UTA Arad

Badea i-a dat merite și lui Balint, dar: „Am venit cu un surplus pe care jucătorii l-au înțeles rapid, sunt inteligenți! Energii fantastice din tribune”







„Șocul Badea” a produs rezultatul maxim la UTA. Contra lui Sepsi Sfântu Gheorghe, echipa arădeană câștigă din nou în Liga 1 după zece meciuri fără succes cu Laszlo Balint, care a fost schimbat în prima zi a acestei săptămâni cu Ionuț Badea. Noului tehnician i-au fost de ajuns patru antrenamente, ultimul chiar pe gazonul cu probleme din Calea Aurel Vlaicu, pentru a-și pune amprenta inclusiv din punct de vedere tactic asupra noii formației „roș-albe”.


Nu a fost un început ci doar o trecere”


După meci, Badea nu a uitat să-i ofere merite și predecesorului său pentru descătușarea cu covăsnenii. „Mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu a fost un început ci doar o trecere. Peste lucrurile bune ale lui Balint am venit cu un surplus pe care jucătorii l-au înțeles rapid. Antrenez jucători inteligenți, mă bucur de această victorie acasă după 10 meciuri. Pentru această lipsă de rezultate cineva a plătit, din păcate. Viața antrenorilor, mai ales când rămân mult într-un loc, vine cu uzură, cu situații care puteau fi gestioante mai ușor altfel. Dar, într-o suprasaturație e piatră de moară. Îi mulțumesc lui Gyuszi pentru ceea ce a făcut aici, îi urez succes. Pentru noi rămâne un moment bun, dar doar un moment bun. Pentru mine și jucători picătura chineazească e că în fotbal e doar un moment și ceea ce urmează e cel mai important lucru. Imediat după ne gândim la meciul de marți, avem doar de câștigat cu CFR Cluj”, a spus proaspătul tehnician al „Bătrânei Doamne”.

UTA, în 4-3-3: „Au fost două antrenamente exclusiv tactice în care au răspuns la maximum”

Ionuț Badea a recunoscut că și-a pregătit strategic primul meci la UTA, rugându-l pe managerul general să vorbească despre 4-2-3-1 ca despre sistemul bătut în cuie și în mandatul său. Iar astăzi, noul „principal” a contracarat jocul lui Bergodi cu un 4-3-3.  „Eu l-am pus pe Broși (n.a. Attila Brosovszki) să vorbească public despre sistemul de joc. Există o paritate defensivă la alegerea unui sistem față de altul, pentru 4-2-3-1 și 4-3-3, diferențele sunt la fundașii centrali și atacant. Mișcările fiecărei echipei pot să îți aducă spații și momente libere, pentru mine era important ca elevii aleși să înțeleagă asta. Au fost două antrenamente exclusiv tactice în care au răspuns la maximum. Am văzut asta azi în teren, sunt antrenorul unor jucători inteligenți, care din punct de vedere ofensiv au pus în practică ceea ce am adus în teren. O echipă cu o liniște în joc adusă de Bergodi și stafful său, nu a fost ușor de bătut. A fost o luptă să le închidem culoarele, să găsim spațiile între linii pentru a finaliza. Mă bucur că pe final am înscris, mă bucur că UTA avea tot timpul un declic și lua gol dacă nu marca, ceea ce înseamnă că identitatea echipei va crește ușor. Iar pentru mine e o cărămidă în plus pentru construcția echipei”, a adăugat Badea.



Jucând într-un stadion cu tribunele foarte aproape, publicul devine mult mai cald”

UTA a avut mereu parte de o susținere totală din partea fanilor săi, dar – parcă – o anumită doză de entuziasm s-a simțit și în tribune și, evident, în peluza galeriei după schimbarea la nivelul băncii tehnice. Astfel, Badea a trăit în premieră momentele unice pe care doar căldura publicului arădean ți le pot crea. „Sunt energii fantastice pe care fanii le aduc din tribune, e un lucru enorm. E presiune, dar pe noi ne-au făcut astăzi mai puternici. E și o infrasstructură altfel și o altă energie față de ceea ce am fost obișnuit până acum, la echipele pe care le-am mai antrenat. Nu pot să spun mai mare sau mai mică, doar diferită. Jucând într-un stadion cu tribunele foarte aproape, publicul devine mult mai cald. Sunt convins că și ceilalți fani dau totul pentru echipele lor, noi azi am simțit în multe momente că publicul a fost mai mult decât aproape. Sunt energii care aduc prezumții pentru obiective mai mari aici, la Arad”, a mai afirmat antrenorul „roș-albilor”.

