Baschet

Totul sau nimic la Satu Mare: FCC Baschet UAV Arad încearcă să întoarcă soarta calificării în Final Four-ul Cupei României!





Echipa arădeană ce a rămas în priză și de Sărbători revine pe teren în cea de-a cincea zi a anului. Pe 29 decembrie, la Timișoara (în Polivalanta din orașul nostru plouă!?), FCC Baschet UAV Arad pierdea cu 64-71 manşa tur a sferturilor de finală din Cupa României, în faţa lui CSM Satu Mare. Evident, „galben-albastrelor” le-au lipsit proprii susținători, dar și „iarba verde” de acasă și pornesc cu șansa a doua la calificarea în Final Four, înainte de în returul programat miercuri, 5 ianuarie, de la ora 18, în sala LPS.

Nu sunt probleme de lot în echipa lui Jose Araujo, iar americanca Keys şi colegele sale cred în potenţialul lor şi în revenire, mai ales că în campionat au câştigat în faţa CSM-ului la 11 puncte diferenţă. E adevărat, la Arad. Mâine, se anunţă o nouă confruntare echilibrată, dar Aradul trebuie să-și ridice nivelul față de meciul de acum o săptămână și mai ales jucătoare precum Vitulova sau Hadzovic să prindă zile mai bune.

Marcel Urban: „Fetele cred în ele şi mergem să facem un joc foarte bun”

CSM-ul lui Miguel Lopez are şi avantajul unui lot ceva mai numeros din punct de vedere valoric şi implicit al unei bănci mai solide. „Din păcate, nu am putut juca meciul tur în sala noastră, unde aveam susţinerea suporterilor şi reperele, nu vreau să căutăm prin asta o scuză dar cred că este un aspect important. Chiar şi aşa, am pierdut meciul pe final, mergem la Satu Mare să ne jucăm şansa, fetele cred în ele şi ne dorim să facem un joc foarte bun”, spunea preşedintele clubului, Marcel Urban, după confruntarea tur.

Campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, eliminată între timp din FIBA EuroCup, este deja calificată la turneul final al Cupei României din luna februarie, după ce a făcut instrucţie tur-retur, cu Olimpia Braşov, 125-46 şi 115-55! În celelalte sferturi de finală se înfruntă Phoenix Constanţa cu CSM Târgovişte (miercuri, ora 16), în tur 77-56 pentru fetele de pe litoral şi BC Sirius Târgu Mureş cu CSM Alexandria (miercuri, ora 18), în tur scor egal, 64-64.

Revin testele COVID obligatorii în baschet, „galben-albastrele” se supun regulilor deși sunt vaccinate

Federația Română de Baschet a anunțat că reintroduce obligativitatea testării înaintea meciurilor din Liga Națională și Cupa României. Potrivit comunicatului emis pe frbaschet.ro, Consiliul Director a propus unele modificări ale Protocolului Medical FRB, care urmează să intre în vigoare în perioada următoare. Comunicatul arată astfel:

”Urmare a corespondenței din data de 03.01.2022, la care au răspuns 12 membri, Consiliul Director al FRB a aprobat cu unanimitate de voturi următoarele:

 – Toți participanții la jocurile oficiale din LNB și CR trebuie să efectueze obligatoriu teste antigen rapide cu maxim 48 de ore înainte de ora de începere a meciului.

– După efectuarea testelor antigen rapide de către un cadru medical autorizat sau de către medicul echipei, ofițerul responsabil COVID-19 al echipei va transmite prin e-mail la FRB un tabel în care vor fi menționate numele tuturor participanților și rezultatele. Tabelul va fi semnat de ofițerul responsabil Covid-19, dar și de cadrul medical autorizat care a efectuat testările (sau, după caz, de către medicul echipei). Tabelul respectiv va fi prezentat și comisarului FRB nominalizat la jocul oficial.

– În cazul în care se constată un caz pozitiv în randul participanților, se informează DSP locală iar persoana respectivă este izolată imediat până la efectuarea RT-PCR. Dacă și la RT-PCR rezultatul este pozitiv, atunci se urmează dispozițiile DSP în cazul persoanei cu rezultat pozitiv iar dacă restul participanților nu sunt considerați contacți direcți, aceștia își continuă activitatea sportivă, având rezultat negativ.

– Dacă la testarea rapidă antigen apar cel puțin trei cazuri pozitive în rândul sportivilor, atunci meciul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, cu respectarea L16 de la data programării meciului respectiv.”

Măsura impune, aşadar, cheltuieli în plus pentru cluburi, inclusiv pentru liderul Ligii Naţionale feminine, FCC Baschet UAV Arad. Deşi are tot colectivul vaccinat cu schema completă, „galben-albastrele” se văd obligate să se testeze din nou pe banii clubului pentru COVID-19. Totodată, în toamna anului trecut, clubul arădean a trecut printr-un focar de coronavirus, amânându-şi două meciuri de campionat din cauza acestei probleme.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button