UTA Arad

Bergodi: „UTA a jucat bine, azi a luat punctele pe care nu le-au luat în trecut! Antrenorii nu sunt proști…”







Sepsi și Cristiano Bergodi nu au scăpat de ce le-a fost frică și anume de o supramotivare a utiștilor la primul meci al lui Ionuț Badea pe banca tehnică. Chiar dacă s-au jucat din nou cu ocaziile în debutul întâlnirii, arădenii și-au păstrat concentrarea, au închis spațiile spre poarta lui Iacob și la o contră au dat lovitura prin David Miculescu.


„Dacă nu greșeam, puteam lua un punct”


Antrenorul italian al lui Sepsi vorbise și înainte de meci în termeni laudativi de UTA și a făcut-o și finalul celor 90 de minute de azi. „A fost un meci frumos, chiar dacă am pierdut. UTA a jucat bine, e meritul ei că a câștigat. Și noi am avut câteva ocazii, dar la sfârșit a câștigat echipa mai bună. Nu am probleme că am pierdut, am avut o victorie importantă cu Craiova, dar muncim în continuare, e meritul UTA-ei pentru victoria de azi. Nu m-a susprins cu nimic echipa din Arad, are caracteristici de luptă, știam că e de gabarit, aleargă bine, noi am jucat ce știm. Suntem o echipă cu alte caracteristici, pasăm și nu ne-a fost ușor. Am găsit o echipă agresivă la Arad, dacă nu greșeam, puteam lua un punct, e meritul UTA-ei că a câștigat”, a spus Bergodi la finalul disputei de la Arad.

Am pierdut fiindcă au fost ei mai buni”

Pe lângă factorul motivațional, Ionuț Badea a venit și cu o surpriză de ordin tactic, mergând pe un 433, în locul sistemului de joc 4231 utilizat de Balint. „Da, UTA a jucat într-un 433, cu Roger și Ubbink, ca interi și Batha pe centru. Nu sunt proști antrenorii, când analizezi vezi care sunt punctele bune sau mai puțin bune ale adversarului. Batha l-a ținut pe Achahbar, nu pot să le reproșez nimic jucătorilor mei. Au jucători buni cei de la UTA, de calitate, puternici, de gabarit. E o echipă înaltă, nu ne-a fost ușor azi, am pierdut fiindcă au fost ei mai buni. Altfel, nu știu dacă au fost mai motivați azi cei de la UTA ca altădată. Când analizezi video un meci e una, pe teren e alta. UTA a arătat bine azi, dar și cu Balint a fost așa, doar că au avut ghinion, multe ocazii ratate. Azi au luat punctele pe care nu le-au luat în trecut. Noi mergem înainte și ne pregătim pentru meciul cu Gaz Metan”, a adăugat Bergodi, care nu s-a pronunțat la posibilul fault de penalty la contactul dintre Shlyakov și Luckassen, din finalul primei reprize: „Am fost departe, nu știu dacă a fost penalty sau nu. Nu știu dacă l-a tras sau nu pe Luckassen”.



„Nu pot să le reproșez nimic băieților

Pierzând la Arad, Sepsi s-a îndepărtat, poate, decisiv de „zona play-off”. „ Noi avem un pact cu băieții. După Botoșani, când eram la 9 puncte, ne-am mobilizat și am câștigat cu Craiova.  Ne gândim la playoff, dar dacă pierzi…nu te mai gândești. Noi mergem pe drumul nostru, avem semifinală de Cupă, avem meciuri importante, putem să ajungem în play-out și ne gândim la locul 7-8 pentru baraj. Noi suntem o echipă bună care a crescut de când am venit eu și jocul a crescut. Azi a fost mai bună UTA, a avut ambiție, dar nu pot să le reproșez nimic băieților”, a mai punctat tehnicianul peninsular.

„E un public pătimaș la Arad, mă bucur că e așa”

Ca și restul antrenorilor care au vizitat arena „Francisc Neuman”, Cristiano Bergodi a remarcat calitatea precară a gazonului, dar și frumusețea publicului arădean. „UTA joacă mereu pe acest gazon, noi avem un gazon extraordinar. În schimb, stadionul e frumos aici, nu am jucat niciodată la Arad. Gazonul e mai puțin frumos, dar nu căutăm scuze din cauza terenului. Chiar vorbeam cu secundul meu la început, mi-au plăcut mult fanii arădeni. E un public pătimaș, mă bucur că e așa, ziceam ca măcar să nu pierdem”, a încheiat „principalul” UTA-ei.

Cel puțin pe hârtie, Sepsi are un meci facil pe teren propriu în etapa viitoare, cu Gaz Metan Mediaș.

7 comentarii

  1. Un lord strecoară procent mic de laude și adevărul de 90% ii păstrează și șarmul și blazonul. Am zis ca mulți antrenori ar vrea sa lucreze cu acest lot. IATĂ !!

    0
    0
  2. Frumos discursul,as spune că păcat că nu e in curtea noastră dar avem antrenor și sper din tot sufletul că nerealizările sale din trecut sa fie transformate în trofee la Arad, omul e modest, știe ce șansă are,ce suporteri și echipă reprezintă și acest reper cred că îi este de ajuns sa poată realiza multe, cunoștințe vai experiența are,cred eu mult mai multă decât predecesorul său!!!
    Modul cum incită tribuna 1 e interesant,Cu tot respectul nu cred că la Pitești a avut sau va avea vreodată așa susținere, păcat că nu ne putem bate la titlu,ce atmosferă și emulație ar fii la Arad!!!

    0
    0
  3. Un antrenor cu prestanta,diplomat si neconflictual,neprovocator…
    Sunt curios cum va gestiona bataia dintre Niczuly si Fofana inceputa la finalul meciului,cand s-au dus sa salute galeria si continuata pe tunel,deoarece au fugit stewarzii,mai mult ca sigur,ca sa-i desparta….
    Nasol!
    Nu au venit decat la victorie,de aici schimbarile ofensive si incarcarea nervoasa….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button