Superliga

Rădoi susține că Dinamo va fi (din nou) salvată de LPF, FRF și…televiziuni! Se merge spre un campionat de Liga 1 cu 18 echipe?





Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al României, a declarat că are informații că Liga 1 o să aibă 18 echipe, cu două în plus față de cum este alcătuită acum, în situația în care Dinamo va termina sezonul actual pe loc retrogradabil. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci vor interveni și schimbări în campionatul Ligii 2, deoarece n-ar mai retrograda două echipe din Liga 1.

Dinamo, unul dintre marile cluburi ale fotbalului românesc, al doilea cel mai titrat, după Steaua, are și în acest sezon o evoluție slabă și la finalul anului 2021, după 21 de etape din total de 30 ale campionatului regular, ocupă penultimul loc în clasament, 15, cu doar 12 puncte acumulate, fiind la șapte, respectiv opt puncte în spatele celor de la Gaz Metan Mediaș și U Craiova 1948 SA, formații care ocupă poziții de baraj de menținere în Liga 1.

Dinamo a reintrat în insolvență și în această săptămână l-a demis pe Mircea Rednic și l-a numit antrenor pe Flavius Stoican. După sezonul regular din Liga 1 urmează play-out-ul pentru Dinamo, deci alte nouă etape în care să se lupte pentru a evita retrogradarea directă în Liga 2. „Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile… ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat Mirel Rădoi, într-un interviu acordat TelekomSport.

În 2020, Liga 1 a trecut de la 14 la 16 echipe pentru ca Dinamo să nu retrogradeze

Nu ar fi prima dată când FRF ar modifica sistemul competițional din Liga 1 pentru a o salva pe Dinamo de la retrogradare. Ultima dată s-a întâmplat de curând, acum două sezoane.

La finalul ediției 2019-2020 de Liga 1, Dinamo a terminat play-out-ul pe locul 7 din 8, o poziție direct retrogradabilă. FRF a schimbat sistemul și a decis ca numărul de echipe din prima ligă să crească cu două echipe, de la 14 la 16, pentru ca trupa din „Ștefan cel Mare” să evite picarea în Liga 2. Chindia Târgoviște, ca ultimă clasată, s-a salvat și ea atunci după un baraj cu CS Mioveni.

Declinul celor de la Dinamo a continuat, însă în ediția de Liga 1 2020-2021, „câinii roșii” au terminat play-out-ul pe locul pe locul 5 din 10. Au retrogradat direct Poli Iași și Astra, în timp ce FC Hermannstadt și FC Voluntari au jucat baraj de menținere cu echipele din Liga 2 CS Mioveni și Dunărea Călărași. FC Voluntari a câștigat și a rămas în Liga 1, în timp ce FC Hermannstadt a pierdut în fața celor de la Mioveni și au retrogradat.

În prezent, după 21 de etape, pe locurile direct retrogradabile din Liga 1 se situează Academica Clinceni (11 puncte) și Dinamo (12 puncte), iar pe cele de baraj de menținere sunt U Craiova 1948 SA (19 puncte) și Gaz Metan Mediaș (20 puncte). Totuși, mai sunt de disputat nouă etape din sezonul regular, apoi se intră în play-out, cu punctele acumulate înjumătățite, iar acolo vor avea loc alte nouă jocuri.

3 comentarii

  1. ATENTIE nici UTA nu este scutita de emotii ! Are doar 27 puncte iar daca s-au face acum injumatatirea lor ar fi 14 iar ultimile clasate au 6 puncte, deci o diferenta relativ mica care poate fi recuperata in 9 partide cu 27 puncte puse in joc!!! Deci nu va culcati pe-o ureche mai ales ca echipele pe loc de baraj sunt doar in 3.4 punct care desigur pot fi recuperate, mai ales cand ai evolutii nefaste ca acesta de-acum 8 etape fara victorie 4 puncte castigate si doar 2 goluri marcate!DECI se anunta un mini retur de FOC! HAI UTA!

    0
    0
  2. VA FI FOARTE BINE SĂ FIE 18-CA CEA MAI URÂTĂ ECHIPĂ SĂ FIE SCĂPATĂ.IAR LA ANUL FACEM 2O PENTRU ,CA SĂ FIE SCĂPATĂ ECHIPA CEA MAI IUBITĂ DIN RO–U.T.A.

    0
    0
  3. E ADEVĂRAT,CĂ SUNTEM ŞI NOI ÎN PERICOL, DACĂ JUCĂM CU ATACANŢI ANTIFOTBALIŞTI. DAR TREBUIE ŞTIUT FAPTUL CĂ ÎN ULTIMELE 8 ETAPE UTA A JUCAT CU 6 ECHIPE DIN PRIMELE 8.NUMAI CU RUŞINEA DE 2 ÎNFRÂNGERI 6 PUNCTE ACASĂ,AM JUCAT CU ECHIPE DE LIGA 2-3-TÂRGOVIŞTE ŞI ARGEŞ.ECHIPE HARCEA-PARCEA
    MARE ATENŢIE

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button