Lucrurile iau o turnură în funcție de ce ai transmis

În fine, rugat să dezvăluie și din pansamentul mental aplicat echipei, care producea un joc bun, dar nu obținea victoria, Ionuț Badea a spus: „Nu vrei să știți ce a fost în capul meu, oricum nu mă gândeam la vacanță, undeva la soare. Sunt momente în care e important să nu cedezi, vorbeam de energii și energiile din zona echipei sunt unele exponențiale, fantastice. Atâta timp cât noi transmitem în eter ceea ce, asta se va întoarce pe teren. Lucrurile iau o turnură în funcție de ce ai transmis. Important e să te gândești că trebuie să marchezi și o poți face și nu că ai ratat atâtea ocazii și intri într-o frustrare. E important ce gândim și ce transmitem jucătorilor. Și au fost momente grele și astăzi, mai ales după schimbările făcute de cei de la Sepsi. Au echilibrat meciul prin prostețime fizică, nu calitate, dar pentru mine Sepsi e o nucă tare, bine antrenată, cu calitate individuală. Asta le-am spus și jucătorilor, important e să ai nădejdea, tenacitate de a te bate până la final, indiferent de ce se întâmplă pe teren. Labilitatea de care jucătorii pot da dovadă nu a existat astăzi și asta mă bucură”.

În intermediară, UTA se deplasează la Cluj, pe terenul campioanei CFR, fără noul căpitan al echipei, Desley Ubbink (suspendat). UTA a acumulat 31 de puncte, a trecut de Sepsi, a egalat-o pe FC Argeș și e la patru lungimi de undă de un loc de play-off.

21 comentarii

    1. Dar fizic din nou nu stăm bine, din minutul 70 , am făcut figurație, golul a venit împotriva jocului, trebuie lucrat la condiția fizică, din nefericire Badea e mai fricos ca Balint, nu există presing ,se joacă haotic.
      Oricum, Haide UTA !!!

      0
      0
    2. Faci speculatii cu prea mare usurinta, boala romaneasca. Daca noi ne plangem, atunci ce pot spune cei de la Cluj cu doi jucatori importanti eliminati de Hategan ?

      0
      0
  1. pare un antrenor inteligent si cu mai multa experienta,,,Ubbink va fi greu de inlocuit,mi se pare singurul capabil sa lumineze jocul cu pasele sale …noroc ca jucam in deplasare si sper sa-i prindem pe contraatac si asa sa-i facem o ,,bucurie ,, plangaciosului DANUT,,,

    0
    0
  2. VICTORIE MARE, cu toate ca, uta-ei i-a trecut glontul pe langa ureche la ratarea incredibila a lui Lukasen.

    0
    0
  3. Și specialiștii dau la prima victorie, și timp scurt, un 25 % fostului antrenor. Curtoazie sau pur adevăr, nu știm și dam credit. Chiar privind sumar jocul, vedem noutăți. O mai buna distribuție a efortului pe reprize, încă de lucrat, și mai cu seama tenacitatea luptei pe teren propriu pana în ultimul minut. În trecutul apropiat abia schițata. Tot Badea explica, colegial, ce era cu Balint. El era chiar el blocat în masuri eficiente și oglinda meciului nu-i spunea nimic. Cum putea el debloca un mecanism complex de 24 de jucători.? De lucru e mult, mai cu seama la plecări gen Roger sau Miculescu, dar asa mai poți respira. Am amintit de cei doi, ei plus Slyakov, oamenii meciului. Promisiuni la cei veniți plus o fereastra deschisa spre proprii tineri, fie deocamdată episodic, Patlagica. O astfel de lupta pentru revenire la o normalitate, consum nervos, pe gazo și în tribune, poate fi egalata de o jumătate de lupta la o promovare.!! FELICITĂRI.!

    0
    0
  4. Am scris multe dar se pare că multe nu se postează, UTA din păcate pentru Balint nu a fost doar UTA cu tot ce înseamnă atașamentul pentru o echipă la care ai jucat sau pentru care crezi că ai sentimente!!!
    Nu poți să fii mare antrenor fără să fii flexibil sau maleabil cu jucătorii,tu Balint ți-ai arătat limitele,din păcate noi am avut prea multă încredere în tine uneori și ți-am trecut prea ușor cu vedere anumite defecte….
    Bravo Erico….. prietenii știu de ce!!!!

    0
    0
    1. Oameni buni, fiecare pe meseria lui avanseaza pana la nivelul de incompetenta.Caz Balint , antrenor OK la echipe de Liga2, gen Clinceni,Snagov, Metaloglobus, venit la UTA, meciuri foarte bune pana la pandemie si schimbarea regulamentului in Liga 2.Bun ,play off in liga 2 cu multe sincope dar cu promovare in Liga 1 in final.Apoi primul campionat in Liga 1, terminat pe onorabilul loc 8, dar dupa jocuri , multe castigate cu noroc.Apoi al doilea sezon in Liga 1, cu un inceput furtunos , si apoi 10 meciuri fara victorie, cu 3-4 goluri marcate in 10 meciuri, ultimul meci castigat acasa cu Craiova 1948, prin octombrie 2021.Speram ca de azi , de la meciul cu Sepsi, cu Badea antrenor sa ne revenim din toate punctele de vedere.Suporterii, Galerie sunt mereu alaturi de UTA.Pentru noi doar UTA conteaza ! Haide UTA, Hai Aradul !

