UTA Arad

UTA a jucat și cu 9 mii de suporteri fanatici alături, dar Balint remarcă după remiza cu Rapidul: „Unii jucători s-au speriat puțin de atmosfera din tribune”





UTA își prelungește seria neagră din Liga 1 cu o remiză pe terenul Rapidului. În alte condiții, punctul putea fi considerat pozitiv, dar nu atunci când arădenii au jucat timp de o repriză cu un om în plus și au avut 1-0 la pauză.

„Suporterii Rapidului au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului final”

Evident, Laszlo Balint nu putea fi mulțumit de scorul de 1-1, dar scos din joben o explicație demnă de formații precum Voluntari, Clinceni sau Gaz Metan, care nu sunt obișnuite cu atmosfera tribunelor pline. La Arad, chiar în meciul tur cu Rapidul, dar și cu FCSB sau Craiova, au fost 9 mii de suporteri fanatici arădeni în tribună, care au făcut o atmosferă unică. Și, până la urmă, și cei aproximativ 250 de fani ai UTA-ei s-au făcut auziți pe „Arena Națională”, dar antrenorul utist a remarcat energia peluzei rapidiste. „Din păcate, cred că unii jucători s-au speriat puțin de atmosfera din tribune, pentru că, astăzi, cred că suporterii Rapidului au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului final. Practic, energia suplimentară pentru adversari a venit de acolo, iar unii dintre fotbaliștii noștri nu erau familiarizați cu o astfel de atmosferă”, a spus tehnicianul „roș-albilor” în deschiderea flash-interviului.

Mă așteptam la cu totul altceva în a doua repriză”

Dar, Balint a vorbit și despre celelalte lucruri ce nu au mers în jocul echipei sale: „În plus, unii jucători au fost destul de timorați, pe măsură ce trecea timpul trebuia să pasăm, trebuia să controlăm jocul, chiar dacă departe de poartă. De multă ori, noi am preferat să jucăm cu minge lungă. Mă așteptam la cu totul altceva în a doua repriză. Am discutat ceva la pauză, am încercat să avem control prin posesie, toți jucătorii erau motivați și foarte concentrați. Din păcate, am început foarte prost repriza și cred că acolo am prins puțină teamă probabil. Nici nu știu ce s-a întâmplat la gol, va trebui să revăd faza pentru că, din punctul meu de vedere, în acel moment, o asemenea lipsă de marcaj acolo, în zona aceea, pentru mine este de neînțeles. Au fost momente în care, dacă luam decizia potrivită la momentul potrivit, altfel s-ar fi desfășurat jocul. Pe lângă asta, din nou, am avut un moment psihologic. Roger a ajuns singur cu portarul, dar nu reușim să marcăm. Dacă se făcea 2-0 acolo, cred că meciul ar fi fost terminat. În fine, sunt destul de dezamăgit de modul în care au venit jucătorii de pe bancă. Mă așteptam la alt suflu, la altă energie, au fost destul de multe mingi greșite, destul de multe decizii nu neapărat corecte.  Dar, asta este, momente bune și momente proaste sunt în fiecare joc, noi trebuie să ne concentrăm la munca noastră”.

„Arbitrajul – la nivelul jocului”

UTA a beneficiat de penalty cu eliminare, dar Radu Petrescu ar mai fi trebuit să dicteze o lovitură de la 11 metri. Albu l-a călcat clar în careu pe Batha, dar arbitrul bucureștean a lăsat jocul să continue, la scorul de 0-1: „Arbitrajul a fost, din punctul meu de vedere, la nivelul jocului. Chiar dacă au fost și niște evenimente, ele au contribuit până la urmă la spectacolul per ansamblu al meciului”, e opinia lui Balint.

Accidentarea lui Cardoso – moment psihologic

Gyuszi Balint mai crede și  căi eșirea prematură de pe teren a lui Dumitru Cardoso ai influențat aspectul meciului. „Din păcate, și accidentarea lui Cardoso a fost un moment psihologic, pentru că Dumi este un jucător care poate impacta jocul nostru,. El poate oricând să vină cu ceva, cel puțin în ultimii 20-25 de metri. S-a accidentat foarte repede în joc, practic nici nu a apucat să își facă simțită prezența. Sperăm să fie doar o accidentare ușoară, se pare că are o ușoară entorsă, să vedem. Vom face investigații suplimentare zilele următoare și sperăm să nu fie nimic grav”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

„În momentele grele e foarte important acest spirit de unitate în cadrul grupului”

În final, Balint a vorbit despre viitor, respectiv meciul de acasă, cu Sepsi, de sâmbăta viitoare. „Trebuia să câștigăm acest joc la modul în care s-a desfășurat el, dar, de mâine, o luăm de la capăt. Trebuie să rămânem perseverenți, trebuie să credem în ce putem să facem și să luăm meciurile rând cu rând. Vine acum un meci extrem de important pentru noi, am pierdut și doi jucători foarte importanți (n.a. Vukcevic – suspendat, Cardoso – accidentat), trebuie să găsim toate resursele să ne capacităm și să facem un joc bun săptămâna viitoare, sperăm să vină și victoria. E clar că nu e un moment plăcut, e o perioadă grea pentru noi. Dar, trebuie să fim puternici, șă ținem fruntea sus. Este un sezon dificil pentru noi, este un sezon în care, din păcate, nu știu dacă a fost vreun meci în care să spunem că am avut șansă. Șansa face parte din sport în general, din sporturile colective, în special și trebuie să facem cumva să o atragem și de partea noastră. Avem nevoie de energie pozitivă, de încredere, și, cel mai important, avem nevoie să rămânem uniți. Pentru că în momentele grele e foarte important acest spirit de unitate în cadrul grupului”, a încheiat antrenorul UTA-ei.

