Fotbal judetean

Un fost atacant al FCSB-ului a ajuns sub comanda lui Mutică, la Zăbrani!







Victoria Zăbrani căuta un atacant pentru partea a doua a sezonului și l-a găsit printr-o conjunctură fericită. În virtutea relațiilor bune dintre suporterii celor de la UTA și CSA Steaua, conducerea grupării „roș-albe” a aflat de existența lui Junior Măcriș. Vorbim despre un fotbalist de 25 de ani, care a evoluat pentru FCSB în două partide oficiale, în Cupa României (cu Poli Iași, în 2015) și Cupa Ligii (cu Poli Timișoara, în 2016). Măcriș îl schimbase în acest ultim meci pe Nicușor Stanciu, component important al naționalei „tricolore”, cu prezențe în UEFA Champions pentru Slavia Praga.


Măcriș s-a format la Fotbal Team București, apoi a trecut la SC FC Steaua București SA și ACS Berceni, în Liga 2-a. În fine, a jucat pentru CSA Steaua București și ACS Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung Muscel, în Liga 4-a. La gruparea argeșeană s-a accidentat și a dispărut din „radare” pentru câteva luni de zile. S-a mutat recent alături de prietena sa la Arad, iar Victoria Zăbrani îi dă șansa să revină pe gazon. „Practic, pentru mine este un nou început prin venirea mea aici în Arad unde m-am și stabilit împreună cu prietena mea. Nu pot să stau departe de fotbal, îl am în sânge, iar la 25 de ani cred că mai am multe de oferit în acest sport. Am acceptat proiectul propus de cei din Zăbrani care mi sa părut interesant ca perspectivă, accederea în finala Cupei României-faza județeană și construirea unui lot competitiv pentru următorul campionat”, a spus  Junior Măcriș pentru site-ul clubului, victoria-zabrani.ro. Fotbalistul are prezențe și la loturile naționale Under 15, 16 și 17 ale României, marcând împotriva naționalelor similare ale Belgiei sau Republicii Moldova.


Cel puțin deocamdată, șefii Victoriei sunt optimiști privind noul transfer. „O carte de vizită precum cea a lui Junior e importantă pentru Zăbrani. În plus, am cunoscut un băiat cu bun simț, care acceptat pe loc oferta noastră și care de abia așteaptă să-și cunoască noii colegi și să lucreze sub comanda lui Dorel Mutică. Pentru această iarnă ne-am mai dori un fundaș central și unul-doi juniori, capitol la care stăm destul de rău”, ne-a mărturisit Tibi Nicula, membru în CA al Victoriei Zăbrani.

Dorel Mutică, și el fost component al celor de la Steaua București, între 2002 și 2004, a considerat suficiente 5 săptămâni de pregătire pentru elevii săi și a sunat adunarea pentru data de 7 februarie. Fostul fundaș și-a fixat și programul de amicale, după cum urmează: Păuliș (12 februarie), Pîncota (19 februarie), UTA U19 (23 februarie), Glogovăț (26 februarie) și Sântana (5 martie). Stagiunea de primăvară în Liga 4-a Arad debutează pe 12 martie, când Zăbraniul o găzduiește pe Șimand. Victoria are doar 13 puncte în clasament și va juca în play-outul primului eșalon județean.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button