Stranieri aradeni

Generația trofeelor utiste din vara lui 2016 s-a reîntâlnit înainte de Crăciun!





În vara anului 2016, după mult timp, în vitrina clubului UTA au intrat două trofee naționale. Sub comanda lui Dan Stupar și Adi Ungur, generația 1997-1998-1999 a câștigat Cupa (3-1 cu Poli Timișoara) și Supercupa României (5-4 după penalty-uri). Un an mai târziu, UTA ’98-’99 ajungea din nou în finala Cupei României, pe care o pierdea de această dată, 3-5, cu Viitorul Constanța. De această dată, pe bancă au stat Daniel Oprescu, Adi Ungur și Cristian Păcurar, acesta din urmă fiind cel care, aături de Francisc Tisza, a crescut poate cea mai bună generație a Aradului născută după Revoluție.

Relațiile dintre jucători au rămas puternice și mulți dintre ei au răspuns chemării lui Gabriel Pop pentru deja obișnuita întâlnire de final de an. În jurul amiezii s-a intrat pe teren, la baza sportivă a lui Cristi Negrea, de la Vladimirescu, iar seara, prin amabilitatea lui Florin Arun, s-au depănat amintiri și s-au actualizat informațiile din viața tuturor la un pahar de vin la Hotelul Subcetate.

Vârfurile generației, Dennis Man și Adi Petre au absentat. Primul încă a avut treabă la Parma, iar atacantul Farului a avut alte planuri, ca și Albert Stahl sau Amir Jorza. S-au bucurat de clipa revederii: Sebastian Mara, Răzvan Stanciu, Răzvan Revesz, Rafael Iuga, Denis Lazăr, Raul Burcă, Raul Iova, Ovidiu Mandache, Ionuț Tănase, Paul Copaci, Andrei Brănișteanu, Ionuț Savin, Gabriel Pop, Bogdan Curta, Radu Marica, Alin Vasile, Cristian Costin și Răzvan Oaidă. Mijlocașul lui FCSB era plecat deja de la Arad când s-au obținut performanțele din vara anului 2016, dar e unul dintre produsele acestei generații de excepție a Aradului.

„Le mulțumesc colegilor pentru că au răspuns chemării, în special celor care au venit de la sute de kilometri, Revesz, Oaidă sau Costin. Ne-ar fi plăcut să fim și mai mulți, poate în formulă completă, dar suntem încă tineri și avem anii înaintea noastră. Intenționăm să ne întâlnim și vara nu doar iarna”, a spus Gabi Pop, care în anii precedenți i-a găzduit pe foștii săi colegi acasă, la Sâmbăteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button