UTA Arad

Miculescu, decisiv la cel de-al 51-lea meci în Liga 1: „Parcă aveam în minte același film…a fost și o chestiune mentală”







UTA s-a deblocat la primul meci cu Ionuț Badea pe banca tehnică. Omul de trei puncte a fost David Miculescu, golgheterul stagional al arădenilor, care a marcat cu 13 minute înainte de final, profitând de un balon care a ajuns cu ceva șansă la el după transversala lui Roger jr.


„Decarul” roș-albilor ajunge la 7 reușite stagionale, la prezența cu numărul 51 în Liga 1. Clubul UTA a și marcat momentul, înrămându-i o poză cu numărul 50, bornă atinsă de „Micu” în deplasarea cu Rapidul, ultimul meci al lui Laszlo Balint pe banca arădenilor. „Sunt bucuros că am jucat deja destul de multe meciuri în Liga 1, nu am decât 20 de ani. În continuare, îmi doresc să fiu cât mai mult pe teren, să înscriu, să-mi ajut echipa. Astăzi, a fost și o chestiune mentală, pentru că într-o perioadă așa scurtă nu prea puteam face foarte multe lucruri la antrenamente cu domnul Badea. Doar am schimbat sistemul de joc, câteva tactici în teren și am reușit să câștigăm. Am spus și după meciul cu Rapid că aștept următorul meci acasă, ca să ne facem publicul fericit și astăzi am reușit. Avem o echipă bună, am avut tot timpul, chiar și astăzi, acele ratări în prima repriză. Parcă aveam din nou în minte același fil și anume că vom primi gol pe o contră a adversarului. Din fericire, nu a fost așa, ba chiar am reușit să înscriem și să câștigăm”, a spus David Miculescu la finalul confruntării cu covăsnenii.


Ca și la precedentele sale reușite în Liga 1, tânărul fotbalist a înscris din zonă centrală, acolo unde a și fost mutat de Ionuț Badea după scoaterea de pe teren a lituanianului Laukzemis, care a dezamăgit crunt. „Am început ca mijlocaș dreapta, iar după a ieșit Karolis am trecut atacant și am reușit să înscriu. Cam toate golurile le-am dat din poziția a doua, de pe centru. Îmi place și postura de atacant, dar îmi place și mijlocaș dreapta. Tot ceea ce sper este ca oriunde voi juca, să înscriu pentru UTA”, a adăugat Miculescu ce a vorbit cu zâmbetul pe buze despre gazonul de pe „Francisc  Neuman”: „Am câștigat, nu mai contează că a fost puțin moale. Este și perioada aceasta a anului, cu precipitații și frig și este pe undeva normal”.

Dacă transferul la FCSB pare să fi căzut atâta timp cât Gigi Becali a declarat că nu va da mai mult de 500 de mii de euro pe el, Miculescu ar putea intra în vederile lui CFR Cluj, după „modelul Roger”. Brazilianul l-a impresionat pe Dan Petrescu la meciul din toamnă, de la Arad și a semnat cu campioana în această iarnă. „Eu numai din presă am auzit de interesul lui FCSB pentru mine, dacă ar fi ceva concret m-ar anunța impresarul (n.a. Cătălin Sărmășan, prezent la meciul cu Sepsi). El nu mi-a spus nimic concret, deci nu știu nimic, așa că nu am stat să mă gândesc. Până nu văd oferta. Așadar, nu am ce spune nici despre CFR Cluj, mă gândesc doar cum să reușim să câștigăm marți. Va fi un meci greu, cu o echipă foarte bună, căreia îi place rezultatul de 1-0. Sperăm să fim noi aceia care înscriu odată și să se termine așa”, a încheiat David Miculescu.

„Decarul” UTA-ei a fost schimbat cu 5 minute înainte de final cu Alexandru Pătlăgică, iar Badea se gândește să-i modifice poziția în teren tânărului său fotbalist. „Am vrut să îi ofer un moment de care să-și aducă aminte și să marchez acest lucru prin ieșirea lui în aplauzele fanilor. Cred că trecerea lui într-o poziție centrală de atac un lucru la care trebuie să ne gândim. Are caracteristici de mijlocul terenului, în acest 4-3-3, cu ambele extreme care au jucat spre zona centrală. Revenind, David poate și în bandă și în centru și ca 9 fals”, a spus noul antrenor al „roș-albilor”, care nu e interesat de zvonurile privitoare la transferul elevului său: „Cât voi fi e aici, lucrurile sunt clare, lucide, nu voi lua vreo decizie sub imperirul emoțiilor. Pentru mine acum Miculescu e subiect închis, e jucătorul UTA-ei și mă bazez pe el”.



Fotbalistul născut la Timișoara a ajuns la 9 goluri în Liga 1, lângă cele 7 din acest sezon, mai marcând și două în play-outul campionatului secund, în deplasările cu Dinamo și Astra.

7 comentarii

  1. Noi din păcate nu avem buget pe măsura așteptărilor sau a încurajărilor din tribune, clubul crește încet, poate prea încet față de setea noastră de trofee însă sper că Domnul Mezat sa poată trece și peste acest aspect negativ numit Balint, adică încredere orbeasca in antrenor,sper din vară sa devenim mai flexibili,atât că buget cât și că gestionarea corecta a jucătorilor,de la academie până la primul 11!!!

    0
    0
  2. Miculescu, ne-ai arătat multe lucruri bune pînă acum, precum și unele mai puțin bune. Eu îți urez mult succes în viitor, și CONSTANȚA în cele bune! Așa vei ajunge mare.

    0
    0
  3. In sfârșit vede cineva potențialul lui David in centru, n-am ințeles niciodată incăpățânarea lui Gyuszi de-al termina in bandă.
    Felicitări și la mai mare, David…nu te gândi la oferte, ești tânăr, dacă te ții in continuare de treabă vei ajunge fotbalist mare și la figurat.

    0
    0
  4. Bravo David ! Ține’o tot așa, este în interesul tău și al echipei ! La mai multe goluri și la mai multă obrăznicie în fotbal !

    0
    0
  5. Felicitări, David! Îți doresc să dai în fiecare meci câte un gol de trei puncte si la vară să te vândă UTA afară la o echipă de top cu 5 mil euro.

    0
    0
  6. Să nu faci greșeala ca Roger să semnezi cu CFR care nu plătește la timp( știi bine câte salarii a primit Denis Rusu la CFR) sau cu fcsb unde ciobanul își umilește jucătorii după primul meci mai slab! Sarmasan te va duce sigur in Italia!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button