pentrucă a fost prea mult afară. N-a fost 1-2 cm a fost vre-o 10. Grec mincinos.

    0
    0
  4. Nu neaparat ca as putea crede ca grecoteul ar putea citi sportarad dar i-as readuca aminte o vorba impamantenita,cel putin in Liga I-i,cam de multa vreme:PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE!

    0
    0
  5. Si uite asa,luandu-le apararea si in loc sa fie pedepsiti acesti talhari la drumul mare,li se da nas,urmeaza delegari in secunda doi,deci sunt incurajati!
    Mana libera pungasilor,oricum nu vi se intampla nimic din moment ce va faceti doar temele de casa!
    Nu e nimeni absurd,greseala e omeneasca,doar cine sta doar in fata televizorului nu greseste,eventual canalul..dar cand este repetitiv si mereu iritativ,ca exemplu acest Barsan,atunci ce este???

    0
    0
  6. Domnule, dar acest grec Vassaras, prosteste o tara intreaga ? INCREDIBIL !!! Domnule grec, a fost furt pe fata de fata cu toata tara care a urmarit acest meci !!! Omul asta ,ce declara, chiar este bataie de joc !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button