UTA Arad

Ongaro și Cardoso – buni de joc cu Gazul, Vorobjovas încă acuză probleme la genunchi: „Ne-am mișcat destul de bine față de alte echipe”





Laszlo Balint a primit vești bune din partea conducerii UTA-ei în această dimineață. După Laukzemis, alți doi fotbaliști transferați de arădeni în această iarnă sunt buni de joc în primul meci oficial al anului, cel de duminică (ora 17), cu Gaz Metan Mediaș, din cadrul etapei cu numărul 22 a Ligii 1. În schimb, nigerianul Otele nu va putea lua loc nici măcar în tribuna arenei „Francisc Neuman”, el așteptându-și viza de intrare în România, la Szeged. „Din informațiile pe care le-am primit de la club, atât Cardoso cât și Ongaro au primit cărțile verzi în cursul dimineții, deci sunt ok, vor fi legitimați. Situația lui Otele, se știe, este un pic mai complicată și din păcate nu ne putem baza pe el în această primă partidă”, a menționat antrenorul „roș-albilor”.

Laukzemis, singura achiziție cu pretenții de titular cu Gazul: „Are un avantaj față de restul”

Din ceea ce a dat de înțeles Balint, doar lituanianul Laukzemis ar avea ceva șanse să fie titular, cealaltă variantă pentru tricoul de titular în atac fiind croatul Dangubic. În schimb, Cardoso și Ongaro se pun încă pe picioare din punct de vedere fizic, în cazul canadianului fiind vorba și despre o acomodare cu un mediu total nou pentru el. „Cardoso se antrenează la capacitate maximă, s-a antrenat cu echipa, avea nevoie de aceste antrenamente specifice. Am avut o discuție împreună cu preparatorul fizic și apoi cu el, bineînțeles, și am căzut de acord toți trei că pentru el cel mai bine este să simtă din nou aceste antrenamente de efort specific. Este clar că în acest moment este foarte riscant să începem cu el titular, dar sunt convins că va putea intra pe parcurs și la fel de convins că își va face simțită prezența în jocul nostru. Și Ongaro a ajuns destul de târziu, la el este și această perioadă de adaptare deloc de neglijat. Vine de pe un alt continent, conteazî diferența de fus orar, diferență de cultură, dar mă bucură tare mult disponibilitatea lui. Îl văd foarte implicat la antrenamente, dornic să își arate calitățile și să se exprime la potențialul său, dar este clar că trebuie să abordăm cu răbdare integrarea lui în jocul și – bineînțeles – în clubul nostru. Sper să se petreacă acest proces cât mai rapid. În fine, Karolis e mult mai bine, mai ales că el a prins toată această pregătire de iarnă cu noi. A făcut și testarea fizică de la începutul anului, când am putut evalua foarte bine nivelul său la acea oră, a parcurs apoi tot stagiul de pregătire din Antalya, deci el are un avantaj clar din punctul acesta de vedere față de restul”, a mai punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Vorobjovas intră de luni în program normal

Dacă Laukzemis are șanse să fie titularizat, conaționalul său, Modestas Vorobjovas încă are probleme la genunchiul la care s-a accidentat la precedenta confruntare internă, cea cu FC Botoșani, de la mijlocul lunii decembrie. „Din păcate, nu ne putem baza pe Mode la acest joc, dar sper ca de luni să intre în antrenament normal cu echipa. El a făcut antrenament separat cu preparatorul fizic, a intrat inclusiv la anumite exerciții care nu presupuneau contact, se prezintă foarte bine. Există, totuși, încă o mică durere la colateralul genunchiului la care a avut probleme și implicit această reținere a jucătorului. Important că de luni va intra cu echipa și o să ne putem baza și pe el”, a mai afirmat Balint.

„Forța noastră trebuie să stea în eficiența jocului

UTA s-a despărțit de 6 fotbaliști în această iarnă, Tomozei, Ilie, Bustea, Călin, Hora și Antal și, cel puțin deocamdată, s-a întărit doar cu jucători ofensivi, patru la număr. „Forța noastră trebuie să stea în eficiența jocului, pentru că noi am demonstrat că putem să practicăm un fotbal foarte bun. Cred că a văzut toată lumea, au fost inclusiv niște statistici publicate de site-ul oficial al LPF-ului unde stăteam foarte bine, cel puțin pe ceea ce mi-am propus eu ca îmbunătățire, la numărul de atacuri și la pressingul în jumătatea adversă. Deci mi-e clar că din punct de vedere al jocului am cunoscut un progres, din păcate în această toamnă nu am reușit să fim eficienți în destul de multe partide și asta ne-a costat destul de multe puncte”, mai consideră Balint.

„Sunt convins că jucătorii din această iarnă vin cu un plus valoric și de motivație”

Prezența în play-off sau salvarea de la retrogradare s-ar putea juca și în perioada de transferuri, în care arădenii au fost protagoniști. „Ne-am mișcat destul de bine față de alte echipe.  De fapt, noi am demonstrat asta în fiecare perioadă de transferuri, am reușit să aducem jucători care să ne crească nivelul. Sunt convins că jucătorii pe care i-am adus în această iarnă nu numai că vin cu un plus valoric, dar și cu un plus de motivație. Inclusiv Cardoso, care are o anumită vârstă și a jucat la echipe importante în careiră, e dornic să-și arate potențialul după ce a traversat un an destul de dificil din punct de vedere sportiv”, a mai punctat antrenorul UTA-ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button