      0
      0
      1. „fiecare pe meseria lui avanseaza pana la nivelul de incompetenta”

        Vorbesti prostii, asta de unde ai citat-o ? Intrebarea mea e: de ce naiba nu stai pe competentele tale si te bagi in lucururi de care nu ai habar ?

        0
        0
      2. Asta-i de cand s-a format lumea ! Uita-te la Hitler, Stalin, Napoleon ,etc, Cucule .Stau sub un nuc si canta un cuc. Cu-cu, cu-cu ! Uitate la sefi buni de formatie care au ajuns sefi de atelier, apoi sefi de sectie, dar cand i-au pus directori sau manageri n-au facut mare branza.Atat le-a fost competenta ,pana la acel nivel Cucule !

        0
        0
      3. Vezi, ca sunt si zicale despre oameni care vorbesc prostii si nu isi dau seama. Vorba aia, ai doua clase ca si trenul.
        Compari antrenori de fotbal cu sef de sectie si sef de stat, fotbalul cu istoria statelor si a conducatorilor de stat ? Tu stii sa faci analiza “incompetentei” lui Napoleon ?
        Ia spune filozofule: daca un antrenor retrogradeaza cu o echipa din prima liga, dupa mintea ta inseamna automat ca si-a atins nivelul de incompetenta si ca nu poate antrena la nivelul primei ligi, ci doar la nivele inferioare ? Coco Dumitrescu a retrogradat cu UTA in 1979, inseamna ca el a fost incompetent pentru prima liga, unde a castigat titluri de campion si eliminat Feyenord in anii anteriori ?…si mai sunt multe alte exemple…
        Stai pe scaunul tau…ai invatat cumva cursuri de management, despre “timing” sau “shifting in business interest” ? Ati ajuns voi mari si vechi fani utisti sa stiti sa analizati competentele antrenorilor de fotbal si a lui Napoleon ?…stai cuminte pe scaunul tau, adica pe competentele tale, alea putine cate or fi.

        0
        0
    2. Ma omule a plecat Balint, cred ca poti sa-i dai pace acum. Incepe si baga strambe la Badea acum. Tu tot cu Balint ai treaba.

      0
      0
      1. Oameni buni, eu nu zic ce extraordinar este Balint ca antrenor, dar sa spui cum spuneti voi ca e antrenor limitat, e de liga a 2a si se vede lipsa crasa de pricepere….. este absurd. Nu stiu cine nu intelege aici, sincer. Astfel de vorbe despre Balint arata cat fotbal intelegeti.

        0
        0
      2. Si priceperea are limitele ei.Asta nu inseamna ca nu poate progresa in continuare, e foarte tanar inca ca antrenor, studiaza , analizeaza, se pune la punct cu ultimele noutati in materie de antrenorat, reflecta la ce a facut bine si unde a gresit de-a lungul timpului.Dar ca peste tot in viata, trebuie sa ai mai mult NOROC decat GHINION !
        Personal , ii reastept la UTA, dupa o vreme.Aici a jucat cele mai multe meciuri in Liga 1, cu UTA apromovat in Liga 1 pentru prima oara in cariera sa de antrenor, iar in Liga 1 a avut in general rezultate bune spre foarte bune. Noroc in primul an si mult ghinion in acest sezon in cele 10 etape, ratari cu carul, bare, penalty-uri neacordate, plus cele acordate aiurea pentru adversari (vezi meciul cu FCSB)

        0
        0
  5. Bravo Ionuț pt debutul cu dreptul! Baftă in continuare, și hai la viață cît mai lungă la UTA, și la cît mai multe trofee!

    0
    0
  6. Sunt foarte bucuros de victorie dar mai ales că echipa a jucat fotbal total. Otele m-a încântat. E un jucător cu adevărat peste medie. Nici-o minge pierdută si un fuleu si dribling fantastic. La fel mi-a plăcut Roger cu Miculescu. Mă bucur foarte tare că Hrezdac e la UTA, nu l-a dat la liga 3. Avem sperante… dacă vine si Cardoso suntem increzători că v-a fi bine.

    0
    0
  7. Greu o fó ! 90% meritul publicului iar restul de 10% : azi, Dumnezeu a fost
    UTA’ist !

    0
    0
  8. Nivelul de comunicare este de o clasa superioara, ma astept la un plus de inteligenta in joc insa e nevoie si de noroc si mai ales de schimbarea gazonului ca sa nu mai ratam asa mult.
    Mult succes! Hai UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button