Fotbal judetean

Victoria Zăbrani s-a obișnuit cu ideea că va evolua în play-outul Ligii 4-a, dar vrea să câștige Cupa la 90 de ani de la inființarea cubului: „Singurul obiectiv rămas!”





Din campioană județeană în vara lui 2020 și reprezentantă a Aradului la barajul de promovare în trei cu Turceni și Ezeriș, Victoria Zăbrani a ajuns o formație de pluton în Liga 4-a. Semnele erau evidente încă din primăvară, când formația „roș-albă” a terminat penultima poziție a clasamentului turneul de desemnare a campioanei județene, iar prima parte a actualei stagiuni a fost și ea sub așteptări. Sigur, există destule cauze obiective, cum ar fi plecările unor jucători importanți și lotul subțire inclusiv numeric, însă 13 puncte din 42 posibile sunt prea puține pentru pretențiile Victoriei.

„Prea optimiști cu calificarea în play-off, dar 13 puncte sunt prea puține”

Conducerea clubului a anticipat o cădere a echipei, dar fără atâtea „daune”. „Știam că după ce am pierdut batrajele din vara anului trecut o să avem un recul, fiindcă am pierdut fotbaliști importanți, pe care nu i-am prea putut înlocui. Au plecat Kocsis, Gherghel, Bier, Iova sau Ghergar, iar ca senior l-am luat doar pe Florin Lazea și l-am convins pe Strango să revină. Au mai venit și copiii, Lazăr, Aslău sau Păulin, evident  nu am avut un lot prea competitiv, în primul rând numeric. Portarul Mitrea a lipsit la câteva meciuri, Mandache a plecat în Anglia, greul a căzut pe 6-7 jucători, sufletiștii echipei, cum le spunem noi. Ne-a mai lipsit și atacantul de careu, un marcator și a trebuit să jucăm cu Gurban sau Hodan, care sunt jucători masivi, dar de profil defensiv. Și, cu toate astea, eu zic că mai multe probleme am avut în apărare și în dreptul jucătorilor cu experiență. Unele goluri s-au luat prea ușor și asta s-a reflectat și în rezultatele sub așteptări. Adică, ne așteptam cu toții să fie greu, dar nici chiar așa. S-a dovedit că am fost prea optimiști când am vorbit despre calificarea în play-off în vară, dar 13 puncte, fără șanse matematice să mai ajungem printre patru echipe, sunt cam puține. Avem doar trei victorii, cu echipe din zona noastră de clasament (n.a. Șimand, Păuliș, Beliu) ne-ar fi plăcut să batem și noi  formații de sus, cu toate că în unele meciuri cu acestea nu s-a jucat deloc rău. Antrenorului Dorel Mutică nu avem ce să-i reproșăm mare lucru, a jucat cu ce a avut, de pregătire s-a ocupat bine, continuăm cu el la timonă”,spune Tiberiu Nicula, membru în Consiliul de Administrație al celor de la Victoria Zăbrani.

„Mai multe puncte la primăvară, dar și țintim și Cupa”

Fiindcă play-outul Ligii a 4-a se anunță mai mult unul de formă, atâta timp cât Asociația Județeană de Fotbal dorește să crească numărul de echipe, la 12 sau 14, iar la promovare nu se prea înghesuie nimeni, Zăbraniul mai are planuri legate doar de cealaltă competiție în care se află în cursă. „Ne-a mai rămas obiectivul Cupei României, vom încerca să o câștigăm ca și în 2018. Bineînțeles, vom încerca să facem cât mai multe puncte la primăvară și chiar să ne pregătim pentru sezonul ce vine cu niște achiziții. Avem discuții cu ceva jucători, președinți de la alte clubuuri din Arad și Timiș, sperăm să le concretizăm cât putem de repede. Este puțin dificil să mai aducem jucători din Timiș, căci acolo se oferă salarii bune și nici măcar nu există pretenții pentru participarea la antrenamente. În schimb, la  noi cele două antrenamente pe săptămână sunt sfiinte. De plecat nu și-am manifestat nimeni dorința să o facă, dacă apare cineva nu vom ține pe nimeni cu forța. Până la urmă, cred că la Zăbrani se oferă condiții bune la nivel de fotbal județean, condiții de pregătire la o bază sportivă bună, îngrijită, dotată cu nocturnă, iar indemnizațiile sunt și ele la zi. Pentru toate astea îi mulțumim Consiliului Local Zăbrani, domnului primar, Dănuț Codrean, care au investit și în baza sportivă de la Neudorf, respectiv la vestiare, care arată foarte bine. La gazon și la tribune mai este de lucru, dar echipa de Liga 6-a antrenată de Ghiță Hodan își poate desfășura în condiții bune activitatea. Avem grijă și cele două echipe de juniori, chiar am avut mici acțiuni cu fiecare din cele patru echipe înainte de Sărbători. Avem, totuși, regretul că nu am putut selecta o echipă de copii la Chesinț, dar și că secția de arte marțiale a clubului Victoria Zăbrani nu mai are activitate”, a mai punctat Nicula.

90 de ani de la înființarea clubului: „Pregătim un eveniment elegant”

Obiectivul Cupei în vara lui 2022 este cu atât mai important cu cât Victoria Zăbrani va sărbători 90 de ani de existență. Povestea a început în anul 1932, când un grup breasla meseriaşilor din Zăbrani a hotărât să înfiinţeze o echipă de fotbal care să participe la întrecerile sportive ale vremii, sub conducerea medicului veterinar Adam Mussar sub denumirea de Guttenbrunner Sportverein. De-a lungul timpului, echipa a purtat mai multe denumiri. De exemplu, în 1948 echipa din Zăbrani a participat în campionat sub numele de Viforul, mai târziu, prin anii 1949 – 1950, echipa a fost preluată de către „Gostatul” din Zăbrani şi a evoluat sub denumirea de „Recolta” și „G.A.S.”. De altfel, sub acestei Gospodăririi Agricole de Stat echipa va juca în campionatul Regiuni Banat până prin anii 1960, când se face reorganizarea Gostatului şi centrul se va muta la Fântânele. Din acel moment, echipa a îmbrăcat haina Victoriei Zăbrani, pe care o poartă și astăzi. „Împreună cu colegii mei de la conducerea clubului, domnii Adrian Bădău, Daniel Petrescu și Eugen Miculiț, am început să facem demersuri pentru a sărbători cum se cuvine acest jubileu. Contăm pe prezența a unor cluburi din Germania și nu numai, încercăm să facem un eveniment elegant, iar autoritățile locale ne-au promis sprijin. Ar fi o mare bucurie dacă am câștiga din nou Cupa României în anul în care clubul face 90 de ani, e – până la urmă – singurul obiectiv ce ne-a mai rămas în acest sezon”, a încheiat Tibi Nicula, cel care-și confundă existența cu Victoria Zăbrani din anul 1973, în calitate de jucător, antrenor și apoi conducător.

Șimand și Felnac, acasă, respectiv Glogovăț și Păuliș, în deplasare sunt ultimii adversari ai celor de la Zăbrani în sezonul regulat al Ligii a IV-a Arad. Eduard Zele este golgheterul echipei cu 6 reușite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button