UTA adună 28 de puncte în clasamentul Ligii 1, rămâne pe locul 10 și etapa viitoare o găzduiește pe echipa de deasupra sa, Sepsi Sfântu Gheorghe, care are 29 de puncte.

FOTO: prosport.ro

11 comentarii

  1. Cred ca, daca nu se accidenta Cardoso, UTA. castiga la pas cu imfumuratii de rapidisti,a contat foarte mult accidentatrea lui !!!

    0
    0
  2. Domnule Balint faceti-ne un favor si dati-va DEMISIA daca aveti demnitate si onoare !!! 10 meciuri fara victorie ? Comisarul Moldovan a reusit performanta ca din 33 de puncte posibile a adunat 3. Cred ca nu esti departe de ” performanta ” lui !!!

    0
    0
  3. Iar cauta scuze asupra jucatorilor!!!Dima foarte nesigur,pe el a fost din nou asa zisa presiune..Benga a trebuit iar sa fie pe langa el,parasindu-si postul..Batha nu este fundas central!!
    A iesit o cu totul alta echipa de la vestiare,fricosi ca si tactica paguboasa!
    Cu toate ca e clar ca trebuie alt antrenor nu cred este momentul unei destabilizari,acum…Sau cine stie,ce se intampla?Sper ca urmatorul care va spune pass..sa nu fie Erico….
    Pe canadian,trimiteti-l repede de unde a venit…Mai este timp de un atacant pana in 14 februarie…Ne-am plans cu totii de Hora si Antal,pe buna dreptate,dar cei doi lautari sunt sub ei,ca nivel….
    Pareri de rau!Nici pentru Otele,pana nu il vedem,este doar un „ghici”…
    Nu e vorba de retrogradare….dar….Atentie la pana de vultur,occhio a la pena…Se injumatatesc punctele…

    0
    0
    1. Nelule,nu am fost,doar copiii mei…Ce sa zic?Ma simt frustrat…Copacul,putrezeste de la radacina…Ceva,cu ceva,undeva,Balint scartzaie… este asa sau asa cred eu,ca este total depasit de situatie sau gestioneaza total gresit..La pauza,a iesit o alta UTA,fricoasa,fara orizont,cu om in plus.Ori nu are viziune,ori s-a cam pus rau cu jucatorii,cu unii dintre ei si cam asta cred…Dima este pierdut in spatiu…Respinge in fata,asa a marcat Morar la Arad si acum, la Rapid,zici ca era primul sau meci la seniori…..In loc ca Benga sa isi vada de sarcinile lui,trebuie sa-l pazeasca pe Dima….Mor sa-l vad pe Batha ajuns fundas central…
      Cum naiba se face ca de langa Dima,pleaca centrari,iar Vukcevici,din nou foarte nervos,cu toate ca a facut azi un meci bun,toate centrarile sale sunt direct in adversar….Nu pot intelege!

      0
      0
  4. Poenaru a dat de înțeles ca vrea sa plece de la Gazu Aduceți-l la UTA!!!!!!E o clasă peste Balint care pare blocat de neputință!

    0
    0
    1. Ce să facă Poenaru la UTA ? Că să-și pună în practică meseria trebuie să schimbe cel puțin 9 titulari ! Astia nu știu să construiască ,,lungă și pe a doua,, Îi da lecții lui Balint ,e cu două clase peste antrenor .

      0
      0
  5. Neputința în persoană.UTA, dacăai face 1/2 puncte până la finalul sezonului regulat, mare lucrD’le Meszár, trebuie să te gândești la alt antrenor și jucători, sau acum sau dacă nu prea.sezonul următor.Apostu, este un fiasco ptr.UTA, a adus doar jucători la duzină.Nu tu tactică de joc în 2 ani și 6 luni, pase greșite cât cuprinde ( în acest meci am numărat cca.317 oase greșite. Balaurul de ce freacă tușă, a demonstrat’o de câte ori a jucat, că te poți baza pe el, Iacob o fi el bun, dar sare după ce intră mingea în pkasă

    0
    0
  6. Ha ha ha
    Ati jucat si cu tribunele goale si tăt v-ați cacat pe voi domnu Balint.
    Ideia e ca nu sti sa fi barbat sa recunosti ca esti slab ,si esti vinovat ,tot timpul gasesti scz ,daca sti sa aburesti lumea la interviuri ,asta nu te califica in fața suporterului cunoscatori de fotbal ,iti dai cu basca in cap si doar pierzi încrederea suporturilor.
    Devi agonizant in situati de criza nu simti schimbările etc
    Și iti trebuia Anglia ce gluma buna.
    Din păcate ești blocat nu poți face echipa asta sa joace ceva totul e haotic fara o idee de joc, cu benzi ce nu sunt instare sa dea o centrare din alergare.
    Il scoti pe Batha care tat a mai jucat ceva da il ti Modestas care navea nici o treaba pe faza de atac. Nu mai vb ca singura schimbare buna a fost ca ai fost nevoit sa il schimbi pe Cardoso.

    0
    0
  7. Hai să fim serioși , nu s-a speriat nici un jucător de atmosfera din tribune .
    Apropo , mult prea lăudații ,,numeroși” suporteri vișinii-8000 spectatori pe ditamai stadionul.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button