Baschet

Hadzovic și colegele sale au șansa să dea uitării „corecția” din Secuime cu ocazia restanței cu Sirius Târgu Mureş, chiar de la Arad!





Minunea nu s-a produs, ba, mai mult, FCC Baschet UAV Arad a pierdut rău (44-76) confruntarea cu campiona în „Sepsi Arena” și nu are altceva decât să revină la parcursul de „barometru” în compania formațiilor abordabile din Liga Națională de Baschet Feminin. Una dintre aceste adversare sosește mâine seară (ora 18,30) în Polivalenta arădeană pentru restanța din etapa a treia. Meciul cu Sirius Târgu Mureş ar fi trebuit să aibă loc în luna octombrie, dar atunci arădencele s-au confruntat cu un focar de COVID și și-au amânat două partide. Una dintre ele, cea din deplasare cu KSE Târgu Secuiesc, va fi recuperată la anul.

Revenind la confruntarea cu transilvănencele să spunem că acestea ocupă locul 6 în clasament, 13 puncte (5 şi 3 înfrângeri) și au pretenții de TOP 4.  De exemplu, Sirius ceda greu în etapa cu numărul 5, 74-77 cu CSM Satu Mare, dar şi în deplasările de la Constanţa şi Alexandria. În schimb, mureșencele au mers ceas pe teren propriu. Adversarul de mâine al FCC-ului contează pe trei americance şi o austriacă, care nu mai departe de etapoa trecută făceau diferența în succesul zdrobitor, 89-54, cu teamul din  Târgu Secuiesc.

Evindent, elevele lui Jose Araujo pleacă cu prima șansă la cele două puncte ce le-ar duce la cota 21, cu patru în faţa lui Sepsi şi CSM Satu Mare. Însă și în cazul nefericit al unei înfrângeri, Aradul va trece în 2022 din postura liderului și asta pentru că ar avea avantajul meciului direct, după ce e vicecampioana va câștiga în weekend confruntarea facilă cu Rapidul. Situația este posibilă datorită faptului că „galben-albastrele” au câștigat și meciurile retur cu Triumf Botoşani şi Phoenix Constanţa, disputate în devans pe teren neutru de la Timișoara.

Cu ocazia vizitei echipei din Târgu Mureș, Polivalenta arădeană poate găzdui aproximativ 650 de susținători ai FCC Baschet UAV Arad, care – însă –  trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID, a trecerii prin boală în ultimele 6 luni, dar și al unui test negativ rapid sau RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. E și ultima întâlnire pentru Branki Hadzovic și colegele sale cu susținătorii lor înainte de Crăciun, căci, mai apoi, pe 22 sau 23 decembrie, acestea se deplasează la Târgoviște. Anul 2021 se încheie, la Arad, când FCC Baschet UAV Arad o găzduiește pe CSM Satu Mare, în cadrul manșei tur a sferturilor de finală ale Cupei României.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button