Stranieri aradeni

Buffon are un vis ce-l include și pe Dennis Man: „În viață nu se știe niciodată”





Într-un interviu acordat recent pentru TUDN, Gianluigi Buffon a mărturisit ce-l ține în priză și la 43 de ani. Răspunsul i l-a dat lui Hristo Stoicikov și el fost fotbalist al Parmei, tricou pe care legendarul portar al Italiei l-a îmbrăcat în debutul carierei și acum la final.

Totul are legătură cu trofeul UEFA Champions League, pe care Buffon nu l-a câștigat niciodată în carieră, cu toate că a ajuns de trei ori în finală cu Juventus. În 2003, torinezii au pierdut la penalty-uri cu AC Milan, în 2015 au fost învinși de FC Barcelona (1-3), iar în 2017 de Real Madrid (1-4). Și astăzi, „veteranul” din vestiarul din care face parte și arădeanul Dennis Man visează cu ochii deschiși la prestigiosul trofeu. „Am fost mereu aproape, dar cum zic mereu, faptul că nu am câștigat niciodată Champions League e unul dintre motivele ce mă țin viu, ce îmi dă în continuare dorița a mă menține, de avea respect pentru corpul meu profesia mea. Probabil, dacă aș fi câștigat Champions League m-aș fi retras deja, pentru că nu aș mai fi avut obiective importante. În schimb, în capul meu de visător, pentru că mie îmi place să visez, e mereu o idee. Poate mă întorc la Parma, promovez cu ea în Serie A, ne calificăm în Champions League și poate câștig așa trofeul. Pentru că în viață nu se știe niciodată…Pe urmă, nu se va întâmpla, pentru că – cu siguranță – nu se va întâmpla, dar nu mă interesează. Important este că în capul meu să existe speranța și dorința ca acest lucru se va întâmpla. Apoi, dacă nu se va întâmpla, e același lucru, dar mi-a folosit pentru a avea stimuli”, i-a mărturisit  Buffon fostului mare internațional bulgar.

Până una alta, Parma e foarte departe inclusiv de visul promovării în Serie A, ea aflându-se pe locul 13 în eșalonul secund, mai aproape de „zona roșie”, decât de lupta pentru elită. Totodată, zilele arădeanului Man la gruparea emiliană par numărate, atâta  timp cât și-a pierdut locul de titular, iar Galatasaray încearcă să-l transfere chiar în această iarnă pe o sumă apropiată de cea pentru care Gigi Becali l-a vândut în Italia – 11 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button