Alte sporturi

Ioana Roşca, noua tenismenă a Sportsin Arad: „Dorinţa mea pentru noul an este să fiu fericită pe teren”





Aflată pe locul 392 WTA, craioveanca în vârstă de 25 de ani a optat chiar la sfârşitul anului trecut pentru transferul de la CSM Craiova pentru clubul arădean Sportsin, condus de colegul nostru Călin Moga. Ioana Roșca este o specialistă de dublu, fiind considerată urmaşa altor două jucătoare românce bune ale acestei probe, Andreea Mitu și Raluca Olaru. Noua achziţie a clubului arădean este fostă câştigătoare de dublu junioare la Roland Garros, în 2014.

– Ioana, ce te-a derminat să dai curs ofertei venite dinspre clubul arădean Sportsin?

– Mereu am făcut parte din clubul CSM Craiova, fiind craioveancă mi s-a părut normal să îmi reprezint orașul. În ultimii ani am simțit că, chiar dacă sunt legitimată aici, oamenii nu mă apreciază pentru adevărata mea valoare. Atunci când domnul Călin Moga, pe lângă că îmi este prieten și mi-a fost alături în ultimii patru ani din carieră, și-a înființat propriul club, am simțit că este decizia corectă să-i reprezint clubul.

– Cum ai caracteriza sezonul 2021?

– Clar nu a fost cel mai bun sezon al meu. Am avut niște victorii foarte bune, în fata unor jucătoare top 150 WTA. Din păcate a fost un sezon cu foarte multe schimbări în echipa mea de antrenorat și chestia asta mi-a adus multe accidentări. Acum mi-am găsit o stabilitate aic, în Craiova și mă simt mult mai bine pregătită pentru sezonul 2022.

– Ce așteptări ai de la acest an, atât din punct de vedere personal, cât și al tenisului?

– Prima și unica mea dorință este să fiu liniștită și fericită, atât în teren cât și în afara lui. Doresc să mă bucur de fiecare meci care-l joc fără să mă gândesc la rezultate sau să-mi pun presiuni.

– Fiind o specialistă de dublu, crezi că vei fi reuși să ajungi în echipa de Fed Cup?

– Nu pot să mă gândesc la asta acum. Evident mi-aș dori ca odată în carieră să pot face parte din echipa Fed Cup și, de ce nu , să și joc un meci măcar.

– În final, te rugăm să ne spui cum și dacă s-a schimbat tenisul de la debutul tău până în prezent?

– Nu cred că s-a schimbat mare lucru. Stilul meu de bază este în forță, plat și cu raliuri scurte. Cu trecerea anilor evident și corpul meu a avut de suferit, în special după operație și încerc mereu să mă adaptez la cât îmi rezistă corpul.

– Un mesaj pentru fanii tăi și ai sportului alb din România.

– Le mulțumesc că în continuare ne susțin și ne sunt aproape în momentele bune și mai puţin bune, sper ca în continuare să creadă în mine și în jocul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button